Здравейте, искам да ви попитам нещо относно една моя приятелка - тя се казва С.

Тя харесваше едно момче от училище (Н.), но се премести в друго училище, за да има по-висок успех. Там се влюби (според нея) в едно друго момче. Да го наречем Д. След 3 дни в новото училище тя тръгна да ми разказва как е преодоляла Н., а пък Д. е истински джентълмен, много красив и забавен...На мен ми се струва малко странно това, защото от моята гледна точка преодоляването на Н. й беше станало като фикс-идея и затова толкова внезапно се влюби в Д. Започнаха да имат проблеми - Д. в прав текст и беше казал, че няма никакви чувства към нея, но тя си мислеше, че той го казва, само защото е в лошо настроение...Тя целуна неговия приятел, защото той я харесва и Д. изревнува и тръгна да й търси сметка...Това мен доста ме издразни, защото си е чисто разиграване от страна на Д. Писах му във ФБ и той каза, че му било забавно да я разиграва...Казах това на С., но тя го оправда с това, че той мен не ме познава и затова ми е казал така...Но той продължава да го прави...И това не е само мое мнение. Много хора, които го познават, казват, че той не знае как да се държи с момиче...Вие какво мислите? Приятелката ми казва, че й трябва време, за да разбере какво става, но според мен тя чисто и просто не може да приеме отказ. Според вас заслужава ли си тя да продължава да се опитва или трябва да продължи напред?