- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Промени в името на любовта?
Ти държиш да останете заедно...той не особено. Това ли се опитваш да кажеш? Или...никога не ти е пукало особено дали ще заминеш или останеш?
Аз нали вече казах, че нямаше компромис? И, да, от 2 години живеем заедно. "Няма значение къде" е изключително практичен израз. Означава...че няма значение къде. Твоята представа за обич също е интерсна. Ти правиш компромиси само и само да не те зареже той. Но, колкото повече ти чета мненията, толкова по-ясно ми става, че на теб ти е все едно дали ще заминеш или не. Магистратура в чужбина ти е като шоколадов сладолед. Ще ти се, ама те мързи да идеш до магазина.Та започнали сте на 1000км разстояние? И какво стана? Ти премести ли се при него? Това не е ли компромис от твоя страна? Той премести ли се при теб? Това не е ли компромис от негова страна? Мислите да останете на 1000км завинаги? Това връзка ли е? "Няма значение къде" е адски хипотетичен израз. Аз знам, че моят приятел би се чувствал много зле в чужбина. Просто не е за там. Значи, за да не правя аз компромис, трябва или да го принудя да дойде с мен някъде, където ще се мъчи и няма да е на мястото си, или да го зарежа? Интересна представа за обич.
Защо да е било редно да откажеш цигарите? Щото си кашляла? Е, това започна точно в момента, в който го срещна, а преди него не кашляше? Talk about timing....А промени винаги има. Не са съзнателни повечето. Когато са съзнателни, пак не е лошо. Адски често тези промени водят до по-добро. Вие си представяте нещата много праволинейно. Да се промениш за някого не означава да сведеш глава и да се откажеш от себе си в нечие име. Напротив. Всичко е влияние. Той ми повлия да откажа цигарите. Аз много кашлях по едно време, ама си бях с навика и не го мислех. Той ми обърна внимание и аз се отказах. Не заради него, а защото така беше редно. Бившия ми буквално ми се караше и имаше драми, когато запаля цигара. Съответно - аз пушех тайно от него. Не ти се променя, когато те карат, да, тук сте прави. Но сегашния ми приятел никога не ми се е карал нито ми е правил ултиматуми. Просто му личеше, че не му е приятно. И това ме накара да искам да му стане по-приятно покрай мен. Лично решение. Ей това е пример за положителна промяна, продиктувана от друг, направена за него (и за себе си, разбира се), която обаче трудно би могла да бъде счетена за нещо лошо.
E, само на 8. март ли е хубаво да те зарадват? Някак не разбирам идеята 8. март, 14. февруари, Коледа, рож ден ден. Само на тези дни ли трябва да си показваме, че се обичаме? Да се радваме един друг?
Последно редактирано от Sneeuwvlokje : 03-18-2013 на 07:08