- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Кое е най-скъпото нещо,което сте си купили със собствени пари?
Това ми беше детската мечта и единственият ми стремеж да стана тираджия.Работата ми харесва не ми тежи и е добре платена.И тази еднократна инвестиция в книжката е доста по добра от това да си купя дънки или маратонки,телефон, и часавници за по 1000 кинта.И да не се впускаме в излишни спорове за работа.Темата е друга
Последно редактирано от kolegata88 : 03-31-2013 на 20:34
Скоро не съм давал луди пари за нещо по така... преди седмица,две дадох 200лв за чифт бои. А тази седмица можеби ще взимам чифт питони,който и те са някъде толкова.
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Това, че не мислите на стипендиите като пари изкарани с труд говори само по себе си за образователната ни система в България или колко много вие учите. 1 нормален студент в нормален университет отделя не по малко от 40 часа на седмица учене. Препоръчителното е 3-4 часа учене за всеки час прекаран в учебното заведение което е малко трудно да се постигне тъй като в 1 денонощие има само 24 часа.
А пък вие дето се смеете на шофьор и как изкарването на шофьорска книжка е глупост ви чакам да ви видиме какви ще станете след време. Как вие ще сте повече от просто 1 шофьор.
Последно редактирано от Nakadah : 04-01-2013 на 03:11
В България има едно явление и то е да се гледа на някой професии като на професии работени от някакви идиоти, дето не са успели да работят друго, много са тъпи, не са влезли да учат в университет и т.н. и т.н. По въпроса със стипендията аз се изказах вече, ама няма кой да си защити тезата, така че е безмислено да го дъвчем![]()
Най-скъпите неща - кола,мотор,3 лаптопа,професионален апарат и едно Iphone 5![]()
Таблет с който ви пиша това
Уча си прекалено много за нещо, което хич не обичам. И го разбирам и го мога.Дори преподавател ми е казвал, че се напъвам да знам неща, които другите не, след като дори не си обичам специалността.
Просто не приемам, че тея пари от стипендии, съм си ги заработила с нещо. Те са си подарък.
Когато ми дават заплата всеки месец, тогава ще кажа, че имам мои пари.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Телефон, преса за коса, доста скъпи дрехи и обувки и огромно количество ненужна козметика... поне успявам да пестя
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
4XCOKИ
Ястреб от Испания
4XCOKИ
Добре искам да ми кажеш какво е твоето виждане и защо не е същото. Дали ще седиш да учиш или ще седиш пред компютъра на работа, резултата е един и същ, посвещаваш времето си на дадено нещо. Да не говорим, че даже образованието е не задължително след 8 клас. И не мога да разбера защо смяташ, че парите от стипендията са нечии други ? Кой ги е изкарал ? Ако не ходиш в училището/университета ще ти ги дадат ли ? Просто не ти схващам логиката, моля обясни ми.
Щеше да си съгласна с мене много повече пъти ако не ходеше по темите в които съм писал с единствената ти цел да се заядеш като пантерката. Кой знае в коя тема съм те настъпил и сега накърненото ти его си казва думата... Ако човек си остави егото на страна може много повече неща да постигне...
Когато 1 нещо не го обичаш дори да прочетеш 1 параграф може да е много, но всъщност 1 параграф е нищо...
Щом казваш! Ще разбереме колко го можеш като си намериш работа по специалноста и се задържиш 5+ години?
Целта не е да се сравняваш с другите защото ще станеш просто 1 от тях. Иванчо и Пенка като седът по цял ден по кафенетата е нормално да знаеш повече от тях имайки се в предвид, че всъщност си отишла на лекции... Колкото повече знаеш, толкова по-добре! Но, ако това не е така, то не ми се мисли за България след 25 год да речем...
Като си мразиш специалноста просто я смени!? Кое е по-добре да завършиш нещо което мразиш и да си заровена в тази професия за цял живот или пък да намериш нещо което ти харесва и всеки ден да отидаш на работа с усмивка на лицето? Или ти следваш нещо което се счита за престижно в България?
Мислиш си, че стипендията е подарък просто защото не полагаш много усилие в/у уроците. А това е така защото нашата образователна система е на много ниско ниво за съжаление. Ако от 8АМ до 10ПМ не правеше нищо друго освен да учиш тези парички от стипендията щеше да ги виждаш като изкарани с усилия.
Така си е... Когато купиш нещо за 2 лв и го продадеш за 200лв то тези 198 лв преди такси не са твой пари защото не са дошли като заплата...
Последно редактирано от Nakadah : 04-02-2013 на 04:42
Ох, можеше просто да подминеш, без излишни обяснения за мен и егото ми, което пък си абсолютно неспособен да засегнеш, независимо от темата. Като не съм съгласна-споря, като съм-казвам, под чий ник пиша не ме интересува.
Та така, съгласна съм за ученето, но това е по-вероятно да го усетим само тези, които учим навън. И с последното ти изречение също съм много съгласна.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Задръж си мнението за Пантерката, благодарим.
На 14 съм и спестявам от закуски ;д
Сама си взимам лакове,ластички,фиби и др.+козметика /спирали и черни моливи/ ;д
Започнах сама да взимам подаръци на приятелките ми,не искам да съм в тежест на нашите ;д
Иначе последното нещо,което си взех беше една рокля за 20 лв,панталон за 25 лв и една тениска,която е 10 лева..
Сърцето ме заболя като си дадох парите,ама какво да правя![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Купувала съм си доста скъпи дрехи и обувки.. плащала съм си някои от семестрите сама, сложих си карбон на колата с мои пари.. май това е.