Първо ще кажа, че знам, че това не е точния раздел, но просто не знам къде другаде да пиша !
От известно време страдам от ниско самочувствие ! Смятам, че съм грозновата и никой не ме харесва. Постоянно се ядосвам, защо съм толкова грозна и знам, че няма начин да стана хубава искам да ви питам как да се преборя с ниското самочувствие ?!?
^Ето отчасти причината. И аз на 14 бях така. После израстваш малко или много и оттам самочувствието ти се повдига. Ако все пак не се харесваш - промени се. Външния вид е най-лесен. Опитай се да станеш добра в дадено нещо - било то спорт, музика, етц. Това би могло да приповдигне самочувствието ти.
Еми и аз имам подобен проблем и да ти кажа-приятелите помагат.Обърни се към тях и да не ти пука за другите.И недей сама да се навиваш,че си грозна или дебела или кой знае кво друго...Ти сама си създаваш проблема!Никой друг не ти е виновен!Ако спре да ти пука ще ти е много по-добре.Живей си живота и си прави каквото си искаш без да гледаш другиите какво мислят-важното е на теб да ти е добре.Това е!
Твърде познато... Аз още съм си на мнение, че съм изрод. Правило номер едно - запушваш си ушите за всички подигравки(ако има такива). Можеш да направиш нещо за себе си - например нова прическа. Занимавай се с нещо, което ти се отдава и те прави повече от другите - рисуване, писане, пеене - нещо креативно. Не потъвай в самосъжаление... Оглеждай се в огледалото(ако имаш фобия от отражението ти - помага)..
Това е като цяло. Важно е да повярваш в себе си и да се обикнеш
Няма не мога, а има - не искам.
Стегни се. Почти всички, да не кажа всички, сме минали през този период, където сме имали ниско самочувствие и така нататък, но с увеличаване на годините и умствения капацитет нещата стават все по-добре и добре. Именно, защото вече можеш да проумееш, че никой не е перфектен, и че все пак има поне един човек, който те харесва, и че всеки е добър в дадено нещо. И ти имаш област, в която си изключително добра - писане, рисуване, пеене, танцуване, някакъв спорт и така нататък. Наблегни на това. По - добре ще ти дойде.
Това е временно. И аз бях така. Да не ти пука какво казват другите. Все ще има нещо което да не харесваш в себе си. При всички е така, но съм сигурна , че има и много неща които да харесваш. Огледай се в огледалото и ще видиш.Ако ти се възприемаш като ''грозна'' и другите ще те възприемат така.Промени начинът си на мислене.
Започни да тренираш някакъв спорт.
Ще ти даде повече самочувствие и ще си уверена в себе си. Освен това спортът ще те научи и на други неща,като дисциплина,упоритост. Освен,ако не си болна не виждам никакъв проблем.
Не мога да се чувствам по-уверена, опитвала съм и става до момента, когато срещна някой и почваме да говорим, а аз се чудя как да застана, къде да си сложа ръцете и т.н.
Спри да се вглеждаш чак толкова в себе си и започни да се харесваш такава, каквато си. Сама не се ли харесваш никой друг няма да те.
ПП На 14 е нормално да имаш проблеми със самочувствието, но това не означава, че просто трябва да се оставиш по течението и да чакаш да отмине от самосебе си.