Аз мога да препоръчам
1. Пърси Джаксън и Боговете на Онлимп-поредица от 6 книги. Разказва се за момче син на дрвено гръцки бог който ходи на подвизи и повежда във войната с титаните на които е начело Кронос вселил се в Люк Кастелан. В приключениата на Пърци му помагат Анабет (полубог) и Гровър (сатир)
2. Геройте на Олимп е продължение на първата поредица която съм споменала. В нея се разказва как Пърси и момче от римския лагер (Джейсън Грейс) са си разменили местата (е не точно те а Хера/Юнона)....богинята цели това да обедини двата лагера (Гръцки и Римски) срещу надигащата се майка земя Гея. Първите 2 книги описват живота на момчетата в различните лагери и лагерници с коуто са на подвизи, а вече в 3тата отпътуват заедно към Гърция за да спрат Гея. Поредиците са написани от Рик Риърдън. От втората поредица се очакват още 2 книги
3. Хрониките на Кейн....е и тази поредица пак е на тема митология и отново нейн автор е Рик Риърдън, но в тази поредица сме на вълна египетска митология ;дд <33. Разказва се за брат и сестра (Картър и Сейди Кейн), които разбират, че са потомци на фараони след като баща им вдига във въздуха Розетския Камък и пуска петима богове. Двама от боговете се вселяват в братя и сестрата. Те имат задачата да се сражават с единия от боговете (този на злото) след победата разбират, че имат и грамадна змия за унищожаване ;ддд
ЗНАМ И ОЩА МА МЕ МЪРЗИ ДА РАЗКАЗВАМ ;ДДД НО ТЕ СА:
-39 КЛЮЧА
-СТРОМ
СТРАЖИ НА ИСТОРИЯТА