- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- не мога да отслабнаааа
Абсолютно съгласна с Тонси. Мързеливите гладуват. Човек, който тренира съвестно, и тренировките му наистина да качествени, а не само лежерни упражнения, рано или късно разбира, че с гладуване до никъде не стига, че не се възстановява и че това НЕ е правилният начин.
Аз пък мисля, че си си супер :} имаш страхотни форми особено дупето
Проблема ти е , че се храниш нищожно и , че смесваш храните -белтъчни със бобови (към ,които впрочем спадат и картофите) и въглехидрати . Смесването не е особено фатално , но когато го спреш ще отслабнеш със сигурност и за това има дълги обеснения защо . Свързани са с ензимите ,които разграждат храната в стомаха . Също не е хубаво да смесваш плодове , а и ако ще хапваш банани само до обед . Хубаво е да знаеш,че нашата храносмил. и отдел. система преминава през три основни цикъла на функциониране. Тези цикли се редуват в строга последователност и времева рамка.Приблизително през около 8 часа.Цикъл на отделяне или пречистване на организма - от 4:00 сутринта до 12:00 на обяд.Ако закусваш тогава – само плодове и вода. През този период се приема колкото се може по-малко храна.Цикъл на хранене – от 12:00 до 20:00. Цикъл на храносмилане – от 20:00 до 4:00 По време на този цикъл енергията ти е необходима за храносмилане и храненето в този период е по скоро излишно натоварване.Ако все пак не издържаш може да се хапва плод или да пиеш вода .
Мога да ти дам съвети да избягваш бял хляб , сладкиши , пържени и мазни храни ,да пиеш много вода и да избягваш употребата на много сол .нещо ,което и сама знаеш . И нещо , което вероятно не знаеш - пий бульон след хранене обед и вечер. Бульона от зеленчуци е силно АЛКАЛЕН и моментално алкализира стомаха ни и той започва много бързо да отделя ензимите за разграждането на алкалната храна - каквато е нашата храна (тип бобови и зърнени култури , въглехидратна)По този начин тя много бързо се смила в стомаха, не се задържа дълго в него, а отива бързо по-нататък за по нататъшна преработка и усвояване - и получаваме бърз метаболизъм ! Бульоните от птици, месо и риба,(при храни богати на белтъци) са силно КИСЕЛИННИ и дават бърз сигнал на стомаха да отдели ензими за разграждането на киселини .По този начин тя много бързо се смила в стомаха и дим да я няма :Д . Това е г/д ,което се сещам за момента . Дано съм ти помогнала . Също бих ти предложила 90 дневна диета ,няма по-добър режим ,който можеш да спазваш . Хапваш всичко ,което е нужно на организма,вкусно е и отслабваш (с нея съм -5кг вече йейй ) . НО САМО С ДИЕТА НЕ СТАВА - СПОРТА МУ Е МАЙКАТА ! Ако не харесваш фитнеса може да ходиш на танци . Много по-интересно е , особено зумбата . Също забравих да кажа - старай се да имаш 4-5 хранения на ден ( закуска , междинна закуска /плод или 50гр. ядки / , обяд , междинна , вечера ) и не яж след 19h . Надявам се да съм била полезна и не само на теб ,а на всички които ми прочетоха мнението :Д
*http://xn--90-8kcailcfd3a4cc3e.com/ - 90 дневна диета
*http://xn--90-8kcailcfd3a4cc3e.com/forum/ - форум към диетата където можеш да намериш правила , рецепти по дни и всичко , което те интересува за диетата .
Последно редактирано от nqmasvobodniimena : 03-04-2013 на 19:36
Няма значение кой те обича първи, а кой ще те забрави последен...
От както не съм на работа и аз качих едни 4-5 кила, които в момента съм започнала да свалям не с глад,а с постоянни разходки пеша. Хапвам си каквото ми се хапва, не гледам калории и такива дивотии, а обикалям града. И действително започнах да свалям.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Опитай с някакъв спорт все нещо те влече дори да е само фитнес пак ще постигнеш резултати . Опитай да внимаваш какво ядеш . Намали вредните храни до минимум и увеличи здравословните . Не е нужно да спираш да ядеш сладко но просто го граници . Но основата е спорта просто докато седиш на дивана у вас няма да отслабнеш . И Закусвай защото закуска е най-важното хранене за деня .![]()
И моля те не се опитвай да станеш на скелет много е грозно .Така както е грозно да си дунда също е грозно и да ти се виждат кокалите .
последно трябва ли да закусваме обилно или само плодове![]()
The love is like a wind.. You can't see it but you can feel it
Не е нужно да е обилна закуската - това е мит и глупост. Не е нужно въобще да закусваш![]()
+1// Заради това , че тогава организма е в цикъл на прочистване и приемането на храна го затруднява и нарушава дейността на организма . Това ,че закуската е най-важна не е точно така защото , аз не закусвам от 2 месеца (естествено намалявах постепенно докато престанах и съм закусвала само с плодове ) и съм жива и се чувствам супер , а майка ми не закусва от цитирам : "от както се помня" и над 52 кг не качва.)
последно![]()
The love is like a wind.. You can't see it but you can feel it
Не е важно дали закусваш или не, важно е като цяло каква и колко е храната ти през деня. Цикличния принцип на хранене може да е идеален за някои, например щангисти. Но за един нормален човек в днешно време, който цял ден седи зад бюрото, кара "само" на кафета, белвити, активии и прочие, движението му е сведено до 0, и като се прибере вечер се наплюска с каквото му видят очите, а след 1-2 часа си легне, няма как половината население да не е затлъстяло, с висок холестерол и кръвно...
nqmasvobodniimena,зависи кога си вечерял,тези които ядат късно на закуска дори не са гладни, а ако се вечеря рано,пърото нещо,за което си мислиш на сутринта е храна и според мен дотогава процесът на изчистване се е осъществил. А и така закуската се изразходва до няколко часа и без активна физическа дейност и ти дава енергия за през деня. Например аз като закусвам се усещам с по-завишена концентрация сутрин,като цяло се чувствам по-добре и до края на деня последното ми хранене е най-ограничено. Все пак явно при всеки е различно - ако на някой му е добре сутрин без закуска,да не закусва,други пък ако предпочитат,да закусват,но едно е най-важното - движение и спорт
Вечерям най-късно в 8 и то в крайни случеиОрганизма свиква на това , което му наложиш според мен . Всеки си знае как се чувства по-добре като закусва или не . / Окей момичето ако иска да се храни като следи циклите на хранене ,няма да си налагам мнението не съм диетоложка , просто предлагам това ,което аз спазвам и ,което ми помага . И съответно споделям полезна информация . Но смятам ,че примерно ако не иска да спазва разните му цикли и др може просто да ограничи тестените и сладките храни до минимум (примерно може да си избере един ден от седмицата ,в който ще си позволи да хапне нещо такова) , да пие повече вода , да не хапва след 19.30-20ч. и да спортува пак ще отслабне без да гладува ,защото примерното и меню ,което е споделила си е глад глад гладд :Д:Д