Първоначално написано от
Josefinne
Тук , преди да започна с изложението, искам да кажа, че малко са ми попрашасали представите и уменията ( последно използвани преди 5 години).
Та... Когато започнеш да харесваш някое момиче и си флиртувате чрез смс-и ,ччат, фейсбук и т.н. първа стъпка е да пренесеш общуването на живо. Ако мислиш, че тя би отказала среща, на която да сте само двамата, то би могъл да организираш някакво по-общо събитие (например ходене на дискотека, кино, билярд, боулинг или друго), в което тя би могла да се включи с някоя приятелка. Тук подчертавам, че е по-лесно, ако мероприятието има собствена динамика, а не е просто кафе или излизане в парка.
На следващо място (след една или повече такива срещи), я каниш да се видите само двамата. Ако дамата се съгласи, то стига да не е твърде тъпа или абсолютна лицемерка, до този момент трябва да й е станало ясно накъде отиват нещата. Това, че се е съгласила да излезете само двамата трябва да ти даде някаква увереност. Не да мислиш, че работата е вече "опечена" разбира се, защото може би тя просто иска да провери що за човек си и да не е сигурна дали й харесваш. Ако на тази среща мислиш, че ще е трудно да си намирате тема за разговор, то добре би било да се насочиш пак към някакво мероприятие (макар че по-добре не кино, тъй като няма много възможности за общуване). Ако от друга страна мислиш, че ще имате теми за разговор и лафът помежду ви върви, тогава по-добре идете на кафе, за да си говорите.
Тук вече всичко зависи как ще се развият нещата помежду ви. Трябва умерено да й показваш, че я харесваш, но без да прекрачваш границата, защото ще те помисли за нахален.
Да, целувката е преломен момент.
Защо да не й се обадиш още на следващия ден? Мисля, че ако тя наистина има интерес към теб, би се радвала, а и е добре да използваш момента, докато все още е развълнувана и е интересно какво ще стане. Да, може да не я каниш още на следващия ден след целувката да се виждате, но според мен един закачлив смс разговор е желателен, за да й покажеш, че и ти все още имаш интерес. Честно, ако на мен известно време момчето не ми се обажда, след като сме се забили, ще помисля, че не му е харесало и ще подтисна чувствата си, ако ги имам.
От там нататък нещата са индивидуални и според ситуацията, но колкото повече излизате, толкова по-ясно ще става какви са отношенията ви.