.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Голяяяям проблем с нервите или нещо друго?

Здравейте!
    Искам предварително да благодаря на хората, отделили няколко минути по тази тема. (:
    Значи проблемът се визира в това, че не мога да спра да си гриза ноктите.. и не е само някоя малка кожичка, която на всеки се случвало да ви дразни и просто да я откъснете, но е доста повече. Не мога да се контролирам и в повечето случай се стига до кръв.. , просто мен ме е срам да се погледна.
    Пробвала съм какво ли не - гумени ръкавици, горчиви лакове, скъпи лекарства и още много ...В най-добрия случай не ги пипам 3-4 дни и след това намирам някакъв повод да ги започна отново..Не знам, проблем с нервите ли имам според вас?
    Има ли някой, който по някакъв начин се е преборил с този отвратителен навик, който може да ми даде съвет? (

Ако става въпрос за вреден навик, то пробвай системата "клин-клин избива". С други думи, намери си друго нещо с което да си занимаваш ръцете или устата. Нещо за мачкане или дъвка. Не знам, трудно е. Аз имах навика а си бъркам в носа когато се замисля за нещо и ми отне години докато се отуча.

Голям фен Аватара на Leticcia
    Една приятелка си реши проблема, като си пусна дълги нокти...бяха толкова красиви, че й беше жал да ги гризе
    По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...

Супер фен Аватара на Pug_306
    Нямаш проблем с нервите, това си е просто навик, трудно се отучва

Повече от фен Аватара на ziggy
    ох, не е "просто навик"! дразнещо е за един човек с такъв проблем да му повтарят, че е "просто навик" и че "просто трябва да се отучи". не е толкова безобидно, колкото изглежда. спада към impulse control disorder-ите и може да е причинено от стрес, неврози или други нарушения в психиката.

Голям фен Аватара на Leticcia
    Цитирай Първоначално написано от ziggy Виж мнението
    ох, не е "просто навик"! дразнещо е за един човек с такъв проблем да му повтарят, че е "просто навик" и че "просто трябва да се отучи". не е толкова безобидно, колкото изглежда. спада към impulse control disorder-ите и може да е причинено от стрес, неврози или други нарушения в психиката.
    Напълно съгласна. +1
    По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...

Повече от фен
    И аз като тинейджър бях така, ама с годините престанах

Супер фен Аватара на Pug_306
    Е и аз понякога си гриза ноктите - това да не значи, че съм стресиран, неврозен или имам психичен проблем, просто си ми е навик и така и си остана и се чувствам в прекрасно здраве

ластици на ръцете и като ти минава някаква мисъл за гризене се плющиш с ластика ;д казвали са ми, че действа

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си