Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Неаргументирано.
Напоследък съм на такава вълна. Лично аз мога и есе да напиша защо Свети Валентин в оригиналния си замисъл е страхотен празник, но като всяко преекспонирано нещо (визирам магазините, пълни с розови сърца) не се харесва масово.

За Коледа дори няма да започвам.

С други думи: Празник на жените, които най-накрая, след векове потискане, имат (почти) равни права с мъжете. Глупаво ли е? Измислено ли е?
Искаш ли да те обявяваха за курва, щото ходиш с панталон? Искаш ли да ти беше забранено да се занимаваш с наука? Искаш ли да те обявяват за некадърница, защото не умееш да бродираш?
Празникът е свързан с протест на жени, работещи в американско предприятие, дълги часове за мизерни пари. Измислено?

Не можеш да очакваш всички да искат да празнуват 14ти. Моето мнение е, че ми е захаросан, комерсиален, преекспониран и квото се сетиш. Ти като искаш си го празнувай, смисъл.. всеки сам си решава.

8ми март ми е ясно, че е международен. И аз днес получих цвете, купила съм и на майка ми, защото тя ще се усмихне, че съм си отделила 2-3лв от джобните за да я зарадвам. Но в 21ви век ми е малко отживяло вече, едно време са имали нужда от този ден.. но сега.. аз лично съм се заобиколила с хора, които ми показват обичта и уважението си всеки ден. Предпочитам цвете подарено без повод, отколкото на която и да е определена дата.

Не си натрапвам мнението на никого. Просто не мисля, че е такава трагедия, че авторката не е получила цвете.