.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Голям фен Аватара на shaunaa

Ниско самочувствие ?!

Първо ще кажа, че знам, че това не е точния раздел, но просто не знам къде другаде да пиша !
    От известно време страдам от ниско самочувствие ! Смятам, че съм грозновата и никой не ме харесва. Постоянно се ядосвам, защо съм толкова грозна и знам, че няма начин да стана хубава искам да ви питам как да се преборя с ниското самочувствие ?!?
    Вярвай в мечтите си !

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    на колко си

14
    Вярвай в мечтите си !

Мега фен Аватара на strawberry88
    Няма как да искаш другите да те харесват и уважават, ако ти самата не го правиш.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Ето отчасти причината. И аз на 14 бях така. После израстваш малко или много и оттам самочувствието ти се повдига. Ако все пак не се харесваш - промени се. Външния вид е най-лесен. Опитай се да станеш добра в дадено нещо - било то спорт, музика, етц. Това би могло да приповдигне самочувствието ти.

Еми и аз имам подобен проблем и да ти кажа-приятелите помагат.Обърни се към тях и да не ти пука за другите.И недей сама да се навиваш,че си грозна или дебела или кой знае кво друго...Ти сама си създаваш проблема!Никой друг не ти е виновен!Ако спре да ти пука ще ти е много по-добре.Живей си живота и си прави каквото си искаш без да гледаш другиите какво мислят-важното е на теб да ти е добре.Това е!

решението е да спре да ми пука толкова много но просто не мога, как да спре да ми пука толкова много за незначителни работи
    ?
    Вярвай в мечтите си !

Surgeon
    Guest
    почни да ходиш на фитнес и на някакъв спорт, ще ти се дигне самочувствието

Твърде познато... Аз още съм си на мнение, че съм изрод. Правило номер едно - запушваш си ушите за всички подигравки(ако има такива). Можеш да направиш нещо за себе си - например нова прическа. Занимавай се с нещо, което ти се отдава и те прави повече от другите - рисуване, писане, пеене - нещо креативно. Не потъвай в самосъжаление... Оглеждай се в огледалото(ако имаш фобия от отражението ти - помага)..
    Това е като цяло. Важно е да повярваш в себе си и да се обикнеш

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Няма не мога, а има - не искам.
    Стегни се. Почти всички, да не кажа всички, сме минали през този период, където сме имали ниско самочувствие и така нататък, но с увеличаване на годините и умствения капацитет нещата стават все по-добре и добре. Именно, защото вече можеш да проумееш, че никой не е перфектен, и че все пак има поне един човек, който те харесва, и че всеки е добър в дадено нещо. И ти имаш област, в която си изключително добра - писане, рисуване, пеене, танцуване, някакъв спорт и така нататък. Наблегни на това. По - добре ще ти дойде.

Това е временно. И аз бях така. Да не ти пука какво казват другите. Все ще има нещо което да не харесваш в себе си. При всички е така, но съм сигурна , че има и много неща които да харесваш. Огледай се в огледалото и ще видиш.Ако ти се възприемаш като ''грозна'' и другите ще те възприемат така.Промени начинът си на мислене.

Повече от фен Аватара на whitediamond
    Започни да тренираш някакъв спорт.
    Ще ти даде повече самочувствие и ще си уверена в себе си. Освен това спортът ще те научи и на други неща,като дисциплина,упоритост. Освен,ако не си болна не виждам никакъв проблем.

Мега фен Аватара на tomboy
    Град
    МаРс...
    Дръж се по-уверено . Ей така , опитай поне за ден и ще видиш разликата.
    Ако си пич като мен няма да ти трябва подпис!..
    (... това не е подпис , просто така ти се струва!... ...)

Започни да се грижиш за себе си и спортувай.

Не мога да се чувствам по-уверена, опитвала съм и става до момента, когато срещна някой и почваме да говорим, а аз се чудя как да застана, къде да си сложа ръцете и т.н.
    Вярвай в мечтите си !

Спри да се вглеждаш чак толкова в себе си и започни да се харесваш такава, каквато си. Сама не се ли харесваш никой друг няма да те.

ПП На 14 е нормално да имаш проблеми със самочувствието, но това не означава, че просто трябва да се оставиш по течението и да чакаш да отмине от самосебе си.

Фен Аватара на EffinSick
    Град
    Кофата.
    Прекалено си критична към себе си.. просто бъди по уверена Сигурна съм, че изглеждаш добре.. просто явно не го осъзнаваш :}

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си