Здравейте! Първо искам да се извиня за темата, незнам в кой раздел трябва да е.
Проблемът ми е следния : Преди 2 дена си направих татуировка, но я направих върху стара тъй като тя се промени и вече не ми харесваше ...
Та немога да разбера дали е инфектирана...
Има 1 участък, където е зачервен ( около 3 см. ) и има едни бели неща по него, приличат на мехурчета, съвсем малки са и немога да ги снимам, съвсем малко ме боли, но се притеснявам татуировката да не е инфектирана...
Не ми изглежда на инфентирана,с какво мажеш?Може да е от вазелина(ако мажеш с такова)понеже запушва порите.И аз съм имал разни зачервявания и пъпчиви,нищо опасно и притеснително не виждам при теб.Ако тръгне да става по-зле иди при татуиста който те е шарил
Ами с гентамицин маз я мажа, пробвах 1 ден да не я мажа, само вечерта като легнах по-малко и сложих и се пооправи, но сега зачервеното място стои набръчкано леко, сякаш е изгоряло... От време на време получавам някакви леки болки, сякаш ток ме удря за 2 секунди, но иначе абсолютно нищо не усещам ... Дори започна да се бели
А иначе направих я в четвъртък а днес е вторник, незнам да се притеснявам ли за това място( зачервеното )
Не се мажи с гентамицин,това е антибиотик и е за по-сериозно работи,не е за татуси.Набръчква се ако не го мажеш и кожата стои суха,мажи с витамерфен или чист вазелин.Нормално да те боли още е пресен татуса.
Ами той татуиста ми каза с това да я мажа, но аз спрях напълно. Сега цялата се бели, не ме боли, но това място хвана коричка, и да набръчка се малко, но не ме боли вече и мисля, че минава.
Благодаря много за помощта dread88 ... Ако не ми беше казал, че вазелина запушва порите щях да продължавам да се мажа ...
От вазелина може да са ти пъпчиците,понеже както ти казах запушва порите и кожата не може да диша.... иначе помага,аз само с вазелин се мажа,недей го оставя да стой сух и да се набръчква,не я чопли и я мажи докато зарастне....
Белите мехурчета.. нали си имала и преди татуировка, трябва да знаеш, че при зарастването тя се бели... според мен 'мехурчетата са точно от това.
Зачервяването също е задължително почти веднага след направата, но в случая ако говориш за оная пъпчица, не знам... но въобще не прилича на възпаление.