- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- На колко години е нормално
Всяко следващо поколение 'съзрява' по от рано .. или по-точно нещата започват да се случват по-рано. Много информация, много са самонадеяни и т.н. Не е въпросът до първо или второ дете.
Мда, и мен доста ме харесват.
ФАКТ. Вината е на родителите, защото ги щадят и им угаждат повече.
Така е, но точно въпросната самонадеяност е проблема. Мислят си, че са готови/узрели за неща, за които всъщност не са, правят мазалото, а после друг трябва да вади кестените от огъня. Нека грешат, нормално е, но да си поемат отговорността.
Welcome to the Jungle...
И преди беше така, младите винаги грешат и това е хубаво, за да могат да се поучават. Сега обаче тва е изродено и става на много по-невинна възраст, в много по-големи размери. Но е нещо 'нормално'.
В крайна сметка семейната среда, но и приятелската такава са определящи.
Точно това имах предвид, че се е изродило. Прави ми впечатление и друго - масово младите са много по-несамостоятелни, отколкото бяха/са били преди. Парадоксът "не можем да се справяме сами, но искаме да грабим с пълни шепи от (удоволствията на) живота" е почти масово явление. Не ги съдя, всички сме правили и ще правим глупости, а всяко поколение си мисли, че е по-отговорно, перспективно и праведно от предишното. Все пак се надявам физическата им акселерация да бъде придружена и от умствена такава.
Welcome to the Jungle...