.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Матура по Български език.

Здравейте интересно ми е вие какво бихте избрали на последният въпрос интерпретативно или есе и защо.И някои знае ли какво е аргоментативен текст и как се пише

Супер фен Аватара на mlakniwe
    интерпретативно съчинение и аргументативен текст е едно и също почти, тосет по-провилно е да се каже ЛИС и есе са вид аргументативен текст/аз избрах ЛИС,щото ми е по лесно/, тая година няма да ви се падне нещо трудно, защото 2012 се падна "Под игото", което беше най-трудно от всички, така и въпреки това матурата е много лесна, на последният въпрос за под игото не бях чел книгата и дори не знаех героите, но писах общи работи и са ми дали 15 точки от 30 така, че задължително пишете нещо на последният въпрос+тва ви е даден текста на който тряя да разсъждавате, тая година сигурно ще се падне някво стихотворение или някое разказче на Йовков например, което е супер в сравнение с "Под игото" или "Тютюн" например

Супер фен Аватара на gabi_94
    Аз съм за есе - по-лесно ми е, повече творчески способности мога да покажа и повече знания. Дано се падне Йовков, Димов, Елин Пелин, Вапцаров, Далчев - струват ми се по-лесни.
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

anonymous708973
    Guest
    С есе не рискувай. Половината изобщо не знаят за какво става дума в това есе и си мислят, че всеки пасквил без структура може да се нарече "есе".
    Единственото, за което сякаш есето е по-лесен избор, е Бай Ганьо. Или пък интелектуалната самота на Далчевия лирически герой.

Цитирай Първоначално написано от qwer1913 Виж мнението
    И някои знае ли какво е аргоментативен текст и как се пише
    Ако си 12-ти клас, и питаш такива неща...
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    По принцип бих се съобразила със самата тема, върху която трябва да пишем и чак след това да реша с кое ще се справя по-добре - с есето или ЛИС. Ако съм напълно наясно с творбата, помня цитати и всякакви малки и големи подробности - вероятно бих ЛИС, в противен случай - ако знам за какво става дума и мога да развия темата като есе - есе.

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    По принцип бих се съобразила със самата тема, върху която трябва да пишем и чак след това да реша с кое ще се справя по-добре - с есето или ЛИС. Ако съм напълно наясно с творбата, помня цитати и всякакви малки и големи подробности - вероятно бих ЛИС, в противен случай - ако знам за какво става дума и мога да развия темата като есе - есе.
    Мхм.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си