- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Приятелят ми иска мотор???
Проблема ми може би за повечето от вас, няма да е проблем, но аз искам да го споделя. Значи, приятелят ми иска да си купи пистов мотор. Аз съм крайно ужасена от тях, пътищата ни, лично в моя край не позволяват карането на такива мотори. Стават толкова злополуки, че направо настръхвам, защото знам че всичк казват, че не карат бързо, но скоростта увлича и не се усеща. Не искам да прекарвам дните си в притеснения, дали не е станало нещо, защото аз съм много викирена.Адски много го обичам и няма да мога да понеса, ако му се случи нещо. Откакто видях и чух толкова неща за тези мотори, просто съм потресена. Не искам и приятелят ми да е изложен на тази опасност, защото знам че когато е ядосан особено не знае какво прави, а ние се ядсоваме взаимно всеки ден. Та, молбата ми към вас е: какво да направя? Не знам, сигурно ви звучи ненормално, но кажете мнението си. Искам да го видя, все пак.![]()
Нищо не прави.
Знаеш ли колко катастрофи с автомобили стават дневно? Колко трудови инцидента? Може да се спъне и да го отнесат на светофара. Може някой луд да го наръга в подлеза.
Ако тръгнеш да си мислиш какво може да му се случи във всеки един момент, по-добре да се хвърлиш от някъде.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
+ ... и не съм съгласна с '' качи се при него да видиш,че не кара лошо'' ще извинявате обаче познавам хора и хора,които когато са с някой на мотора внимават 10 пъти повече отколкото като са сами... това изобщо да не я успокоява ... и мен ме е страх от мотори - по скоро за хората на мотора,приятеля ми също искаше да си взима - отказах го ... бях свидетел на такава случка,че косата да ти побелее...
След като мисли за пистов мотор (и се предполага,че има или ще изкара книжка за такъв) едва ли родителите му ще могат да кажат нещо по въпроса.
Авторке,приятеля ти може да кара всякак,но ако има поне малко сиво вещество след като си купи мотор ще му дойде акъла.Знаеш ли,колко приятели имам,които си накупиха мотори,че някои и по два - над 10,а сега само двама-трима продължават да карат.Голяма част от момчетата се отказаха от моторите си точно заради момента,в който може да се качат ядосани на тях и да не доживеят до следващия ден.
Никой не е застрахован от най-лошото,без значение дали кара кола,колело или мотор.
Между другото като гледам не обичаш приятеля си щом си готова да го напуснеш за да не страдаш ... Все пак ако ти пука за него,разделите се и му се случи нещо (недай си Боже) едва ли няма да страдаш?!
И спрете с тия обяснения как може да умре при катастрофа с мотор!!!Аз съм се возила по 200км.,че и отгоре на пистов мотор и до ся инцидент (за щастие) не е имало,за сметка на това пък съм виждала 4 сериозни катастрофи с кола и трагичен край за участниците ... Всичко си е строго индивидуално и това,че някой някога е починал при катастрофа с мотор ВЪОБЩЕ не означава,че и при нейния ще се случи![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Просто му кажи ти какво мислиш и от какво се притесняваш, но в никакъв случай не му опявай. Не му мрънкай и не се сърди, понеже това само ще го ядоса и най-много да ти направи на пук.
То тогава изобщо не чакай да го направи, а сложи край на взаимоотношенията ви, които и без това не са някакви истински, щом поставяш себе си и собствените ти чувства на главно място, пречейки му да е щастлив. И не забравяй, че това, че сте заедно - не означава, че той е твоя собственост и че е задължен да се съгласява с всеки твой каприз.
Сериозно ли говориш ? :Д:Д:Д Ако го направиш ,знаеш ли как ще изглежда ? "или не си купуваш мотор , или късаме " genius :Д Моето момче също иска мотор , (има ,но иска по-мощен ли ,знам ли:Д ) Е и аз го обичам страшно много , и аз бих се притеснила защото е също като доста останали момчета - като е нервен , кара бързо , прави глупости .. Да,мисля го.. няма как! ОБАЧЕ , той го иска! Щом ще го направи щастлив ,не се противопоставяй-мисли и за него , не бъди егоист! Между другото (за мен поне) кефа да те вози любимото същество на пистов мотор е страшен :Д Страх ме е да ме вози някой друг , но в него имам доверие и заедно си се кефимТой се радва , а и аз се радвам за него ! Пробвай и ти така , покажи му ,че щастието му е важно за теб ! А и както казаха по-горе и да си пешеходец в България е опасно !
Че са опасни - опасни са, но в България е опасно и да си пешеходец.
Не мисля, че има какво да направиш, освен да се примириш с факта.
Не му се бъркай в мечтите и желанията.
Ясно е, че се притесняваш - добре, но в никакъв случай не си мисли, че единствено от това може да се "срещне" със смъртта си. Никой човек не знае кога и какво ще му се случи, и по тая логика ти във всяка една секунда трябва да се притесняваш за него - дали е жив, дали не му се е случило нещо.
Остави го да е щастлив, купувайки мотора си.
Поговори с него. Без да се опитваш да налагаш мнението си.
Сигурна съм, че ще ги запомни и ще внимава, не само заради самия него, но и заради теб. И съм сигурна, че той е наясно каква опасност може да го дебне с тия мотори и е готов да поеме отговорност.
Мисля, че те е страх повече от самите мотори, отколкото от неговата безопасност по пътищата, след като предпочитах да скъсаш с него в такъв момент. Ако го обичаше и наистина ти пукаше толкова, колкото казваш, щеше да осъзнаваш, че дори да не сте заедно, процента за възможно произшествие е същия.
Наистина е по-добре да не сте заедно в такъв случай. И ти ще се чувстваш по-добре, а вярвам и на него ще му е по-свободно.
Ако все пак решиш да останеш с него, накарай го например да те повози някой път, за да видиш, че когато човек е трезвен и кара внимателно (било то и с по-висока скорост), опасността е значително по-малка. Не винаги ситуацията зависи от нас, но както казаха преди мен, ако винаги мислиш какво може да ти се случи, се обричаш на непрекъснати тревоги и опънати нерви (което пък води до болестни състояния).
И спря да се върти за миг земята..
Много сте ми интересни, уж имаш чувства, към него, но само и само да не се притесняваш си готова да скъсате. Та това че не сте заедно означава ли, че няма да ти пука за него и чувствата ти ще изчезнат? Супер детинско разсъждаваш
Късайте. Ако днес е това, утре ще е друго, вечно ще го тормозиш момчето.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
по твоята логика приятелят ми вече да ме е скъсал, защото го е страх да не се обърна някъде... ми страх го е, но това не означава, че ще ме остави да си чупя главата. Казал ми е да внимавам.. говорил е много пъти с мен, но и да иска не може да ме спре. И ти не можеш да го спреш. Ако ще си купува, ще го направи. И спри да мислиш най-лошото...
Според кого?
Ето малко статистика от КАТ за 2011г:
"Над 85% от загиналите и 82% от ранените пътници са пътували в леки автомобили.
По вид на моторното средство на хоризонталните криви са катастрофирали:
- леки автомобили при което са загинали 108 човека и са били ранени 1173,
- мотоциклети - загинали 12 и ранени 89 човека,
- товарни автомобили - загинали 14 и ранени 106 човека.
По вид на ППС
22. По вина на водачите на различни видове ППС са пострадали при ПТП:
- леки автомобили - загинали 458 човека и ранени 6038;
- товарни автомобили - загинали 69 човека и ранени 725;
- мотоциклети и мотопеди - загинали 35 човека и ранени 490."
Източник: http://www.autoclub.bg/index.php?menu=16&id=8035;
Хайде всички да ходим пеш и да забраним със закон МПС-тата защото има опасност гаджетата ни да пострадат при катастрофи.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote