.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Темето ми се вижда

Преди 4 години бях руса и косата ми буквално оредя на места. Проблема е, че до ден днешен там, където косата ми е рядка и се вижда темето, не е поникнала нова коса ((. От единия край буквално нямам, а и щом не ми е пораснала до сега, направо не знам... По принцип много бързо ми расте косата, но там където е окапала не расте . Може ли да ми поникне отново там? Какви маски да си правя, или нещо? Ако някоя е имала същият проблем и е намерила решение, ще се радвам да сподели.
    Последно редактирано от qgodkaaa123 : 02-28-2013 на 16:06

Ходи на лекар.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Баба ми като по-млада е била така и ми каза, че си е мила косата САМО с жълтък, без шампоан и тн, и се оправила доста бързо. Нейната фризьорка и го била препоръчала. Не знам нищо от личен опит, но според това, което ми е казвала, косата си се измивала чудесно и не миришела неприятно.
    Everything changes, but beauty remains ...

Мега фен Аватара на strawberry88
    Чувала съм, че маски с чесън много помагали за такива случаи.

Мега фен Аватара на tori
    Мда, и аз съм чувала за счукан чесън, който се втрива в скалпа. Малко гадничко ще мирише ама мисля, че помага. Отиди и на лекар ако е много зле.

Мерси момичета. PullMeCloser баба ти само един жълтък ли е използвала на всяко къпане? И колко време преди да й се оправи косата е била 'плешива' на определени места? Моля те, питай я, ако не знаеш

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Знам, че косата й изведнъж е оредяла и е търсила какви ли не методи и накрая фризьорката й случайно споменала за това. Ще я питам за колко време се е пооправила и ще ти пиша довечера на лични, а за количеството предполагам е според косата...
    Everything changes, but beauty remains ...

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    Мисля, че е много важно да си направиш ендокринологична картина. Ако е на хормонна основа, никакви маски няма да ти помогнат. И аз имах такъв проблем.
    Иначе си купи медицински препарати. Аз ползвах Кресчина ампули и шампоан, помогнаха ми.
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Milen4ety, никога до сега не съм ходила на ендокринолог, как протича самия преглед? Той ли ти препоръча тези препарати? И колко време преди да си ги купиш не ти е растяла коса на места? Иначе на мен не ми личи че нямам, но е сравнително рядка и тънка. Предполагам, че другите не подозират, че отдолу ми е доста рядка. Горният пласт на косата ми е толкова малък, и понеже косата ми е на път и там където свършва е малко по-широк защото ми е оредяла . И там където са ушите ми е доста рядка, имам коса, но се вижда "дупка" т.е темето... Дали нещо ще ми помогне щом до сега не ми е пораснала там? Бях руса преди 4 години...няма да ви казвам колко блондори на косата си съм слагала за да постигна желания цвят, че ще се уплашите. Колко глупава съм била, ама а де.

Дано да не са хормоните, но ще е хубаво да се провериш.. аз помня, че една моя приятелка след ужасно дълго боледуване й окапа косата на доста места и докторите и предписаха едни доста скъпи витамини (някъде към 100лв.) и се оправи.
    Другото, което аз си мисля е, че си я изтощила с химията и можеш да пробваш за момент изобщо да не позлаваш шампоани.. наример както казаха по горе - мий се с жълтък и кисело мляко (косата става страхотна), поливай я с отвара от коприва, втривай чесън..
    НО ОПРЕДЕЛЕНО ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ОТИДЕШ НА ДОКТОР, ЗА ДА СЕ ОСТАНОВИ ПРИЧИНАТА.. вярвам, че ще се оправи бързо

Третираш ли си косата все още? Ако го правиш -спри. И все пак иди на лекар.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Не мисля, че я третирам...Е, боядисвам я на два месеца примерно, понякога и повече изчаквам. Изправям я със преса винаги. С растежа иначе нямам проблем, косата ми расте доста бързо, но е все така тънка и оредяла на места както писах. И на какъв лекар трябва да отида, дерматолог?
    Smyshi, би ли споделила как се приготвя тази отвара.
    Последно редактирано от qgodkaaa123 : 03-02-2013 на 11:56

Цитирай Първоначално написано от qgodkaaa123 Виж мнението
    Не мисля, че я третирам...Е, боядисвам я на два месеца примерно, понякога и повече изчаквам. Изправям я със преса винаги. С растежа иначе нямам проблем, косата ми расте доста бързо, но е все така тънка и оредяла на места както писах. И на какъв лекар трябва да отида, дерматолог?
    Боядисваш я, постоянно я изправяш- дали не я третираш?!?!?!

Отиди при личния лекар, сигурно ще ти даде направление за ендокринолог за да видят дали нямаш хормонални проблеми или ще ти пусне изследвания.

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    При ендокринолог си правиш кръвни изследвания на хормоните, той ще те посъветва на кои точно. Става бързо и е много важно да нямаш хормонален дисбаланс, защото иначе всички външни козметични грижи и маски няма да те спасят.
    Как се храниш? Скоро да си правила диети?
    Иначе за косопад има 3-4 вида медицинска козметика, Кресчина ампули стотицата ми струваха 67 лв.
    Аз принципно имам много плътна, обемиста коса, направо трудна, а по едно време пътят ми беше станал дебел и като вдигнех кичур виждат космите редки и тънки. Промених си малко и храненето към повече витамини и растителни мазнини - спомням си как ядех бразилски орехи, бадеми, лешници, орехи... иначе при мен наследствено може да губя коса, въпреки че имам супер много, но баща ми е оплешивял на теме на двайсетина години. Иначе сега косата ми си е както преди
    успех!
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Мега фен Аватара на strawberry88
    Ти сериозно ли?

Banned Мега фен
    о боже... искаш съвсем без коса ли да останеш ...... спираш всякакви преси и боядисвания - ама без ей така без ! ходи на лекар... чесън втривай в корените на косата - мирише само като се намокри косата т.е. след като отмиеш и ти изсъхне косата няма да мирише,но намокриш ли я - пак почва да мирише.. точно за това почвай сега щото лятото басейни,морета и т.н. и все мокриш косата и ако не искаш да гониш хората около теб започни сега и виж дали ще има подобрение

Отварата се прави като си купиш коприва или още по-добре - набереш и я свариш... един вид правиш чай.
    Но определено спри да я боядисваш и третираш с какъвто и да е уред.. според мен даже и шампоаните са вредни в твоя случай

Голям фен Аватара на shaunaa
    преди време имах един участък на главата, където нямах коса и като отидох при лекар ми казаха да си търкам мястото с чесън и вече мисля, че го няма
    Вярвай в мечтите си !

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Не знам за какво я пращате на лекар. В нейния случай е повече от очевидно какъв е проблема. През 2 месеца боя + всеки ден изправяне ще стопи всяка коса. Аз попринцип имам адски здрава коса и адски гъста. С дебел косъм. За 3 месеца ежедневно изправяне беше изтъняла видимо. Не чак до плешиви петна, но и аз имах достатъчно акъл да позарежда пресата поне докато се оправи, а оттогава се изправям максимум веднъж на 2-3 месеца или за специални случаи. Ако добавим и боята, няма спор защо.

Чесъна и жълтъчните къпанета би следвало да оправят положението, ако спреш да я гориш и изтощаваш редовно.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Хах, не мога да не я боядисвам, при положение, че излизам. Боядисвам само корените, и то на два месеца някъде. По принцип естествената ми коса е адски светла и когато порасне всеки ме пита "да не си се изрусявала". Не смятам да ходя със шарена коса...а и от боята не ми пада коса. И не се изправям всеки ден, а в седмицата веднъж. Не мисля, че я третирам толкова много...
    Последно редактирано от qgodkaaa123 : 03-04-2013 на 17:47

Banned Мега фен
    моля ? ти акъл имаш ли ? ''от боята не ми пада коса'' - виждаме .. излизала.. голяма работа - всеки излиза .... ако искаш след време да ходиш плешива продължавай и после ще си излизаш така

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Не знам за какво я пращате на лекар. В нейния случай е повече от очевидно какъв е проблема. През 2 месеца боя + всеки ден изправяне ще стопи всяка коса. Аз попринцип имам адски здрава коса и адски гъста. С дебел косъм. За 3 месеца ежедневно изправяне беше изтъняла видимо. Не чак до плешиви петна, но и аз имах достатъчно акъл да позарежда пресата поне докато се оправи, а оттогава се изправям максимум веднъж на 2-3 месеца или за специални случаи. Ако добавим и боята, няма спор защо.

Чесъна и жълтъчните къпанета би следвало да оправят положението, ако спреш да я гориш и изтощаваш редовно.
    лично аз,защото на една жена толкова и се беше задълбочил проблема,че само с медицинска козметика се оправи

Хората ти дават съвети, ти не приемаш... Ми ходи си плешива, после ще съжаляваш.
    Момиче ^^

Хах, не мога да не я боядисвам, при положение, че излизам. Боядисвам само корените, и то на два месеца някъде. По принцип естествената ми коса е адски светла и когато порасне всеки ме пита "да не си се изрусявала". Не смятам да ходя със шарена коса...а и от боята не ми пада коса. И не се изправям всеки ден, а в седмицата веднъж. Не мисля, че я третирам толкова много...
    Спри всякаква преса и боя. Представи си и ние излизаме и не ходим винаги изправени.. още не са ни върнали от даскало/уни, че сме без изправена коса.

Боята също е вредна.

Ние ти даваме съвети, които ти поиска... послушай, може да имаш успех.

Banned Мега фен
    като и гледам нагласата ако ще 1 кг. чесън да си сложи няма да се оправи ако ''боядисване и преса не вредят толкова''

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си