- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Пламен
magneticfields, самоубийството не е знак за силна психика, нито е знак за изключителна съпричастност към дадена кауза. Ако беше така, самоубийците трябваше да бъдат обявявани за мъченици. Църквата, обаче, заклеймява самоубийството.
Не е важно дали Пламен е имал психически отклонения или е бил лабилен. Важно е, че една голяма част от децата, които протестират на улицата (и които не знаят за какво точно) му се възхищават и го величаят, точно като теб. Това Е грешно, глупаво и безотговорно от страна на родителите им, които явно не са ги научили как да ползват сивите си мозъчни клетки.
Пламен, без значение неговият мотив, остава просто един самоубиец. Никакъв национален герой. Сравнявате го с Левски. Ако на Левски бе дадена възможност, той щеше да остане и да види страната си свободна. Какво направи Пламен? Отиде на 20-ти февруари в 7:30 сутринта, когато в общината са само горките чистачки, развя някакъв плакат (според слуховете), на който пишело нещо за оставката на Кирил Йорданов в срок до края на същия ден и си драсна клечката. Не дочака да види какво ще се случи.
Не претендирам да знам какво си е мислел. Не претендирам да знам дори дали това, което пише в медиите е вярно. Но претендирам да знам, че този човек не е герой. Той не дава героичен пример на никого, още по-малко на деца като теб.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last