Цитирай Първоначално написано от kanku Виж мнението
Чупенето на дъски, керемиди, тухли, бейзболни бухалки и тн. е част от подготовката във всяко бойно изкуство. Погледни Шотокан, Годжу Рю, Шито Рю, Вадо Рю, Йошинмон, Фудокан, Шорин Рю, Таекуондо и тн. и тн.
Относно тренирането бос на лед, това вероятно се практикува само от висши майстори и в тайни школи, защото за 16-те години в залата, подобно нещо не съм виждал.
Относно пазенето на главата от удари с ръце - ако си играл с чист киокушинец, който няма боксова подготовка, щях да се учудя, ако си я е пазел. В Киокушин правилникът е такъв, че ударите с ръце към главата са изключени (защото не се използват предпазни средства от сорта на ръкавици). Поради тази причина не във всяка зала се работи спаринг с ръце в главата, а дори и да се работи, то не е преимуществено. За сметка на това Киокушин те учи да удряш наистина здраво и в точните места на тялото. След това, човек ако потренира бокс, за да се научи да си пази главата от удари с ръце, резултатът става задоволителен. Примери за това са Andy Hug, Francisco Filho, Glaube Feitosa и др.
не говори без да знаеш имам приятелче който е кафяв по шотокан от пеленаче трнира и 1 пъ не съм г видял да счупи нещодъски тули мухли защото в шотокана няма чупения