- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не ме уважава = Не ме обича ?
Наистина спри да му мрънкаш, че искаш да говорите. Разбирам, че ти е кофти и единствената алтернатива за решение на проблема, която виждаш е разговор, но другите са прави - когато нон-стоп висиш над главата на някой и не спираш да му хленчиш, че искаш да говорите, съвсем нормално и инстинктивно той се отдръпва и започва да гледа с досада на цялата тая работа. Пък и момчетата са малко по-така в тия отношения - не обичат много много да водят сериозни разговори на тема "Защо се държиш така?" и "Къде е проблема?". Донякъде е станало добре, че сте се скарали. Сега недей да го търсиш първа, а изчакай той да направи крачката. Дай му малко време да си осмисли нещата и да усети липсата ти. Пробвали ли сте по някакъв начин да разнообразите връзката си? Да направите заедно нещо, което до сега не сте правили, да отиде някъде и т.н. Пък и казваш, че през тази 1 година сте заедно почти всеки ден - това донякъде писва. Не казвам, че трябва да се виждате 2 пъти в месеца, но е хубаво в такива ситуации срещите да са примерно през 2-3 дни, за да има някакъв баланс и да може да си залипсвате.
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Честно казано за близо 5 години и аз съм преминала през 1-2 такива периода. Понякога причината е била в мен, понякога в него, но обикновено проблемът е, че хората започват да се държат по определен начин един с друг.
От това, което си написала бих заключила, че той не иска да се разделяте, защото може би и той , както и ти , има чувства към теб, с които не е готов да се раздели. Но от това, което прави (предпочита да си дрънка по колата, вместо да сте заедно), бих казала, че просто вече не му е приятно да прекарвате време заедно. Това обикновено води до финала на една връзка, но от личен опит ще кажа, че не е непоправимо.
Тъй като каза, че си го обичаш и не искаш да късате, смятам, че е редно да дадеш на връзката ви ( не на него, а и на двама ви! ) още един шанс. И тъй като е по-трудно да работиш върху някой друг, да му наложиш определено поведение - работи върху себе си.
Подкрепям мнението на останалите, че да отидеш при него и да кажеш "искам да говорим за отношенията ни" или производно е грешка. Звучи обвинително! Наистина не е зле този разговор да го проведете, но първо нещата трябва да започнат да се подобряват между вас, за да вижда той смисъл от този разговор, за да се отвори и наистина да говори за това какво мисли и чувства.
Като начало бих те посъветвала да станеш положителен човек. Не пречи да се виждате всеки ден, но нека не проблемите на връзката ви да са темата на разговора. Както казаха и по-горе - намери си хоби, което да те вълнува и увлича - танци, фитнес или друго. Говори му за това колко ти харесва да правиш това , разкажи му нещо яко, което ти се е случило през деня. Също може, ако той се навие, да си планувате някаква почивка, за която да си мечтаете заедно. От друга страна започни да живееш живоа си така, сякаш си имаш собствени занимания и интереси, неща за правене, в които той не е включен. Защото от една страна - така ще имате повече теми за разговор, второ - ще се чувстваш по-пълноценен човек, а не като придавка на мъжа си и трето - ако все пак нещата не се подобрят при вас, ти вече ще си поставила основите на новото си ежедневие, което не включва гадже.
На мен лично почивките с приятеля ми винаги са ми помагали - прекарваме време заедно, успяваме да релаксираме, да се откъснем от нещата, които ни разсейват, хората , които ни изнервят и започваме да си говорим за нещата, които ни тежат. Винаги след това кризата отминава. Пробелмите се изясняват. Всеки един от нас разбира другия малко по-добре.
Като си говорите, освен това, добре е да си говорите за това, което ви пречи и което те кара да страдаш във връзката ви. Кажете си конкретните неща, такива каквито са - например замисли се за какво те е обиждал, какво е имал предвид с тази обида. Дали крие в себе си злоба или раздразнение. И защо мрънкаш? Явно , че си недоволна , но от какво, ясно ли ти е на самата теб? Тези разговори относно отношенията помежду ви следва да се провеждат , след като сами сте установили какви са собствените ви проблеми за себе си. Да си наясно какво ще му кажеш. Да бъдеш готова самата ти да приемеш критика. Не бързай да казваш " ама не, аз не съм такава" или " не правя така". Приеми думите му, не ги коментирай на момента. Помисли за тях на спокойствие. Един разговор може да се провежда на няколко пъти, но най-важното е да не се превръща в скандал. Щом усетиш, че обстановката се нажежава, веднага направи така, че да си дадете почивка от разговора - най-добре да продължите на следващия ден.
И за финал - и аз съм ходила със Скорпион и се скъсахме да се караме. Накрая скъсахме и честно казано - беше ми тъпо, че останах сама, но не беше лошо решение. Изводът ми от тази връзка беше, че Скорпионите обичат силни и независими жени и повече от всичко ги отблъсква човек, който се е залепил за тях (наблюдение, извлечено от следващите му връзки, тъй като той понякога ми споделя за тях).
В крайна сметка ако наистина нещата не вървят, няма защо да се задържате заедно. Ако продължаваш да си нещастна в тази връзка - освободи се от нея. Не се страхувай от свободата, тя дава толкова прекрасни възможности, най-добрата от които е да срещнеш по-добър за теб човек.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Явно не знаеш смисъла на "широко скроен" и затова си се самоприпознала като такава. Какво искаш да кажеш с това ,че си му позволила. Ти нямаш власт над живота му, че да даваш свободно на каквото и да било. Само той може да си реши дали да се държи тактично спрямо теб като зачита мнението ти и споделя разбиранията ти.
Помисли дали не е задушаващо очакването ти да бъдеш уважавана. Ако се чувстваш подтисната и мачкана е по-добре да се разделиш сега, отколкото да се тормозиш.