Едната грешка беше умишлена.
Така се получава като цитираш тъпи псалми от скука.
изразявал се както си иска, ......................... тогава на цитирам "ку*а", защо слагаш звездичка, изглежда нещо те ограничава, ..........аааааааааааааа ........... и това е страхливия ти задник........хихи ................... и да кажа, че окултизма и атеизма са толко смотани. .............. даже и "свободата" ви е смотана.
Последно редактирано от defender : 04-01-2013 на 11:21
Съмнявам се че това е толкова разпространено явление, та да е наименувано.
Зависи обаче какво разбираш под халюцинация в съня... В смисъл, имало ли е халюцинация и била ли е тя осъзната, като идея и усещане по време на съня? Иначе сънят сам по себе си не е ли също халюцинация? Изобщо доста объркано е. Халюцинацията, определена по някакви критерии като такава, не е същото като вътрешното знание че халюцинираш. Един луд също може да има халюцинации, но не ги осъзнава като такива... демек, това за него е самата реалност - това значи ли че те не са халюцинации? От медицинска гледна точка - не. Обаче за човека са си съвсем реални. Така че има разлика между медицинското определение за "халюцинация" и вътрешното усещане (знание) за изкривена реалност (както по време на осъзнат сън или трип).
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-01-2013 на 11:42
Може да се казва "The trip of my dreams"![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Последно редактирано от defender : 04-01-2013 на 12:08
точно така, аз съм готина женичка със стегнато дупенце .......... хаххах.
абе братлета, ходете си свийте по една и не ни занимавайте с глупостите на доктора ..................... очевидно, е че човека добре владее тайното източно мистично изкуство на "напушения философ". ............ ама и се е взел яко на сериозно (но мисля, че това е вторична реакция от напушването).
Последно редактирано от defender : 04-01-2013 на 13:05
Знаете ли, че арменският поп не знаел, че българите се препращат към него в такива ситуации?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Но пък съм сигурен че на Дефендърчо и арменския поп няма да му помогне.
Нямам обяснение, но ми се вижда интересно. Сънищата според мен са израз на онази огромна библиотека, човешкият ум, която си развива всевъзможни сценарии в състояние на пълно безсъзнание(т.е. сън). Човек така или иначе всеки ден развива всевъзможни сценарии и мисловни проекции, където всичко се случва в неговата си глава. Това не е ли също един вид сън? Но все пак на повърхността я има онази малка частица Съзнание и чувство за Сега, човешкото Аз плава на повърхността на този океан от вътрешните илюзии - "Ох боли ме зъба", "Тревожа се за ХХХХХ", "Нямам пари да платя тока, какво да правя" и т.н и т.н.. Това са все връхлитащи илюзии, постоянно и непрекъснато, едни сънища в които човека се преживява(изживява) като някакъв. Чувството за време, място и същност е изцяло мисловно, което автоматично го прави илюзия, но има коректив на всичко това - Съзнанието. Същото е и с илюзиите при сънищата, само дето фактора Съзнание липсва, и илюзиите изглеждат съвсем реални. Поне такава е моята теория.
А може би е обратното, сънищата сме наясно че са илюзия, докато "реалността" изглежда съвсем истинска, понеже сме преки участници в нея. И в двата случая, двете са проявление на едно и също нещо - мисловни проекции.
Колкото до осъзнаването на нещо, без значение дали си буден или заспал, трябва да имаш предвид че осъзнаването също само по себе си е илюзия. То води до промени в общата картинка, но илюзията и съзнанието, сънят и събуждането винаги вървят ръка за ръка. Няма такова нещо като трайно осъзнаване - веднъж си осъзнал нещо и вече си съзнателен до края на живота си. Не става така. Осъзнаването на нещо просто дава различна перспектива, която автоматично променя структурата на матрицата (вероятно такава е функцията на съзнанието изобщо), но матрицата си остава. Затова Съзнанието няма време и място, то съществува само в един миг и после създава промени в несъзнанието - получава се нова парадигма, нов поглед, с нови граници, но все пак с граници, т.е. пак един вид илюзия. Граници, които отново трябва да се прекрачат, когато "узрее" човека разбира се.
Конкретно обаче нямам обяснение на това явление. Може да се разглежда като сън в съня, но от друга страна усещането за осъзнаване си е като всяко друго чувство, илюзия която също може да се "сънува", тоест осъзнаването може да се разглежда като част от общия сън. Има прекалено много такива дето се "сънуват" като "събудили се". Това не означава че са по-малко "заспали" от другите. Просто поредната mind заигравка.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-01-2013 на 17:35
Утре в 19.00 в The Moll, който дойде черпя пържени картофи и кола, лесно ще ме познаете - симпатичното, интелигентно момче с библията, и готината походка................. хихи................. айде.
ПП: месо няма, щото сега са пости.
Последно редактирано от defender : 04-01-2013 на 20:59