- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Антибиотици
ами аз цял живот се лекувам с антибиотици и виж нищо ми няма едва ли съм някъв свръх корав
антибиотиците повече помагат вместо да вредят
тва дето ги разправят колко са вредни го казват разни дето си продават чайчета за лекарства(хомеопатия)
не може нещо което спасява живота на милиарди да кежеш че е лошо и вредно
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Само от това мнение мога да заключа колко си компетентен.
Пила съм антибиотик 5-6 пъти в живота си. Помагат, но далеч не са полезни и не се пие антибиотик за добро утро. При предния вирус предпочетох да пия 25-30 таблетки на ден вместо 3х1 антибиотик.
Пробиотиците са важни, ама масово българинът идея си няма кво е тва животно аджеба. Тъпчи там детето с антибиотици, пък то ще е добре.
Па аз дето през последните 10 години съм взимал антибиотик само веднъж(гентамицин) и то за да си мажа една рана, трябваше да съм умрял до сега.
На настинката лечението с антибиотик и повлиява също толкова колкото и лечението с краставица.
Говорим за чиста настинка обаче, не за някакви усложниения - ангини,бронхити и т.н.
След някоя друга година като изкочи някоя резистентна бактерия. направи антибиотиците безполезни и ни върне в средновековието ще ги видим сичките тъпаци дето пият антибиотици за щяло и нещяло.
това е неизбежно за това идват нови продукти и антибиотик се купува само с рецепта а тя не се дава за щяло и нещяло иначе радвам се че не ти се е налагало да ги приемаш здрав си това е хубаво
PinkPan7her
достатъчнно съм компетентен за да знам че антибиотиците не действат на вируси
а що се отнася до хомеопатията тва са просто чайчета нека да излекуват една пневмония да видим как ще стане
Последно редактирано от haritov : 03-20-2013 на 23:24
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Вярно е че постоянно откриват нови, обаче все ще дойде момент в който индустрията няма да свари и ще изостане.
Знам че се дават с рецепта, ама антибактерялните сапуни се купуват без. Пък и като знам как личните лекари изписват антибиотици за всяка настинка, си е голям проблем.
Древно китайската система на здравеопазване е била много по-читава от сегашната. Там един лекар колкото повече болни пациенти е имал, толкова по-малко пари е взимал. Превенцията му е майката. Сега е обратното, и за всяко нещо се изписват хапчета.
Аз на зима се разболявам по 1-2 пъти и ми минава в повечето случай за една вечер. Тая зима за втори път през живота ми се разболях от грип и го изкарах за 3 дена. Обаче ям чесън почти на всяко ядене, и като дигна температура си я оставям да си мине самичка.