- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 1000 стипендии 2013-2014
ВАЖНО!!! Стипендията за изключителни умения е ниво над основната стипендия, за да бъде разгледана кандидатурата ти за изключителни умения е необходимо първо да бъдеш допуснат за участие на втори кръг в основния конкурс. Проверката и оценката на проектите определя за кой вид стипендия ще продължиш състезанието на втори кръг - интервю. Така кандидатите с одобрени проекти ще бъдат допуснати до лично интервю - защита на проекта, а кандидатите с неодобрени проекти ще бъдат включени в конкурса за основна стипендия. Ако кандидатурата ти за основна стипендия не бъде допусната за втори кръг, прекратяваш участието си в конкурса, независимо от това, че кандидатстваш и за СИУ.
• Проектът трябва да е изработен специално за конкурса "1000 стипендии". Не се допуска представянето на вече спечелил или номиниран материал в наши или други конкурси.
• Не се допуска съавторство.
Ако си допусната до втори кръг, ще ти се обадят септември-октомври, за да уточните дата и час за интервюто.
С кой предмет смятате да кандидатствате?Литература
Избрахте ли си тема за есе? Ако не е в новините, не се е случило
За обикновената или изключителната стипендия мислите да се борите? Обикновена
Сами ли ще се пробвате или в екип с учител? Сам
Ако е за изключителна: Разработихте ли вече авторски проект?
Някой участвал ли е предишна учебна година? Аз съм за първи път
Охх, еми мързи ме да болдвам разни неща, ама си се усми(х)вам едно приятно. Whatever. Извади ми учите, така де, очите.
Ее, голяма работа, че е написала "усмиваше"
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Задължително е.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
А документите с какъв химикал трябва да се попълват?
аха.. ясно, намерих си учители, но сега видях в Приложение 1 , че учителят трябва да пише ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ПИСМО ЗА КАНДИДАТСТВАЩИЯ УЧЕНИК ... а в моите планове бяха една учителка и учителката, с която ще участвам.... та въпроса ми е може ли да напише само една препоръка от този учител ?мерси... съжалявам, че питам за ПОРЕДЕН път , но ще участвам за първа година
![]()
Не знам,никога не съм участвала в екип.
Но като си с учител(екипно) не ти трябват други препоръки и учители.Само с тоя си действаш,поне преди беше така,за сега не знам.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Докога е срокът за подаване на есетата?
Мисля, че до 15-ти е срока за всичко.
Искам да Ви питам за първи път ще участвам и дали в есето всички примери трябва да са от предмета, с който участваш
И още един въпрос задължително ли е да има препоръки от учители
Есето трябва да бъде насочено към предметната област, в която кандидатстваш.
Задължително е. Можеш да оставиш и телефон на учител, за да се свържат те с него и да разговарят за теб. Трябват ти две препоръки.
Как сте си написали автобиографията, тя най-много ме озадачава![]()
И аз за пръв път ще участвам. Интересува ме дали препоръката от учител задължително трябва да е на човек, който ти преподава в момента. Освен това, ако нямам писмена препоръка проблем ли е? Защото мисля да напиша данните на двама души...
Аз написах моята съвсем по начина, по който те ти предлагат. Така да се каже "попълних я"...Ако по-скоро те интересува графата за интереси, просто пишеш в отделни абзаци за постиженията си, но гледай да сложиш на първо място съответните в тази област, с която кандидатстваш...Между другото с кой предмет си?