- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- РАЗДЯЛА БОЛКА И КОПНЕЖ - ВЪПРОСИ?
Продължавам темата и имам няколко конкретни въпроса. Нека пишат хора, които са били в моето положение на тежка раздяла.
1. Как сте преживяли раздялата?
2. Някога пили ли сте антидепресанти или успокоителни, /понеже го обмислям/ и какви бяха резултатите?
3. След колко време бяхте пак щастливи?
4. Как се концентрирахте върху ученето и важните неща?
Благодаря на отговорилите. : )
Н-А-М-А-Л-Е-Н-И-Е: ЧАНТИЧКИ, ДЖУНДЖУРИЙКИ, ОБУВКИ, РОКЛИ и други. Приятно разглеждане: http://avalanche666.snimka.bg/gradua...94205.23552145
[QUOTE=Dizziness;10630619]
1. Как сте преживяли раздялата? Излизай повече, прекарвай повече време с приятелите си, спортувай.
2. Някога пили ли сте антидепресанти или успокоителни, /понеже го обмислям/ и какви бяха резултатите? Не се трови с такива неща, вземи се в ръце и си преживей болката, антидепресанти не се пият за щяло и нещяло.
4. Как се концентрирахте върху ученето и важните неща? Това зависи от тебе само. Утре като започнеш да работиш и имаш много по-сериозни отговорности... тогава при първия проблем.. какво?
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Искаш - не искаш, нещата се преодоляват. Това е живота - изправяш се, бориш се, но предадеш ли се веднъж, всичко отива по дяволите. Каквато и връзка да сте имали, каквито и взаимоотношения/и чувства да сте имали, явно не сте били един за друг щом се е стигнало дотук. И вместо да страдаш, и да си съсипваш живота - радвай се, че си имал шанс с този човек. Че сте прекарали прекрасни моменти заедно.
1.Излизай навън с приятели , ходи на кафета,дискотеки,хижи ... макар , че все още си имам едно наум и не съм я преживял напълно , дори след 5 години..
2.НЕ , имах проблеми (наскоро) и психолог ми изписа антидепресанти , но аз не ги пиех , защото знаех , че мога да се справя и без тях , а и аз самия не исках да завися от шибани хапчета.
3.Може би след около година , нова връзка и временно забравих за случилото се преди това.
4.Просто мислех за бъдещето ! Казах си , че не мога вечно да стоя и да мрънкам за някоя си , докато оценките ми в училище се занижават.
Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...
В интерес на истината в началото бях много спокойна и щастлива, но когато осъзнах, че наистина ми липсва (след месец) се депресирах, не исках да виждам никого, беше лято, а аз исках да си стоя постоянно вкъщи на пуснати щори и да гледам ревливи филми и сериали, спомням си, че бях забравила дори да общувам, бях напрегната и неспокойна,когато разговарях с някой.. дори и в махлянския магазин.. Беше ми още по-тежко, защото най-близките ми приятели са далеч от мен и се чувствах още по-сама. Един ден просто си казах, че не се харесвам такава, че това не съм аз, че светът не е свършил, осъзнах за какъв нестойностен човек тъжа и постепенно се изправих на краката си. Започнах да спортувам, да се виждам с хора, да правя това,което обичам и да обръщам внимание на себе си. Постепенно кризата отмина и сега съм отново един лъчезарен и позитивен човек,какъвто винаги съм била! Научих се да обичам на първо място себе си.
2. Някога пили ли сте антидепресанти или успокоителни, /понеже го обмислям/ и какви бяха резултатите?
НЕ! ТОВА НЕ Е РЕШЕНИЕТО! НЕ ПОКАЗВАЙ СЛАБ ХАРАКТЕР!
Не сме заедно и съм повече от щастлива и успяла!
4. Как се концентрирахте върху ученето и важните неща?
По време на връзката ми - много трудно. Спомням си как се въртях и не можех да заспивам вечер, не можех да се концентрирам да запомня дори едно елементарно изречение. Това се лекува като всичко отмине, въпрос на сила и търпение е да постигнеш резултатите, но според мен, когато си спокойна всичко се нарежда. Не си пропилявай ценните години от живота заради някакъв си там. Обичай себе си.. това е най-важното!!!![]()
1. ПЪрвата я преживях много скапано. След това, всяка следваща беше по-нормална. Да, имаше го периода на депресия, на самосЪжаление и вЪпросите от сорта на "Какво ми има толкова", но когато дойдат и отговорите, всичко става 6.
2. Не, мамка му и няма да пробвам!
3. Няма точно определен период. Имал сЪм период от месец, имах и от 2 години.
4. Именно ученето и важните неща, както ги наричаш, са ми помагали да се разсея и да не мисля за глупости. Учене, работа, книги - колкото повече, толкова по-добре!
А след още 1-2... макс 3 такива историй, ставаш пластмасов отвЪтре и не ти дреме.![]()
Последно редактирано от Tsukuda_Hiroshi : 03-12-2013 на 18:15
Мисля, че трябва спешно да си пренаредиш приоритетите в живота.
С антидепресанти няма да постигнеш нищо.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
1. Как сте преживяли раздялата?-точно 1 път ми беше мнооооого гадно и тогава дори не бяхме ходили, но пак бях супер хлътънала
2. Някога пили ли сте антидепресанти или успокоителни, /понеже го обмислям/ и какви бяха резултатите?-да, не заради момчета; успокоиха ме, за известно време, спрях ги
3. След колко време бяхте пак щастливи?-субективно е, след като си намерих нов приятел и отидох на почивка в чужбина; после като се прибрах бях се разсеяла от него и ми беше окей всичко
4. Как се концентрирахте върху ученето и важните неща?-по време на-трудно; после вече като се посъвзех-всичко беше добре
Продължавай напред с гордо вдигната глава. Недей да съжаляваш за минали неща, ще дойде момент, в който ще съжаляваш не за друго, ами за похабените нерви
Най-тежката раздяла(странно, но при мен не е първата) я преживях доста трудно. За съжаление това се дължеше на факта, че бях и без приятелите си, просто не бяхме в един град по него време. Запознах се с други хора, събирахме се и това ме разсейваше до известна степен, до момента, в който не остана сама и не се сетя за случилото се. Разбира се, плаках доста в самото начало, после вече се осъзнах. Според мен е нормално, щом на човек му е тежко - да си поплаче за да му олекне и после да започне да излиза с приятели/познати.
-Не, не съм. Смятам, че човек трябва да позволи на емоциите си да излязат веднъж(както казах да се нареве), вместо да ги потиска с хапчета.
-Не знам с точност, но съм обедена, че за да се върне щастието, трябва да прекарваш повече време с други хора, вместо да се затвориш у вас и да нямаш социален живот.
4.Как се концентрирахте върху ученето и важните неща?
-Не съм. В гадни моменти не мога да се концентрирам върху нищо друго, след като свикнах с мисълта и започнах да мисля повече за "себе си сега", вместо за "себе си в миналото" - тогава, просто нещата се нареждат.
1. Само с помощта на времето - никак не я бях преживяла, но малко по малко всичко утихна. ''Далеч от очите, далеч от сърцето''
2.Не, никога не съм го обмисляла, не счетох, че въпросния човек заслужава да се натровя така. И ти недей.
3. Около година / година и нещо ми отне да забравя този човек и да мога да го погледна студено без чувства и болка.
4. Важните неща се случваха от само себе си, не правех нищо специално, просто работата/ученето са си задължения, които трябва да се правят, независимо какво ти е. Всички виждаха, че съм съсипана, с подути очи почти всеки ден, недоспала, уморена, затворена, но се старах да не смесвам чувствата и задълженията.
1. Не ми беше лесно, защото беше след 1 година връзка, в която вложих много чувства, компромиси и усилия от моя страна. Но така приключиха нещата, че реално ми беше по-лесно да осъзная, че този човек не заслужава нищо повече от мен - нито мисли, нито сълзи, нито молби, нито каквото и да билоЩом веднъж преборих себе си, вече ми стана безразлично (да не кажа, че ми олекна от този товар)
2. Да, но това не беше по повод раздялата, а поради проблеми през самата връзка.
3. Прочети отговор 1. - беше въпрос на 2 дена след окончателната раздяла да стигна до този извод и да си продължа живота спокойно
4. Не оказа влияние. Бях зарязан точно в началото на изпитната ми сесия (медицина - първи курс - 4 изпита за 20 дни). Взех ги всичките с хубави оценки, без поправки.
Извод: въпрос на лична нагласа е![]()
Н-А-М-А-Л-Е-Н-И-Е: ЧАНТИЧКИ, ДЖУНДЖУРИЙКИ, ОБУВКИ, РОКЛИ и други. Приятно разглеждане: http://avalanche666.snimka.bg/gradua...94205.23552145
1. Как сте преживяли раздялата? Трудно, но успях...
2. Някога пили ли сте антидепресанти или успокоителни, /понеже го обмислям/ и какви бяха резултатите? НЕ!
3. След колко време бяхте пак щастливи? След 10 месеца, като се появи човека, за когото ще се омъжа след 2 месеца...
4. Как се концентрирахте върху ученето и важните неща? Чесно казано не ми е пречило, пак си бях отличничка
Имала съм две много тежки раздели. След първата не спрях да рева около 2 месеца сигурно. Нонстоп. Без значение, къде съм или какво правя. Бях развалина. Приятелите се опитваха да ме разсеят, отначало доста неуспешно, но накрая се получи. След втората плаках по-малко, защото вече си бях навлякла проблеми с очите от толкова плачене... Но това не означава, че ми е било по-малко неприятно.
Според мен, след раздяла, ако ти се плаче - поплачи. Но след това продължи живота си - училище/работа, приятели, забавления. А от училището/работата винаги ще си намериш, какво да те разсейва, важното е да не допускаш това да се случва.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.