- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дори не знам с какво заглавие да е темата ми...
първо ще кажа, че в написаното долу няма да се старая да слагам запетайки, точки, да пиша с големи и малки букви..съжалявам за това
така..сега съм 10 клас, уча в МГ, паралелка - биология и химия.. дори не знам и защо влязох в такава паралелка, но все нещо трябваше да се учи..ако бях влязъл в езикова гимназия ще си знам само езиците, които ми вървят много повече от биологията и химията..но като че ли влязох в МГ да си имам и представа от биология и химия.. въпреки че с езиците се разбирам много повече отколкото биологията и химията.. но и по тези два предмета нямам лоши оценки.. също ми харесват, но не толкова колкото езиците и тук идва големият проблем, че след няколко месеца завършвам 10 клас и ще трябва да ходя на уроци по химия, ако ще реша да следвам медицина след 12 клас..такава каша ми е в главата от това какво бих искал да уча след 12 клас, че дори не мога да измисля какво да напиша..въпроса ми е вие какво бихте избрали - да учите биология и химия или да се отдадете на езиците.. а защо не и двете едновременно?
В крайна сметка успоредно с двете науки - биология и химия, ще си учиш и език. Проблемът не е тук. А проблема е в това ти какво искаш да учиш. Лично аз бих избрала да следвам това, което ми се отдава и ми е, и ще ми е приятно да се занимавам.
Иначе при мен ситуацията си е същата. Уча биология и химия (такава паралелка съм), но идеята да уча медицина някак не ме влече особено. Вярно е, че се получава и с тях, но страстта ми е към езиците, към българския, към журналистиката. И към това съм се насочила.
аз дори не знам какво искам да уча.. уча биология и химия, защото от малък искам, ако някога стана лекар, то да съм патоанатом или дерматовенеролог.. никога не съм си мислил, че езиците също толкова ще ми харесат..?????
Което, те влече повече .. това.
И аз съм в паралелка с история и български, но ме влече рисуването..
С какво искаш да се занимаваш?
От малък искаш да станеш лекар... но вече не си малък.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
И аз исках 11 години да съм лекар,но един ден си изясних перспективите,живота,обсто ятелствата,финансите и сбогом медицина. В някой друг живот...
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!