.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 148

Тема: Wat

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    И аз ще си го дръпна, но от колибка, че там е 600 мега байта ;д. Изглежда обещаващо.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Да, това наистина е много интересна тема.
    Останал съм с впечатлението, че ти си по физиката, затова ще предложа на вниманието ти този филм http://zamunda.net/browse.php?search...t=0&incldead=1

Там са обяснени точно тези неща. А и още много.
    докторе може ли да предложиш и на мене един филм. (виж само колко съм сериозен)
    Последно редактирано от defender : 03-20-2013 на 20:08

^
    Днес гледах 10 Questions for the Dalai Lama и останах приятно изненадан.
    Накратко създателя на филма Рик Рей посещава Тензин Гяцо насаме и му задава редица от въпроса като:
    "Как се съвместява посвещение на ненасилието, когато се сблъскате с насилието?";
    "Защо бедните често изглеждат по-щастливи от богатите?";
    "Трябва ли едно общество да изгуби традициите си, за да има бъдеще?" и други.

Филма си струва, потърси го в колибката ако те интересува.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    докторе може ли да предложиш и на мене един филм. (виж само колко съм сериозен)
    Филм - не, но това може да ти е полезно http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...BE%D1%81%D1%82

Eй така, за обща култура.

Мега фен
    ^
    ^
    ти си истински приятел .....................

само че Далай Лама не е християнин, ама ще пресявам.

ПП: еехей, доктора и той ми е приятел. Точно така.

трябват ми още няколко приятели и ще направим една верига от неврони ................. и Бог ще бъде в невроните (във заимодействието им)................. демек в любовта
    Последно редактирано от defender : 03-20-2013 на 20:46

Мега фен
    ей доктора много си забавен бе братче ........................ пак си ме пречупил през мозъчето си.

намеквайки, че не го направих нарочно.............

хихи, намекнах ти ..................... то без намекване нищо не става.

докторе отпусни напрежението в невроните, защо си причиняваш мозъчен дисонанс. Много добре знаеш че рано или късно при тебе дясното полукълбо ще победи лявото.................. философията ти няма да издържи дълго в реалността и обществото ................... освен ако не започне да съществува под формата на лицемерие............... както в момента.
    Последно редактирано от defender : 03-20-2013 на 21:02

Не съм сигурен дали изобщо разбираш смисъла на употребата на деепричастието "намеквайки" ...

Дефендъре, не знам до колко си запознат с будизма, но той няма нищо общо с християнството. В смисъл, че можеш да си силно вярващ християнин и последовател на практиките и учението на будизма едновременно като едното не го преплиташ с другото. Така че споко.

Мега фен
    ^
    ^
    какво значение има за мен в какво си сигурен или не ...................... че чак написа и пост

Цитирай Първоначално написано от Quid Виж мнението
    можеш да си силно вярващ християнин и последовател на практиките и учението на будизма едновременно като едното не го преплиташ с другото.
    не може да слугуваш на двама господари.
    възлюби Господа с цялото си сърце.

горните две изречения не съответства на това което казваш ти....................

благодаря за филма, и за съпричастността когато ми го предложи............
    Последно редактирано от defender : 03-20-2013 на 21:14

^
    ^
    какво значение има за мен в какво си сигурен или не ...................... че чак написа и пост
    ...
    благодаря за филма, и за съпричастността когато ми го предложи............
    И мен обвиняваш в лицемерие.... Хахаха. Жалък си. Наистина.
    Давай, опитай се да компенсираш и това с поредната доза остроумничене... Само едно ще ти кажа - пуберщината прозира на всички нива. Всъщност колкото повече се опитваш да я компенсираш, толкова повече си личи.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-20-2013 на 21:19

^
    ^
    Да, но буда и бог са две коренно различни неща.
    Буда за будистите е човек, който е пробуден. Те го приемат за учител, който е споделил своите прозрения.
    Бог за християните е творец, създател. Мисля, че ти знаеш по-добре.
    Следователно будистите не приемат буда като господар, а като учител, което е доста различно.
    Също така и в будизма никъде не се споменава съществуването на Бог. Тоест нито се отрича нито се потвърждава.

..Както и да е.. Така или иначе филма не е съсредоточен върху будизма. Приятно гледане

ПП: Не съм будист, ако случайно ти е минало през ума.

Мега фен
    И мен обвиняваш в лицемерие.... Хахаха. Жалък си. Наистина.
    Давай, опитай се да компенсираш и това с поредната доза остроумничене... Само едно ще ти кажа - пуберщината прозира на всички нива. Всъщност колкото повече се опитваш да я компенсираш, толкова повече си личи.
    добре ти ми казваш, че не си бил сигурен дали съм знаел смисъл на думата ..................... ей сега ми каже аз какво трябваше да направя,..................... какво..................... имам някакъв дълг ли за това че не си разбирал какво аз съм разбирал.

още повече че и въпроса ти е провокиращ.

отделно, че много добре виждаш че в отговори си по-горе изобщо не съм бил сериозен.

вие тука много на сериозно ли сте се взели ли или какво.
    Последно редактирано от defender : 03-20-2013 на 21:31

добре ти ми казваш, че не си бил сигурен дали съм знаел смисъл на думата ..................... ей сега ми каже аз какво трябваше да направя,..................... какво..................... имам някакъв дълг ли за това ме не си разбирал какво аз съм разбирал.
    Отношението се усеща, а твоето е повече от двулично. И повече наблегнах на отговора ти към Quid, в който толкова прозира фалша и напъването да се правиш на някакъв. Всичко това се усеща, отвъд думите.
    Не те съдя естествено, прави си каквото искаш.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-20-2013 на 21:32

Мега фен
    абе ти мого усещаш другите бе, а пък себе си не можеш да усетиш (ти себе си не можеш определи какъв си и що си а пък виж други те си майстор да ги определяш.)......................... харесва ми това че момчето прояви някакъв вид добродетел ...............това си по моята философия............... не ми вкарвай моята философия в твоята защото става конфликт на гледни точки.............. ще поощрявам всеки, в които видя нещо християнско. .................... а това че аз съм двуличен сигурно е така.............. Бог ми е съдник

И мен обвиняваш в лицемерие.... Хахаха.
    много ми е интересно като отидеш в обществото (социума) да ставаш лекар, как ще оцелееш с тази твоята неприложима в действителността и обществото философия, освен ако не бъдеш лицемер или не се откажеш от философията си............... и не станеш човек без измислената от тебе си бариера (дето си я прескачаш).

А пък когато започнеш да оперираш пациент ти винаги в тази ситуация ще бъдеш личност............... (а проблемче)
    Последно редактирано от defender : 03-20-2013 на 22:34

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Quid Виж мнението
    Дефендъре, не знам до колко си запознат с будизма, но той няма нищо общо с християнството. В смисъл, че можеш да си силно вярващ християнин и последовател на практиките и учението на будизма едновременно като едното не го преплиташ с другото. Така че споко.
    Като прекараш още време във форума ще стигнеш и до това, че дефендъра няма никакво желание да слуша различните гледни точки на хора вярващи в религии различни от християнството. Щом не го казва християнин, значи това за него няма никаква стойност. От друга страна, виждам, че филма е с насоченост към чисто човешката етика и морал, така че, не пречи да се гледа и от християни.
    Иначе силно вярващите християните имат негативно отношение към будизма и дори самото християнство не приема последователите му да практикуват будизъм, йога, мантри и прочие. Даже в православните форуми е пълно с такива, които мислят, че будизмът била сатанинска религия ;д.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Като прекараш още време във форума ще стигнеш и до това, че дефендъра няма никакво желание да слуша различните гледни точки на хора вярващи в религии различни от християнството. Щом не го казва християнин, значи това за него няма никаква стойност. От друга страна, виждам, че филма е с насоченост към чисто човешката етика и морал, така че, не пречи да се гледа и от християни.
    Иначе силно вярващите християните имат негативно отношение към будизма и дори самото християнство не приема последователите му да практикуват будизъм, йога, мантри и прочие. Даже в православните форуми е пълно с такива, които мислят, че будизмът била сатанинска религия ;д.
    миличката ми, колко ми е умничка тя .................... браво ...............

В край на сметка постовете ми не ги чете само дефендъра.
    Иначе в по-голямата си част, християните могат да бъдат включени към това описание, но познавам хора, които макар и силно вярващи са също така и непредубедени, с "отворено съзнание".
    По принцип и аз не харесвам будизма, но това не значи, че не мога да намеря познание и в техните учения.
    А и както ти каза, филма не е съсредоточен върху будизма а върху, както ти каза, човешката етика и морал. А те са всесветски проблеми.
    Последно редактирано от Quid : 03-21-2013 на 19:12

Град
    София
    миличката ми, колко ми е умничка тя .................... браво ...............
    Налиииииииииии.

Мега фен Аватара на RagioL
    ...........
    Тъй като помня че преди в една тема обсъждахте нещо за натални карти, съгласна ли си да ти пусна моята на лс да видим какво ще кажеш?

Мега фен
    ^
    хихи

ако искаш пусни я и на мене........... да ти кажа и аз.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Тъй като помня че преди в една тема обсъждахте нещо за натални карти, съгласна ли си да ти пусна моята на лс да видим какво ще кажеш?
    Пускай, като имам време ще я погледна .

^
    хихи

ако искаш пусни я и на мене........... да ти кажа и аз.
    От мен нищо повече от една идея за подпис няма да получиш.
    "Gofitebor Tibi Domine, in toto corde meo"
    Нужен ли ти е превод?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    От мен нищо повече от една идея за подпис няма да получиш.
    "Gofitebor Tibi Domine, in toto corde meo"
    Нужен ли ти е превод?

изказването ти наистина би било най-уместно ако дефендър не се беше пошегувал, иначе граматически най-коректно е "Confitebor", това "Gofitebor" звучи като немска дума
    Последно редактирано от npp : 03-31-2013 на 10:27

Гугъл или наистина си разбрал какво съм имал във предвид?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си