Емоцията е само явление. И като такова аз не го отричам. Доколко определя нещо, това вече зависи изцяло от човека и неговото "ниво". Аз също имам емоции, но малко е значението им за мен. Те просто не определят нищо. Само ги наблюдавам, не ги отричам. Отричането и приемането им е в една и съща категория. А аз ти говоря за нещо извън това.... извън играта на приемане и отричане. Говоря за съвсем различно ниво на възприемане. Там където всички тези неща просто нямат значение(Но не защото е отречено значението им!). Но до това ниво не се достига чрез определено мислене, усещане, чрез концепция или доктрина.... даже тъкмо обратното - става с разпадането на всички тези неща. С връщането на човека до онази основа, до началото - отвъд всеки образ, мисъл, реакция, внушение и т.н. Така или иначе това за което говоря мога да ти го "предам" само чрез думи, тоест ти си обречен да го възприемеш отново като някаква концепция-образ. А то съвсем не е това. Така че трябва сам да "достигнеш" до него. Всъщност трябва сам да достигнеш до всичко, за да го разбереш.
Това което си написал като парадокс е точен пример за "нищото". Като описвам "нищото" то е неизбежно да го приведа до "нещо", до някакво описание, концепция, образ. И тогава вече идва това противоречие. А това за което говоря не може да бъде описано, защото там описанията също губят своя смисъл. Как ще опишеш нищо? Как да му сложиш етикет и да го приведеш до нещо познато? Как да внушиш нищо? Просто няма начин. Това е обяснението на този парадокс.
Освен това... по въпроса за внушенията.
Първо - аз съм говорител(писател), второ - ти си слушател(читател). Взаимовръзката между двете не зависи само от едното. Мога да напиша каквото и да е, но всеки ще го възприеме според себе си. Това как ти го възприемаш обаче си е твоя отговорност.
Възприетото зависи от нивото както на писателя, така и на читателя. Повечето от това което пиша, го възприемаш. Това е именно заради съответствието в нивата. Ако пиша всичките тези неща на един циганин, мислиш ли че ще долови дори 1% от написаното, като смисъл и дълбочина?
Btw готин аватар.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-01-2013 на 14:16