- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- 30 days shred
ЗАКУСКА(6:45): 1) Голяма ябълка (~300гр)+средно голям банан.
2) Препечена филийка пълнозърнест хляб (без брашно) намазана с фъстъчено масло и половин банан/ябълка.
3) Отново препечена филийка отгоре с извара или с намачкано твърдо сварено яйце с една лъжица лека майонеза + домат/краставица.
4) 1 нормална ябълка (нарязана) + половин банан (нарязан) + 2 блокчета черен шоколад (85% какао) + 1/3 кофичка кисело мляко (4,5%)
ВТОРА ЗАКУСКА(10:15): Кафе ( аз го пия със сметана и мед(ако съм си вкъщи с подсладител и 2 супени лъжици мляко), честно казано дори не ми се прави труда да пресметна колко калории излиза.) + пълнозърнести бисквити(3/6бр, зависи колко ми се яде). Вместо бисквитите понякога ям пак ябълка/банан.
ОБЯД(13:30): Попринцип за обяд ям някакви зеленчуци ( силно казано салата, тъй като слагам само сол, а понякога и без нея минавам) и месо или варива(нахут, боб, леща). Пилешка или картофена супа също ме устройват. Да речем, половин краставица+1 средно голям домат+100-150гр вратна свинска пържола на скара/Маруля+репички+риба тон+краставица+домат (рибата тон я замествам с пилешки гърди понякога). В салатите си добавям и ядки понякога и задължително ленено семе.
СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА(16:00-16:30): Някакъв плод + чай.
ВЕЧЕРЯ(18:30-19:00-19:30): Колкото и странно на някои да им звучи, аз овесените трици ги ям вечер. Много по-леко ми е, отколкото след като изям цяла салата или някаква манджа + това съм сита. Освен това през нощта перфектно ми изчистват червата. 1/3 кофичка кисело мляко+2 супени лъжици трици+нарязани сурови ядки(бадеми, кашу, лешници)+стафиди.
Към 9 часа, ако огладнея хапвам някакъв плод/зеленчук или си правя пуканки без мазнина и сол.
Вечер си приготвям за сутринта 1с.л. кисело мляко + 1с.л. ленено семе (мляно). Като стана преди да ям каквото и да е било друго го изяждам.
Пия по минимум 2,0-2,5л вода на ден.
Това направо го копирах от темата за диетите, защото и там ме бяха попитали.Иначе г/д всеки ден пиша в темата за дневното меню.
Вместо да ядеш шоколад си направи нещо сладко сама, естествено нещо без захар, брашно, масло... хапни някакъв плод или черен, вярно, по-друг е вкуса, но пак е нещо, освен това е и полезен.![]()
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
А при мен проблемът е, че на ден ми оставят примерно 2-3лв(понякога 5), а вкъщи почти никога няма храна, просто се готви толкова, колкото за вечеря, защото като остане храна за следващия ден, всеки си върти носа и не иска.. Та, оттам разполагам с някакви-никакви парички, а да тръгна да си купувам меса и салати с тези 2лв, леко няма как да стане.. Накрая става така, че си хапвам един кроасан и това е.. :/
Как ги правиш тези пуканки без сол и мазнина?
Everything changes, but beauty remains ...
Ами, аз лятото сладкото съвсем го бях спряла и го заменях с плодове, но през зимата няма кой знае какъв избор на такива, пък и като цяло се отпуснах. Трябва да си измисля някаква алтернатива за закуската, защото ям в училище и или не закусвам, или си нося някакъв плод от вкъщи. Ноо най-големият ми проблем е фактът, че едва се сещам да пия вода. Сега, като спазвам хранителен режим, пак не изпивам повече от 1,5 л., а преди максимумът да ми е бил 500мл.
Иначе най-интересно от начина ти на хранене ми беше това с овесените трици, признавам ;д Но пък ми звучи логично.
PullMeCloser, купувам си зърна в пакетче, където продават сурови ядки, би трябвало да има и царевица. Просто ги слагам в една купа, отгоре една чиния и в микровълновата.
Триците откакто ги ям вечер, съм забравила вкуса на манджите на мама.:Д То в България все едни такива неща се готвя, че направо не ми се говори... месо с въглехидрати, ама нормално, все пак важното е да се наядеш и да си сит дълго време.
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Е как зимата да няма плодове...........
Сезонът просто ти е един вид оправдание (междудругото повечето хора го използват). Пак свързано с това: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...MP8hHdYT-jrgvg![]()
Toва ми беше закуската
За обяд идеално
![]()
Последно редактирано от Zaharinka : 03-02-2013 на 13:34
Съгласна съм с Pamaa,че самото хранене трябва да се промени изцяло,тук се сещам,че скоро четох история,в която момиче разказва за това,че е била винаги слаба около 40-45 килограма и затова се тъпчела с много вредни храни,след време отива на преглед и разбира,че холестеролът и е адски завишен и сърцето и страда от това,т.е. мазнината от храните не и е засядала в тъканите,а във вените,което е много по-лошо,от тогава тя самата казва,че яде балансирано и пълноценно.Според мен дори и плодовете и зеленчуците да са пълни с пестициди е по-добре да се стремим към тях.
Да де, схванах ти мисълта.. За плодовете само си разсъждавам :Д Еми, българските- да. Аз банани целогодишно си ям, сега наблягам на цитруси- портокали, мандарини, грейпфрути, помело, ако щеш; кивита, ябълки, круши. Не че и сега не се продават ягоди и малини, ама на всички ни е ясно как са отгледани. А иначе летните и на мен са ми любими <3
^^^ Колко вкусно изглеждат!![]()
Понеже ходя на фитнес 3 (понякога 4) пъти в седмицата, мисля да ги правя през дните, в които не ходя.
Тъп въпрос: Level 1 го правя 1 ден, на следващия ден Level 2 и на по следващия Level 3 и така ги редувам, така ли? Или 30 дена Level 1, след дова 2и3 ?![]()
Последно редактирано от katii : 03-02-2013 на 14:24
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
10 дена от всяко ниво.
Кати, първо ниво се прави десет дни, следващите десет дни са второ ниво и дните от ден 20 до ден 30 са левел 3. :3
Да, има логика.Мерси много за отговорите. (:
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Момичета, как се справяте с лицевите опори? Аз не мога да направя дори една, а в левел 1 правят доста.. не знам какво да правя.
Ами то има опростен вариант гледай момичето с зеления потник![]()
аз лицевите ги правя на стена ..иначе е абсурд да направя и една,ръцете ми са адски слаби
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
И аз не можех да правя лицеви, в началото правех по 1-2, максималното ми беше 3. С времето се свиква, няма как да се научиш да ги правиш, ако не започнеш. Както с тичането. В началото се задъхваш, с времето започваш да тичаш на все по-големи разстояния.
Everything changes, but beauty remains ...
Аз днес направих тренировката и на мен ми бяха трудни лицевите опори,
но като цяло не ми беше много натоварваща.
И гирички нямам и имам чувството,че така няма ефикасност от упражненията,които правя.
Пробвах с две шишета (от по 1л.),но ми е много трудно да ги хващам .
И също забелязвам,че пия много малко вода. ;х Ако не се наблюдавам и силя
пия сигурно по 500 мл. на ден.На тренировка едвам-едвам една чаша.
Много кофти,ще се науча обаче да пия! :Д
Последно редактирано от weheartiit : 03-02-2013 на 18:37
Абе как издържате с толкова малко вода ? Аз не мога да не изпия поне 2 литра.![]()