.
Резултати от 1 до 25 от общо 88

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Какво означава твоя пример? "Бях решила да замина, затова заминах. Той не реши да дойде с мен, затова се разделихме. " И? Аз пък наистина държа да остана с моя човек, защото си пасваме идеално и с него съм щастлива. Ако няма компромис от една от страните, ще се наложи щем не щем да се разделим. В сегашния случай, по-лесния компромис е от моя страна и съм го преценила. Не сме заедно от вчера, че да не гледам общо на положението и да правя решения само от моя стан.
    Ти държиш да останете заедно...той не особено. Това ли се опитваш да кажеш? Или...никога не ти е пукало особено дали ще заминеш или останеш?

Та започнали сте на 1000км разстояние? И какво стана? Ти премести ли се при него? Това не е ли компромис от твоя страна? Той премести ли се при теб? Това не е ли компромис от негова страна? Мислите да останете на 1000км завинаги? Това връзка ли е? "Няма значение къде" е адски хипотетичен израз. Аз знам, че моят приятел би се чувствал много зле в чужбина. Просто не е за там. Значи, за да не правя аз компромис, трябва или да го принудя да дойде с мен някъде, където ще се мъчи и няма да е на мястото си, или да го зарежа? Интересна представа за обич.
    Аз нали вече казах, че нямаше компромис? И, да, от 2 години живеем заедно. "Няма значение къде" е изключително практичен израз. Означава...че няма значение къде. Твоята представа за обич също е интерсна. Ти правиш компромиси само и само да не те зареже той. Но, колкото повече ти чета мненията, толкова по-ясно ми става, че на теб ти е все едно дали ще заминеш или не. Магистратура в чужбина ти е като шоколадов сладолед. Ще ти се, ама те мързи да идеш до магазина.

А промени винаги има. Не са съзнателни повечето. Когато са съзнателни, пак не е лошо. Адски често тези промени водят до по-добро. Вие си представяте нещата много праволинейно. Да се промениш за някого не означава да сведеш глава и да се откажеш от себе си в нечие име. Напротив. Всичко е влияние. Той ми повлия да откажа цигарите. Аз много кашлях по едно време, ама си бях с навика и не го мислех. Той ми обърна внимание и аз се отказах. Не заради него, а защото така беше редно. Бившия ми буквално ми се караше и имаше драми, когато запаля цигара. Съответно - аз пушех тайно от него. Не ти се променя, когато те карат, да, тук сте прави. Но сегашния ми приятел никога не ми се е карал нито ми е правил ултиматуми. Просто му личеше, че не му е приятно. И това ме накара да искам да му стане по-приятно покрай мен. Лично решение. Ей това е пример за положителна промяна, продиктувана от друг, направена за него (и за себе си, разбира се), която обаче трудно би могла да бъде счетена за нещо лошо.
    Защо да е било редно да откажеш цигарите? Щото си кашляла? Е, това започна точно в момента, в който го срещна, а преди него не кашляше? Talk about timing....

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    /ПП. В темата за 8ми март оплюхте момичето, за дето и е станало тъпо, че приятеля и не и е подарил цвете и я изкарахте едва ли не разглезена пикла с претенции. Не визирам някой определен. Беше хубаво някак да се обясни колко просто и хубавко е ей тъй да те зарадват без значение жена ли си, тиква ли си. Можеше да дам пример с още 1000 момичета, които си обикаляха с по някое цветенце по улицата.
    E, само на 8. март ли е хубаво да те зарадват? Някак не разбирам идеята 8. март, 14. февруари, Коледа, рож ден ден. Само на тези дни ли трябва да си показваме, че се обичаме? Да се радваме един друг?
    Последно редактирано от Sneeuwvlokje : 03-18-2013 на 07:08

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си