- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Реалност?
Никой не ми се е изсмивал, ако това питаш. Нивото веднага се усеща. Ако човек просто е прихванал някакви налудности, хората му се смеят или го приемат за луд, понеже се вижда некохерентността в думите му. Но когато са осъзнати и самостоятелно изведени принципи и във всяка дума си проличава дълбочината, тогава никой не се смее. Тези неща се усещат на подсъзнателно ниво от всеки един човек. Всъщност не помня някой някога да се смял на думите ми, дори когато бях нацист, понеже дори и тогава бях стигнал в дълбочина до самата идеология.
Думите ми винаги обаче по някакъв начин са оспорвали парадигмата на обществото, затова и винаги е имало защитни реакции, често дори избиващи на пасивна агресия. Но това са само реакции, не аргументи срещу думите ми.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-26-2013 на 12:51
това дали даден човек ще те приеме като заплаха, като нещо забавно, като нещо несъстоятелно, или налудничаво и т.н., зависи и от това до колко е информиран човека, до колко опит има и от още някои неща ............................. и бъди сигурен, че обществото на християните не те приема като "заплаха".
затова ще има и някои хора да ти се възхищават на философията, ако си над тяхното ниво, ще има и такива ,които не чак толко ще ти се възхищават.
Последно редактирано от defender : 03-26-2013 на 13:00
Надсмиването и омаловажаването не е знак за ниво. Надсмиват се тези които нямат какво да кажат, а хуморът е последното им убежище пред незнанието. Омаловажаването, което е близко с надсмиването, има много специфична роля - то е един вид бягство на ума от същината на въпроса - изкарва се проблема извън контекст (чрез хумор) и така проблема губи своята значимост. Това е най-простия вид защита, и в моя опит именно най-плоските индивиди го използват. Особено когато нямат какво да кажат. Ти попадаш точно в тази категория. Затова и всъщност не виждам причина да продължавам да ти пиша....
Мри си от болестта и не ме занимавай.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-26-2013 на 13:16
мда, значи твоите изказвания (като горното от цитата) означават, че ние не представляваме интерес за теб, а нашите изказвания означават че ти си ни заплаха ................. добре............така много готино ти се получава ................ а други бисери (фундаментални).
Последно редактирано от defender : 03-26-2013 на 22:02