- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Помощ! Синът ми отказва да ходи на училище и се затваря в къщи
Аз никога не съм я използвал по този начин, затова и не препоръчвам на никой да я използва с тази цел ( да му стане яко), без значение дали е депресиран или не. Тревата е прекрасен инструмент за "смяна на погледа" върху света. Освен това, основното свойство на всички ентеогени е разрушаване на моделите на социално-приети мнения и матричните форми на поведение(възпитание). Ето с такава цел трябва да се използват всички психаделични наркотици - не за компенсиране и подтискане на проблемите, а за осъзнаване на техния първоизточник - ума. Всъщност човешкото страдание е изцяло психичен процес - то е психична болка, породена от несъотвествието между два психични образа(когниции) - този на възприетата реалност и този на желаната реалност. Можеш да видиш хора как страдат понеже не са получили подарък за коледа. Защо? Защото са останали с впечатлението че трябва да получат такъв подарък? Тоест това е образа на желаната реалност. И когато не получат такъв подарък, те страдат. Това явление може да се види във всеки човек, на различни нива. Едно дете може да страда поради липсата на подърък, друг човек поради липса на приятелка, трети поради липса на красота и т.н. и т.н. В случая обществото и родителите поставят образа на желаната реалност, и когато човек не може да го покрие, той страда и изпада в депресия. Точно какъвто е случая с авторката и сина й.
Затова тревата е идеално средство - тя разлага обществените модели на желана реалност. Оттам изчезва и страданието.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-06-2013 на 17:43