- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 1000 стипендии 2013-2014
Здравейте!
Вече започна кампанията "1000 стипендии" за учебната 2013-2014.
С кой предмет смятате да кандидатствате?
Избрахте ли си тема за есе?
За обикновената или изключителната стипендия мислите да се борите?
Сами ли ще се пробвате или в екип с учител?
Ако е за изключителна: Разработихте ли вече авторски проект?
Някой участвал ли е предишна учебна година?
Как се е представил и какви са общите му впечатления от организацията и провеждането на проекта?
Ако има хора, които смятат да участват се надявам да се включат в темата и да изразят мнението, целите и впечатленията си от проекта.
Тази година ще се включа в "1000 стипендии", защото смятам, че е много хубава идея, насочена към младите и талантливи ученици.
www.1000stipendii.org
Тая година мисля да участвам.
Да се пробвам просто, пък каквото стане - стане. Иначе мисля да се боря за обикновената стипендия, заедно с учител. Смятам да кандидатствам с БЕЛ, не съм си избрала тема за есето.
До кога е срокът за регистрация?
There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .
15 април 2013 година. Важи пощенското клеймо (т.е. датата, на която е изпратено писмото, трябва да бъде до 15-ти)
Може ли да те попитам как беше интервюто и какви горе-долу въпроси задаваха? Хората мили ли бяха и опитваха ли се да те затапват, както четох? Трудно ли ти беше да вземеш стипендията?
Благодаря предварително!
Всичко с интервюто започна през септември, когато ми се обадиха, за да ми съобщят, че минавам на втори кръг. Тогава се уговорихме интервюто ми да бъде на 10 септември от 13:00 часа. Тогава бях много притеснен, но всичко мина като разговор. Разказах им за книгите, които обичам да чета, за всичко, с което се занимавам, за любовта ми към прозата, за всички олимпиади, състезания, постижения, спорт, театър, мечтата ми, клуба по проект "Успех", и хората бяха доволни. По есето ми /можете да го видите в категория "Добрите есета"/ не са ми задавали трудни въпроси. Те са колкото хората да проверят дали ти си го писал и доколко го познаваш. Но все пак прочетете всичко на страницата на 1000 стипендии. Не се притеснявайте, нищо страшно няма в интервюто! Питайте някой стипендиант дали са го затапвали и едва ли ще отговори положително.![]()
Последно редактирано от dimitar., : 04-02-2013 на 07:44
Благодаря за информацията от първа ръка!
Иначе по коя тема ще пишеш есе?
Надявам се и други заинтересовани да се включат в темата.
Печелила съм три поредни години,ако искате ме питайте нещо.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
В каква област участва? Каква стипендия си печелила-основна или изключителна? Какви въпроси ти задаваха на интервюто? Ще участваш ли тази година отново?
Аз мисля да участвам,макар че темите нещо не ми харесват.Иначе аз съм от музикално училище и мисля,че можеш да кандидатстваш със специалността ти в училище..моята е актьорско майсторство.
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Да, повечето от темите не ми допаднаха. За моята област бяха подходящи 2-максимум 3 от тях. Ти по коя ще пишеш?
Днес всичко е изкуств(ен)о
Оранжево е небето...
..единствените теми,в които бих могла да измисля нещо
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Участвах с БЕЛ (8-и,9-и,10-и клас).
В осми и десети печелих основна,а в 9-и поощрителна изключителна,така ли се води сега, не знам.
Вече не мога да участвам.На интервюто:първо разказваш за себе си,после започват да питат за есето ти,защо така е написано;после за любими автори и книги;какво искам да уча;какви са ми хобитата и по-общи неща.Е,разбира се,питали са ме и за литературни термини,житейските съдби и произведения на някои по-известни автори.Но това зависи от сферата,в коята кандидатстваш и си е строго индивидуално.Общо взето гледат победителите да имат богата обща култура и да са наясно, за какво изобщо са там...
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Не знам. От нашето училище и при четиримата, които взехме стипендия тази година, е нямало "злобни интервюиращи". Според мен дори и да е имало човек, който е правел опити да провали участниците, той вече не е част от екипа им - такъв човек не е подходящ за работа с деца.
![]()
Подробно да разкажа няма да мога,защото беше преди 5 години(първата година ми се заяждаше,вторият път не беше тя)
На всяка втора дума ме апострофираше и усмиваше.Като кажех нещо умно,ме питаше от къде съм го прочела,много ли ми е било трудно да го намеря в тетрадката.Защо съм чела точно тези книги,при положение,че съм само на 14 и главата не ми разбирала от такива сериозни проблеми и четива.
Пита ме да и разкажа подробно за Александър Вутимски,а аз знаех че е от Своге,че е поет,само това.Защо съм знаела само това,не ме ли е срам да не се интересувам от родните таланти,при което казах,че той не ми е от любимите и тя избухна - сега човекът се върти в гроба,заради теб!
Пита ме какво знам за Грийнпийс,знаех само, че е зелена организация. Защо знам само това,(а то нямаше нищо общо с есето ми и с мен!)
Пита ме за Стефани Майер и за книгите й(тогава им беше бумът).Казах,че не съм ги чела и тя ме пита "Абе на тебе какво ти има.Всички ги четат,ти да не се мислиш за по-специална?ОНЕМЯХ!
Каква искам да стана като порасна голяма- журналист,отговорих.А тя - да, то журналистиката само тебе чака.
И още много неща.Просто за тези се сещам.Цялото интервю продължи 40 минути и беше изпълнено с заяждания и провокации.Интервюто ми беше от 18 часа и вероятно това е оказало влияние.Другите пъти беше много по-добре,защото не беше тя.
След интервюто се чувствах смазана,но си струваше.
Сериозно ли? Леле, дори не си го представям. Само тя ли те интервюира?
Това наистина звучи ужасно!
Всеки си избира какви книги да чете, а коментара, че като не четеш помията здрач се правиш на специална направо ме изуми и покърти!
аз имам въпрос - ако съм избрала да кандидатствам с математика/инфо,как така трябва да обвържа есето си с избрания предмет?
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Това беше преди 5-6 години,още в началото на конкурса.Със сигурност нещата са се променили много до сега!
Успех!
Благодаря и на теб!
Joannalof, трябва да пишеш по тема, която е свързана с предмета ти на интерес и в есето да говориш за него, най-общо казано. Успех!
здравейте , мисля да участвам, но искам да попитам каква е разликата м/у ОСНОВНА СТИПЕНДИЯ и ИЗКЛЮЧИТЕЛНА СТИПЕНДИЯи... още нещо интервюто след "1 ви кръг" ли е, смис. кога е ?!
Последно редактирано от *diamond* : 04-03-2013 на 12:01