- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Всичко ми е безразлично!
Димитре, моля те, разсъждавай като нормален човек, а не като 50-годишна застаряваща лелка-стара мома на държавна служба.
Животът не е само уроци и учене. Не знам авторката от къде е (дали от майна си Райна), но принципно напористите лица от "майна си Райна" си остават такива и в големия град - имай го предвид! Това, което казваш за хоросанообработката принципно е валидно за повечето държави, но не важи с пълна сила за България. Имай и това предвид!
Казваш, че си против частните уроци, ама я си признай, при положение, че (ще) имаш 6.00 в 7-ми клас, дали е само от учене на учебния материал ЗП или някой ти помага (независимо дали са частни уроци, школи, роднини и т.н.) Не вярвам ей така от кеф да учиш. Освен това не мисли "умните и кадърни деца", че са попаднали сред простаци - благодарение на приемните изпити се приемат хора с горе-долу сходни балове (респ. оценки), така че много рядко се случва комбинацията "много умни" с "много прости", по-скоро има училища за едните и училища за другите, където всички са горе-долу на едно ниво.
Иначе Chacho е прав, с воля и желание се постига много.
Напоследък не е много рядко за съжаление и го казвам от видяното в "елитните" училища.
Ама да не се отдалечаваме от темата ;д
Авторке, казваш, че не е негова работа. Ами тогава недей да пускаш теми по разни форуми- въпреки че никой не ти казва какво да правиш- аз само съвети до тук видях.
Аз съм в природо-математическата гимназия в нашия град (има прием след четвърти клас). Сори, ама с първото изречение не случи на човек. Кви школи, кви уроци, кви роднини, кви 5 лева. Имам избирателна памет и не ми е проблем да разбера целия урок (било то по математика, български, литература и т.н.) от един прочит, но успявам да запаметя нещата, когато учителят ги обяснява, и почти не се налага. Не съм сляп, та да не видя за какво става на въпрос при приема. Да, уча от "кеф" и се явявам на олимпиади по повечето предмети, защото всеки един от тях притежава уникалност, която, макар и в малък мащаб, съм осъзнал.
Тъпо е, че си създаваш мнение за мен ("животът не е само уроци и учене''). Очаквах го де, но един ученик, който смята уроците и ученето за нещо наистина съществено (точно обратното е), не може да твори (лични наблюдения).
Последно редактирано от dimitar., : 03-28-2013 на 18:36
Мисля, че прекалено много си се вкарал във филма.![]()
..Прекалено уверен в себе си си, което може да ти изиграе лоша шега.
Ъм, keep calm. След време ще си четеш постовете и ще се смееш на себе си, наистина просто замълчи.
По темата: Все още не си изпуснала НАПЪЛНО влака, но ако до 15ти юни учиш по 3-4 часа ПЪЛНОЦЕННО на ден, може и да наваксаш материала, а и през м. Май има доста неучебни дни, така че имаш време да отделиш изцяло времето си на БЕЛ и МАТЕМАТИКА. Гледай първо да оправиш нещата там, след това при другите предмети. Изчисти си двойките, като за начало, стискам палци да не са особено много. Вижда се ентусиазма, който проявяваш, така че имаш шанс да успееш. УСПЕХ!
"Животът не е само уроци и учене" не беше реплика, която съм я адресирал към теб, нито съм си създал точно това мнение за теб.
За горния абзац просто изказах предположение, не съм твърдял категорично, че непременно посещаваш нещо допълнително, но като ти чета мненията оставам с такова убеждение. Няма значение къде учиш, системата в "елитните" училища ни е ясна на всички.
И аз това му обяснявам до сега, ама той не ми вярва. Нищо, все пак има възможност никога да не излезе от филма. Знаеш, всякакви хора има.
Саша Маркина , що си толкоз извънредно яко котенце , побърква хората ей точно тва момиче еййййй