- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Помощ! Синът ми отказва да ходи на училище и се затваря в къщи
http://www.youtube.com/watch?v=D2MPoqqzwdY
Но иначе сериозно, тревата е идеално средство срещу депресията (ако не се използва като наркотик - в смисъл да пушиш за да забравяш проблемите си)
Аз никога не съм я използвал по този начин, затова и не препоръчвам на никой да я използва с тази цел ( да му стане яко), без значение дали е депресиран или не. Тревата е прекрасен инструмент за "смяна на погледа" върху света. Освен това, основното свойство на всички ентеогени е разрушаване на моделите на социално-приети мнения и матричните форми на поведение(възпитание). Ето с такава цел трябва да се използват всички психаделични наркотици - не за компенсиране и подтискане на проблемите, а за осъзнаване на техния първоизточник - ума. Всъщност човешкото страдание е изцяло психичен процес - то е психична болка, породена от несъотвествието между два психични образа(когниции) - този на възприетата реалност и този на желаната реалност. Можеш да видиш хора как страдат понеже не са получили подарък за коледа. Защо? Защото са останали с впечатлението че трябва да получат такъв подарък? Тоест това е образа на желаната реалност. И когато не получат такъв подарък, те страдат. Това явление може да се види във всеки човек, на различни нива. Едно дете може да страда поради липсата на подърък, друг човек поради липса на приятелка, трети поради липса на красота и т.н. и т.н. В случая обществото и родителите поставят образа на желаната реалност, и когато човек не може да го покрие, той страда и изпада в депресия. Точно какъвто е случая с авторката и сина й.
Затова тревата е идеално средство - тя разлага обществените модели на желана реалност. Оттам изчезва и страданието.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-06-2013 на 17:43
^
ами докторе след като разбиеш всички модели, матрици и порядки как след това продължаваш да живееш. Например виждаш този форум и как осъзнаваш че това е форум и че във форума можеш да пишеш мнения, след като си разбил всички порядки, а една от тези порядки е че във форума с пишат мнения - следователно се отдаваш отново на порядките ............................. не се заяждам.
т.е. като разбиеш всички порядки, после за да живееш ти трябва пак да си създадеш някакви порядки чрез които да осъзнаваш света.
Ето този форум всички го възприемаме като форум, ти в тази ситуация по какво се отличаваш от статуквото.
ПП: а иначе ти страдаш ли?
Последно редактирано от defender : 03-06-2013 на 17:55
Ти не си. Факт е обаче,че едно 90% от хлапетата, че и повече я използват или "щото могат да си го позволят и е яко" или точно за да избягат от "проблемите си". И после ти обясняват как са разбрали смисъла на живота благодарение на тревата и чрез нея са прогледнали за неща, които до този момент са били скрити за тях. Еми това да ми го разправя 14-5 годишен пикльо/пикла стои смешно. В този смисъл НЕ препоръчвам специално за него да започва с тревата, просто защото тази "смяна на погледа", за която говориш, няма да се осъществи при него. Просто от пристрастен към компютъра ще стане престрастен към тревата.
Хммм
Това ще ти го напомням при всеки опит за словесна провокация.
Няма изобщо да ти отговарям, защото знам докъде ще се стигне. И спри да ме репликираш. Имам чувството че ме дебнеш ебаси. По принцип не пишеш в такива теми, ама аз като напиша нещо, ти веднага се обаждаш с малоумните си въпроси. Тъпо копеленце.
Да, имаш право. По-вероятно е да се пристрасти към тревата и да намери в нея отдушник. Естествено тук можем само да гадаем, защото не знаем за какъв човек става на въпрос. От "портрета" на майката става ясeн само нейния образ за сина й. Така както тя го е видяла. Изобщо не можем да проникнем във вътрешния свят на момчето. Така че това са излишни спекулации.
Пък и не е в контекста на темата. Както и да е,... в никакъв случай не проповядвам използването на марихуана. Изтъквам само възможен сценарии (който зависи от твърде много фактори, повечето от които не са известни).
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-06-2013 на 19:32
И ти какво смяташ да го гледаш докато стане 30 годишен мързелив геймър който все е в депресия.Казвай му да се взима в ръце.
Отидете сама при психолога . Обяснете му ситуацията , нека той отиде във Вашата къща . Да се представи като Ваш приятел. Смятам , че един добър психолог би помогнал
Доста глупости наговорите на жената и само я обърквате... Ако бях на нейно място щях да се поинтересувам кои са най-добрите специалисти в областта на депресията. Всеки проблем си има конкретен специалист, дори психолозите не са добри във всичко. А това, че имате роднина психолог или сте прочели доста литература не прави мненията ви особено полезни, освен за самите вас, понеже си четкате собственото его. Успех на жената.
Благодаря ви за мненията, интересувах се за специалисти, но ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ ВСИЧКИ ПСИХОЛОЗИ ИСКАТ " ПАЦИЕНТА" ДА ИСКА ДА УЧАСТВА в тази терапия.А той не иска да иде, смята , че няма нужда. И в къщи да дойде терапевт не върши работа, защото се иска неговото вътрешно съгласие, а не съпротива. Аз затова питам вас вие като тинейджъри , какво би ви накарало ВАС да потърсите помощ от психотерапевт. Още повече, че проблеми има -9 клас, а стои в къщи , изпитва някакви страхове, от приемане от околните ли, не знам, не му се споделя на тази тема.
ама не може да бъде, майка каза , че като малък ме е хранила само с интелигентнЪ хранЪ........ Just saying..
Защо не пробваш да споделиш проблема си и ето тук където ще ти отговорят психолози. Ето линк
http://e-therapy.bg/smforum/index.php#c3
С психолози няма да стане, просто защото насила не става. И аз бях така в 8-ми клас, и в крайна сметка се оправих сама. То на човек по едно време му просветва. Но за мен депресивният ми период не е загуба на време, защото огромните грешки, които допуснах тогава, ми донесоха безценни опит и наблюдения. И сега, като искам да съм "успешна", просто правя обратното на всичко от "онзи" период.
Като цяло да, но няма да е лошо майката да се разревава пред сина си, за да го размърда по някакъв начин. Това поне за мен е най-силното оръжие - емоционалната манипулация))
always late but worth the wait!
^
да, но от друга страна има вероятност това още повече да го депресира и да го подтикне към някакви по-лоши заключения - примерно майка му като се разплаче и той да си каже, че е ненужен защото причинява само скръб на близките си хора или нещо подобно.
И тогава емоционалната манипулация може да се превърне в емоционален автогол.
Последно редактирано от defender : 03-07-2013 на 10:57
^
хаха, много ми допадаш, ...............
Последно редактирано от defender : 03-08-2013 на 11:02