- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Той не ми подари и едно цвете за 8 март! :(
Днес като се видяхме с приятеля ми очаквах той да ми честити и да ми подари едно цвете. Той нищо не ми каза през цялото време. Накрая аз го попитах защо не ми е честитил и той каза , цитирам : " Я се стягай, никакъв празник не е това казал някой комунист че днес ще е дата за еди какво си и айде всички ще се кланяме . НИКОГА" . Много ми е кофти.![]()
Последно редактирано от airpump : 03-08-2013 на 11:53
Може да е приготвил изненада за по-късноНедей да бързаш със заключенията
А и доколкото си спомням от предната ти тема вие постоянно се карахте и т.н..Предполагам това ще ви е поредния скандал,от който няма да има никаква файда..
Не всички почитат този празник. Аз също не честитя на никой.
Тоя празник е измислен.. като св. Валентин.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Айде, айде.
Да не се правим на много еманципирани и независими. Още повече, че и ти си получила цвете.
Въпрос на внимание и уважение е. Не може шофьорът в маршрутката да ми честити празника, а близък човек да не го направи.
Много съжалявам тези, които считат празника за измислен. За Свети Валентин ми писна да споря с хора, които дори не са прочели за какво става въпрос.
Чели сме за кво стаа въпрос.. ама просто имаме различно мнение. За мен и Коледа е измислен празник, ама това си е моята истина.![]()
И ние къде да застанем. Като не си доволна, обяснявай се с него. Ние кво, да ти почешаме гърбеца и да ти мине ли? Утре в живота ще бъдеш и в пъти по-недооценена. Някак си малко по-равнодушно ще ти се наложи да приемаш нещата.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ама това не го е казал някой министър, че да е измислено. Денят се отбелязва световно
Някои считат пък, че е ден на майката, и че младите момичета нямат никакъв празник. Не знам, мисля, че ако сама себе си можеш да наречеш ЖЕНА тогава е приятно любим човек да ти го честити, айде наистина не считам, че е повод за големи официалности и подаръци, но едно цвете е много мил и лесен/евтин жест.
Не може шефа да подари цветя на всичките си подчинени, в магазините да ти честитят, шофьора в автобуса и т.н. а приятеля ти да се разсърди като му напомниш, малко е грубичко наистина.
Но уважавам това, че всеки си има мнение.
Съгласна съм с пантерата , че става дума за уважение от най-близките ти хора . Дори да не й беше подарил цвете поне можеше да й честити празника . И на вас би ви станало неприятно ако най-близките ви хора ,не ви честитят поне.
Неаргументирано.
Напоследък съм на такава вълна. Лично аз мога и есе да напиша защо Свети Валентин в оригиналния си замисъл е страхотен празник, но като всяко преекспонирано нещо (визирам магазините, пълни с розови сърца) не се харесва масово.
За Коледа дори няма да започвам.
С други думи: Празник на жените, които най-накрая, след векове потискане, имат (почти) равни права с мъжете. Глупаво ли е? Измислено ли е?Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществени постижения на жените.
Искаш ли да те обявяваха за курва, щото ходиш с панталон? Искаш ли да ти беше забранено да се занимаваш с наука? Искаш ли да те обявяват за некадърница, защото не умееш да бродираш?
Празникът е свързан с протест на жени, работещи в американско предприятие, дълги часове за мизерни пари. Измислено?
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-08-2013 на 12:27
Не можеш да очакваш всички да искат да празнуват 14ти. Моето мнение е, че ми е захаросан, комерсиален, преекспониран и квото се сетиш. Ти като искаш си го празнувай, смисъл.. всеки сам си решава.
8ми март ми е ясно, че е международен. И аз днес получих цвете, купила съм и на майка ми, защото тя ще се усмихне, че съм си отделила 2-3лв от джобните за да я зарадвам. Но в 21ви век ми е малко отживяло вече, едно време са имали нужда от този ден.. но сега.. аз лично съм се заобиколила с хора, които ми показват обичта и уважението си всеки ден. Предпочитам цвете подарено без повод, отколкото на която и да е определена дата.
Не си натрапвам мнението на никого. Просто не мисля, че е такава трагедия, че авторката не е получила цвете.
Голяма суматоха около тоя празник... Гледам днес много хора с цветя по улиците и се замислих, че ако ти подарят цвете, го приемаш за даденост, обаче, ако не ти подарят, тогава голяма депресия... Глупаво е, аз също не го ми приемам за мой празник 8-ми. Не се имам за "жена" в пълния смисъл на думата, не мога да ви разбера 16-17 годишните, дето се мислите за жени.
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 03-08-2013 на 12:41
Е да обаче нас ни е честитен празника и дори цветя сме получили там е тънката разлика . Ако и някоя от нас беше на мястото на момичето и то собственият й приятел да не й честити и ние щяхме да се почустваме така . Обаче след като на нас ни е честитено значи няма проблем на другите като не е всички ги заклеймяваме като излишни драми . Съгласна съм, че уважението и любовта се доказват всеки ден , но какво пречи да й подари поне едно цветенце . Всичко се свежда до уважението и нагласата . 8 Март е празник на жената с него почитаме всяка една жена и млада и стара , с него се отчита това , че вече сме равни на мъжете както спомена Пантерата вече и уважението към жените , които обичаме уважаваме . Моят приятел също не си пада по подобни празници , в момента няма как да се виждаме , защото е на мисия . Но намери начин да ми честити най-малкото нищо , че точно сега не му е до това и не харесва тоя празник . Просто се замислете как бихте се почуствали на нейно място и номера с - не ми пука мен всеки ден ме уважават , няма да мине .
Последно редактирано от girlwithblueeyes : 03-08-2013 на 12:54
не се кефя на празници, не обичам да ми ги честитят.
гаджето просто го спомена, благодарих му. повече не и и искам.
Още повече, че авторката е на 18 години. Брее, каква жена
цвете получих от баща ми и брат ми, тъй като съм единственото момиче в къщата, атм. не че ти дължах обяснения.
Независимо дали половинката зачита празника или гаджето й би трябвало да го знае или да го е усетил преди това, ако са достатъчно близки. Поне аз така си мисля. Т.е. ако е важно за нея може би пък не е зле да направи някакво усилие. А спорът е безмислен. Не може всички да харесваме едно и също. Аз лично не харесвам този празник и ми се повтъща като чуя "за всички ДАМИ", но получих цветя и не ги изхвърлих. Напротив, стана ми миличко и благодарих на хората.
Оф, това, че има женски полови органи не я прави жена. Това, че не ѝ е честитил не е чак такава трагедия, може да не ѝ е приятно, но не е кой знае какво...
Добре, той през останалото време уважава ли я? Неуважението към нея или към празника е?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аре бе, на 1 юни ще пропищите що няма плюшка, нали?Я вземете решение жени ли сте или деца.И да, щом сте жени не е опрадвано да мрънкате чак за такива простотии.
Първоначално написано от eliyiy
Гадно е, разбирам. Според мен е сгрешил, и то не малко. Какво от това, че той не признава този празник, това няма значение, защото празникът е на момичето, а не негов, за да каже, че не го зачита. Тя има празник!! Всяка жена би се зарадвала на най-малкия жест в случая!