Обичам странна храна. Салата с орехи и синьо сирене, пица с ананас, гъши дроб с боровинки, патешко филе с портокал, тарталетки с мус от сьомга... Има ли странна комбинация, аз съм на линия. Обожавам суши, ама с истинска сурова риба. Мечта ми е да отида в Япония, за да сравня тяхното суши с това на Хепи, за да видя има ли почва за сравнение. Подозирам, че не е толкова различно. Яла съм и доста суши от магазини в Лондон, пак ми хареса супермного. Искам да отвлека суши майстор, за да ми приготвя суши всеки ден :д
В тази връзка обожавам морски дарове. Октоподът ми е малко жилавичък, но ми харесва... Скаридки, калмари на плоча, миди с ориз, миди със сини сливи. На любителите на последното препоръчвам да посетят ресторанта към мидената ферма до Каварна - прекрасно меню!
Май само акула не се сещам да съм яла...
Отгледана съм с домашна храна и я обичам по определен начин. Много рядко ме печели чужда баница, таратор, млечна салата, пълнени чушки. Обичам много домашна пица, която прелива от плънка и суууупертъничка и пълнозърнеста; салата "Капрезе", която обожавам още преди да стане суперкомерсиална и всеки да я прави; крехка пилешка пържола в марината с джинджифил и чесън; бутчета с мед и сусам; крилца с марината от вино, соев сос, мед и подправки; оризови спагети с някакъв лек постен сос...
Последното уникално вкусно нещо, което ядох, беше крем супа от печени чушки и сирене фета. Аааадски много ми хареса, ще проуча и ще се опитам сама да направя нещо подобно.
Чревоугодник съм като цяло. Не ям доста малко неща - грис, броколи, спанак (него само суров на салата), тиква, нахут (избягвам го); но съм сноб към храната. Не отричам, че Макдоналдс ми е вкусен, например, но далеч не смятам, че човек с ясно изразено предпочитание към него разбира от добра храна.
Ям, но не съм фенка на фасула, боба (да, знам, че сигурно само аз ги наричам с отделни имена :Д), лещата...
Страшно много обичам шоколад - но говорим за завъртени домашни сладкиши или за истински шоколад, никакви бисквитки, вафлички и бонбончета. Давала съм луди пари за шоколад, защото никога не бях опитвала неща, които видях в магазинчето към една шоколадова фабрика.
Чийзкейк, парфе, домашна торта с крем от маскарпоне и някакъв плод, еклерчета, тарталетки с плодове, сочни мъфини, пърнозърнестите палачинки на татко със сладкото от горски плодове на мама <3333 Няма такъв кеф.
Напоследък си правя домашно плодово мляко с извара, цедено кисело мляко, малко пудра захар и ягоди - страхотно става, засища, но в същото време е много леко и готино, а млечно-плодовата комбинация ме печели още с вида си.
Вкъщи винаги е имало тази комбинация от традиционни български ястия и влияния от чужди страни и култури. Страхотна майка си имам в това отношение!
П.С. Не съм телец :д
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-21-2013 на 13:01