.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Фен Аватара на sHaDy_sOuL
    Град
    Бтг

Какво означават тези символи?!

Привет на всички,
    имам едно въпросче и мисля, че тук съм на правилното място, на което ще получа коректен отговор.
    Можете ли да ми кажете какво означават първите три символа на снимката долу:
    http://25.media.tumblr.com/26c8a69b9...3rtro1_500.jpg
    Благодаря ви предварително! )
    Sve sto je srcu drago daleko je..

Значи четвъртия символ е ясно, че е анкх. В гугъл можеш да намериш достатъчно информация за него.
    Въпреки че втория символ също доста прилича на древно-египетски йероглиф, не е такъв. Най-малкото е, че бастунчето не присъства в азбуката им.
    Третият символ. който прилича на сърце също не е древно-египетски поради естетически причини. Те просто не са изобразявали човешкото сърце по този(или подобен) начин.
    За първият символ не мога почти нищо да кажа защото не се вижда добре на снимката.

Първите три символа не ми напомнят за никакви магически символи от никоя култура. Направих бързо проучване и не успях да намеря абсолютно нищо за тях.
    В край на сметка мога да кажа, че тези символи (с изключение на анкха) вероятно нямат никакъв смисъл или превод.
    Това не ме и учудва, защото много хора си правят татуировки с разни символи без да знаят значението им или дори изобщо има ли такова.

И все пак не претендирам за 100% истинност на казаното по-горе. Напълно възможно е да бъркам или да пропускам нещо.

Град
    Бтг
    Да, за последния знам доста, но ме интересуваха другите. И аз прегледах доста символи, но нищо не намерих. Може да си прав, че наистина не са реално съществуващи. Дори да са, определено не ги срещнах сред египетските.
    Благодаря ти много за отговора и чакам, ако някой друг ги разпознае )

Успех
    Ако намериш нещо би ли споделила тук?

Град
    Бтг
    Разбира се.

ribbon tattoo with an open dream catcher behind it along with my nieces name <3
    това е написано в сайта под снимката, което значи, че има капан за сънища, името на племенничката на момичето с татуса и анкх-а

Град
    Бтг
    Нее, това е написано под първата снимчица:
    http://24.media.tumblr.com/7682206f0...3rtro1_500.jpg

Ето, погледни:
    http://inkked-up.tumblr.com/page/2

Иначе благодаря и на теб за включването

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Логично е, нека го погледнем рационално.

Третата фигура, наподобяваща сърце навярно е любов.
    За Анкх-а не зная нищо повече от това, че е символ на живота, но ти си осведомена в случая.
    Логично е другите две фигури да изобразяват Щастие и Вяра, но ми трябва доста дълбок анализ, а не мисля че е чак толкова наложително.

1.Първото е символ на сдружение и обединение.Адинкра бяха племе което имаха много подобен символ.Името не мога да ти кажа,защото беше изключително дълго.. в техен стил..
    2.Познати са ми отделни части,ако се сетя ще напиша.Възможно е обаче да е сглобено от различни символи и да се представя като един ...
    3.Sankofa-Изобразява връщането назад и ученето от миналото.Африкански символ,отново Адинкра.Възможно е и изобразяване чрез птица.
    4.Както виждам вече сте разбрали какво е .

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    не мога да разбера защо хората си татуират разни неща които никой не може да разчете
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си