Здравейте ,
Аз съм на 13 и от няколко седмици ходя на фитнес ... Проблема е ,че се страхувам ,че ще ми спре растежа ,защото съм чувал,че силовото вдигане, борбата и други спортове увеличават гравитационната сила върху костите и ако се правят прекалено интензивно или твърде натоварващо, могат да повлияят неблаготворно на растежа.Висок съм 173 ,но това за мен е прекалено малко..Искам да ви попитам има ли някакви упражнения , които да ми помогнат да не си спирам растежа..
)
Ориентирай се към друго, много си малък за фитнес, ходи бягай или на някакво бойно изкуство
едва ли следващите години ще клякаш с над 300 кг, така че няма проблеми![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
@Mladenoff
Защото се ядосвам ,когато си видя хилавото тяло в огледалото , това ме мотивира най-много ,а и фитнеса помага за всички мускули (тоест мога да тренирам за крака,ръце,гърди,корем,гръб и т.н.) докато в различните спортове развиват различни части на тялото...
@Horri Правя два пъти в седмицата кардио и мисля ,че е достатъчно , лятото ще бягам в парка в моя град...
@first откъде знаеш , може да ме видиш след 3-4 години да подобрявам рекорди на олимпиадата за вдигане на тежести...
Та отклонихте се от главния въпрос :
Има ли някакви упражнения,които да помагат .
Фитнеса по скоро ще ти помогне за разтежа,в никакъв случай няма да го спре но най-вече всичко си е до ген.
Не ходи на фитнес,че може да се набиеш от тежестите. И от 173 см ще станеш 163 и много ще ревеш после. Всички мацки на даскало ще те подиграват. Ще викат "фука се с мускули,а от земята не се вижда! Дребосък! Айде чупка!" И така.
Вие луди ли сте? аз съм на 14 и миналото лято бях 1.60 и ходех 3 месеца на фитнес. Сега съм 1.68-9... въобще не може да ти спре разтежа ако не правиш клекове и лег преса. И е невъзможно от 1.73 да станеш 1.63 или по-малко.
Човека ви пита въпрос, вие тролвате. Винаги сте така, няма човек който нормално да обясни. Веднага като някой направи тема вие почвате да го критикувате и да го тролвате... бахти.
Може би, защото едни и същи теми се въртят тука всекидневно. Има тонове информация изписана вече, да не говорим, че като се хвърли едно око в bb-team и bodybuilding.com, на този подфорум почти му се обезсмислят фитнес темите.
Без препарати няма резултати!
П.П. Еххх, зобче, зобче, какво направи ти с мойто черно дробче![]()
Проверил съм над 15 теми в различни сайтове и навсякъде те бяха различни ...В някой се казваше ,че вреди ,а в други не ? Осъзнавам ,че спира растежа ,но ви питам има ли някакви упражнения ,които да спомогнат да се развивам ?
Дигай смело, батеКато стигнеш вече да дигаш 2 пъти собственото си тегло на базови упражнения, е - тогава може да си направиш малко почивка
Вирус ненужен спам като твоя не ми е нужен , благодаря за опита все пак ..Много сте ми интересни , човек ви пита нещо ,а вие трябва да си изкажете оригофренското мнение ,което няма никакъв смисъл и не помага в случая изобщо .Единствените ,които ми дадоха някакъв качествен отговор за дизел и младеноф
Значи както казах по-горе...Фитнеса няма да те смали освен ако не вдигаш космически тежести...Но пък не се подвеждай от най-голямата глупост и мит,че от баскет се расте.