.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Hybrid View

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69

Почивка на косата от преси и маши.

Здравейте дами
    Първо искам да се извиня, предполага се, че подобни теми - бол, но стари, а и неоткриваеми. (поне за мен).
    След това, ами изправям си косата ежедневно. Лятото му удрям по месец почивка, а през останалото време - както казах, всеки ден или почти всеки.
    Осезаемо ме хвана косопад, тъй като попринцип имам твърд косъм, гъста коса, а сега я забелязвам доста ми е оредяла.
    Четох, че в повечето от случаите, хининовата вода помагала за растежа. Но понеже естествената ми коса е доста къдрава, не ситни къдрици, ами по - странни. Яки, да, но освен навик, любов си ми е да си изправям косата.
    Мисълта ми е не съм барала пресата от може би вече седмица и не издържам, ама съм се нахъсала да си дам на косицата малко почивка , но въпросът е Колко?
    Благодаря предварително :*

П.С. не ме наплашвайте с тотално оплешивяване, не нося на бъзик
    хубав ден.

Няма точно определено време, просто си прави маски, грижи се за нея и като видиш, че е в доста по-добро състояние, може да я изправяш пак от време на време, но недей всеки ден.. Че става един омагьосан кръг..
    Момиче ^^

Мерси мацка, а маски, тези домашните ли влияят по-добре

За нищо. Амииии аз си правя домашни, стоя по няколко часа преди къпане и такам.. Забелязвам бърз и видим резултат. Аз лично от домашните маски съм много по-доволна, въпроса е, че искат повечко време ;д Правя си маски около месец, после малко почивка и пак отначало.. Всяка съставка - било жълтък, масло, тривитаминол, кисело мляко, мед, лимонов сок или каквото и да е, си има определено свойство, от там си подбираш продукти, които да ти съответстват на нуждите на косата ти .. Моята например се омазнява бързо и й правя маска с повечко изсушаващи продукти, а след миене по дължината слагам малко масло, за да не се изсушават краищата и много бързо усещам положителна разлика.. Пък като си правя почивки от пресата, си връзвам косата, сплитам я, а когато я харесам в естественото й състояние (понеже е начупена много гадно ;д) си я оставям спусната. Иначе има мацки, които са доволни от купени маски, като тези на Денис и Миозотис, някоя може да ти препоръча нещо.. И аз бих, но не ползвам отдавна.. Косата ти каква е иначе, суха, склонна към омазняване, до къде е дълга
    Момиче ^^

Цитирай Първоначално написано от arsenalllbaby Виж мнението
    За нищо. Амииии аз си правя домашни, стоя по няколко часа преди къпане и такам.. Забелязвам бърз и видим резултат. Аз лично от домашните маски съм много по-доволна, въпроса е, че искат повечко време ;д Правя си маски около месец, после малко почивка и пак отначало.. Всяка съставка - било жълтък, масло, тривитаминол, кисело мляко, мед, лимонов сок или каквото и да е, си има определено свойство, от там си подбираш продукти, които да ти съответстват на нуждите на косата ти .. Моята например се омазнява бързо и й правя маска с повечко изсушаващи продукти, а след миене по дължината слагам малко масло, за да не се изсушават краищата и много бързо усещам положителна разлика.. Пък като си правя почивки от пресата, си връзвам косата, сплитам я, а когато я харесам в естественото й състояние (понеже е начупена много гадно ;д) си я оставям спусната. Иначе има мацки, които са доволни от купени маски, като тези на Денис и Миозотис, някоя може да ти препоръча нещо.. И аз бих, но не ползвам отдавна.. Косата ти каква е иначе, суха, склонна към омазняване, до къде е дълга
    Нещо против да ми напишеш точни съставки за маската която си правиш ? Понеже и мойта коса е склонна към омазняване, пък от купените маски не съм доволна...

Цитирай Първоначално написано от CrazyLittleThing Виж мнението
    Нещо против да ми напишеш точни съставки за маската която си правиш ? Понеже и мойта коса е склонна към омазняване, пък от купените маски не съм доволна...
    Не, разбира се.. Вчера примерно си направих маска с 2 жълтъка, кисело мляко, масло от пшеничен зародиш (но по принцип в маските си слагам бадемово масло, не това), лимонов сок и водка. Мисля, че това беше всичко.. ;д По принцип около тези продукти ми се въртят маските, като от време на време слагам нещо друго, махам нещо и така.. Например мед, мас, газ и други.. За да не привикне косата ми много и да спрат да действат. Стоя колкото мога с маската.. Мия я с шампоан, после балсам и не я суша.. Чакам да изсъхне. Като се изтече водата от косата ми и почне да поизсъхва, но все още е влажна, си слагам масло от пшеничен зародиш против цъфтеж.. Просто малко в краищата, че косата ми расте много бързо и ако я изоставя, цъфти веднага ;д От дължината на косата зависи в какви количества да си бъркаш маската.. Мацотиш я на главата, слагаш 1 торба, после 1 кърпа и стоиш колкото можеш. В Интернет има доста домашни маски, може да си харесаш нещо друго, а и тук из темите по първите страници също има за различните коси.
    Момиче ^^

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Аз лично смених пресата с една голяма кръгла четка и хубав силен сешоар. Разделям си я на пластове и кичури и си я суша. Да, малко повече време ми отива, отколкото да я издухам наведнъж, но мисля, че е по-щадящо от преса или маша. Пък и щом ти е хубава косата, може да пробваш да си я къдриш - това лято пак ще са модерни начупените коси и плитките
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

anonymous708973
    Guest
    Просто свикни да се възприемаш с неизправена. Суши си косата, когато си в нормално положение и приглаждай с четка - помага.
    Повярвай ми, бях панически обсебена от идеята косата ми да е права като праз. Подстригах я доста. От месец и нещо-два съм я изправила 2-3 пъти за бар. 3 пъти седмично й правя маска. Сега е значително по-добре.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Просто свикни да се възприемаш с неизправена. Суши си косата, когато си в нормално положение и приглаждай с четка - помага.
    Повярвай ми, бях панически обсебена от идеята косата ми да е права като праз. Подстригах я доста. От месец и нещо-два съм я изправила 2-3 пъти за бар. 3 пъти седмично й правя маска. Сега е значително по-добре.
    само да вметна,че повече от 2 пъти седмично домашна маска не е добре - привиква косата много бързо

А използвала ли си кристали или нещо подобно?

Аз също бях така постоянно се изправях.. постоянно си къпех и косата и накрая забелязах как малко по малко оредя и реших вече да я изправям само след като съм се изкъпала.. и така поне на 2-3 дена период.
    Не я горя всеки ден, а и не я изтощавам толкова.. и използвам кристали преди да я изправя.

anonymous708973
    Guest
    Не използвам кристали, а арганово масло или живи витамини за крайчетата след къпане. Забравих да спомена и задължителния хийтпротектор преди сешоара.

Подстригване + липса на преса/маша + домашни маски с масла - това е решението!
    Лично аз пия и витамини, за да има и помощ отвътре, но това си е личен избор.

Голям фен Аватара на monroe999
    изписаха доста, няма смисъл да се повтарям, може да се присъединиш към "всичко за косата", там обсъждаме всякакви маски, продукти и най-дребните въпроси

Благодаря на всички, относно косата ми.. ами на пластове е, най - дългият е до кръста, кристали - да, ползвам, но знам за тях че са само за против наелектризирване. Иначе редовничко си ги мажа. А косата ми е нормален тип.
    Пак благодаря на всички, много ми помогнахте! :*

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Mary_Jane_69 Виж мнението
    Благодаря на всички, относно косата ми.. ами на пластове е, най - дългият е до кръста, кристали - да, ползвам, но знам за тях че са само за против наелектризирване. Иначе редовничко си ги мажа. А косата ми е нормален тип.
    Пак благодаря на всички, много ми помогнахте! :*
    Отрежи я с 5-6 пръста като за начало. Дълга е, няма да й личи много.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Отрежи я с 5-6 пръста като за начало. Дълга е, няма да й личи много.
    От такива мнения ме заболява сърцето... Като знам аз как си отглеждам перушината и какво съобразяване пада, сигурно ще пия диазепам, ако се наложи да режа толкова.

Mary_Jane_69, купи си от аптеката Герикапс и пий капсулите по схемата от листовката.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    От такива мнения ме заболява сърцето... Като знам аз как си отглеждам перушината и какво съобразяване пада, сигурно ще пия диазепам, ако се наложи да режа толкова.

Mary_Jane_69, купи си от аптеката Герикапс и пий капсулите по схемата от листовката.
    ндам... и на дългата коса се вижда и те е жал

Прави си маски, миличка. Домашните на мен лично много ми харесват. Слагай масла (не са скъпи, аргановото е повече пари, бадемовото на Икаров е 2лв примерно, а е много ефикасно), слагай жълтък, мед. Тези съставки са много полезни. Тривитаминол- също.

Като цяло според мен трябва да спреш да си изправяш косата всеки ден... смисъл не само да си починеш месец да кажем, а да я изправяш само с повод или 1 път в седмицата примерно.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

anonymous708973
    Guest
    Боже, коса като коса е. Расте :д

Мега фен Аватара на strawberry88
    Боже, коса като коса е. Расте :д
    Лесно ти е да го кажеш, сигурно твоята расте бързо, но на хората, на които им расте много бавно, се страхуват да отрежат и сантиметър дори.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Не ми расте бавно, но като знам какво постоянство полагам с Герикапс-а, как я реша първо от връхчетата и как се съобразявам да я отцедя възможно най-дълго време, за да скъся третирането със сешоар, не си представям тоя филм да отида при моята фризьорка и да кажа: 'зЕми тия 5-6 пръста!

За капак ретропресата ми е музеен експонат, само и само да си пазя перушината.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Banned Мега фен
    към авторката - казаха ти повечето неща.. домашни маски + рядко преса + когато ползваш преса/сешоар- термозащитен продукт + нещо за връхчета + подстригване ( не е нужно всеки месец,но на 2-3 месеца според мен е добре ) + внимателно ресане ! + хубав шампоан

и ако се включиш в темата за косата няма да ти е зле.. научаваме доста неща,даваме мнения за продукти,а най-хубавото е,че като те хване мързела за домашни маски,влизаш,четеш 3-4 страници и си мотивирана и пак почваш

О, не. А аз като отида на фризьор и често отрязвам 5-6 пръста. (Ама моите пръсти са малки де)
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на strawberry88
    ^Точно така!

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    И аз като Josefinne си купих наскоро кръгла четка за изправяне. Прическата ми е каре с равен бритон и, когато не съм изправена, не изглежда добре. Изправям се с четка и сешоар и съм доволна много. А когато на следващия ден малко ми се начупят крайчетата, слагам една диадема, за да не я горя с пресата.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Мега фен Аватара на slynchoo
    Град
    Yambol
    Съветвам те преди всяко сушене на косата,изпряване и т.н да използваш спрей или нещо подобно с топлинна защита.По-добре е да си поръчаш от фризьор,не са толкова скъпи,към 15-20 лева,като имаш предвид,че трябва да слагаш по мъничко и ще ти стигне за година.Прави си домашни маски,както казаха.А за растежа,преди съм ползвала хининова вода и нямаше ефект..косата ми по принцип расте мн бързо,повече от 1 см на месец..ползвала съм тривитаминол,мн бях доволна..сега ползвам стимулант за коса на Икаров и от него също съм много доволна!Можеш да пиеш и витамини,аз пия
    And every time I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си