Здравейте! Господинът ми по ФВС иска във вторник да направя 6 лицеви упори ако искам шестица. Проблемът е, че аз не мога да направя дори 1 . По принцип си спортувам, почти всеки ден правя коремни преси, та мисълта ми е, че не съм отпусната, висока и слаба съм, но не мога да ги правя тези лицеви упори. Търсих в Интернет, но нищо не намерих. Въпросът ми е как да се науча да правя лицеви упори, само 6.
Пише се опора като начало. Иначе учителя ти по физическо е идиот след като иска от момиче да прави това, още по-малко да ти слага срок в който няма как да се подготвиш, защото няма как да развиеш необходимите мускули за начинанието в такъв период. Отделно коремните преси/тичането и т.н. не оказват влияние на мускулните групи необходими за лицеви опори. Особено гръдни и раменни заедно с трицепс, а там няма как да ви има жените. От всичко това извода за мен е не се тормози и си имай 5-ца
От къде на къде този измислен норматив ?! Нас никой не ни кара да правим лицеви опори ... Колкото до това как да успееш.. еми няма как за толкова кратко време
Ми ,ако не се отмята лесно , пробвай се . Прави дотогава по 2 сутрин , 2 вечер. Не е такъв зор.
Иначе наистина е мега тъпо, аз каквато съм кека най-много лятото 20 правех, сега сигурно и 2 няма да мога ;/
Като за начало , първо заставай на колене и прави "женски" опори.Като усетиш ,че ти става по - лесно изпъни краката .
Започни с женски лицеви опори(на изпънати колена) ,когато се научиш да правиш по 20-30 ,започни с истинските,когато започнеш с истинските прави максимум по 1-2 ,но чисти..До утре ще си научила да правиш поне 7-8