- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 1000 стипендии 2013-2014
Маалко се притеснявам, че няма какво да напиша в биографията.Някакви идеи?
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
имам въпрос за автобиографията и по-точно за олимпиадите, до сега съм участвала почти всяка година но само в общински кръг, а в мон няма дати за тях... Някакви идеи от къде мога да намеря датите?
Последно редактирано от *diamond* : 04-07-2013 на 10:57
по принцип олимпиадите трябва да са от последните 3 години, не знам защо ти пише това
Иначе по тази логика не трябва да пиша нищо, защото в 4 клас нямаше олимпиади по история
Е, то пише, че само ако има такъв сертификат... Иначе за олимпиадите /общинските и областните/ кръгове няма подобни документи.
А тея олимпиади и състезания само за определената тема ли са или като цяло всички участия?
^
Само за предмета, с който участваш.
Някой да каже как е пратил/ще праща копието с оценките. Има ли нещо повече от това само да се копират??
Оценките от първия срок дали имат голяма тежест в избора и да пратим копие от бележника ли трябва и кога да ги пратим смисал с другите докоменти ли?
И как да заявим, за коя стипендия т.е. основна или изключителна, ще се борим?
Влез в сайта им: http://www.1000stipendii.org/page/3 , изтегли си файловете, които ти трябват, попълваш.
Трябва просто да преснимате бележника си на страницата със срочните оценки и изпращате копието с другите документи. Дали ще кандидатстваш за основна или изключителна стипендия се попълва във формуляра.
Аз миналата година кандидатствах и взех основна стипендия, ако имате въпроси ще отговоря с удоволствие .![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
^ какъв ти беше успеха и колко ти беше дълга свободната биография :д
Успеха ми, ако не се лъжа беше 5.86Иначе в биографията не съм писал кой знае колко - споменах за Евроклуба, в който участвам в училище ; няколко пиеси, в които съм играл и една археологическа експедиция, на която бях миналото лято. Каквито и извънкласни дейности имаш е хубаво да ги споменеш - правят добро впечатление.
Разкажи и за интересите си (любими книги, науките, които те влекат...)
Последно редактирано от UnkNoWn12 : 04-08-2013 на 14:21
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
^
С какъв предмет кандидатства?![]()
Езикознание![]()
давам направо: госпожата, който ми преподава по предмета , с който участвам НЕ ми написа препоръка , каза ми да и напиша номера, но имам написани една характеристика от класния и препоръка от друг учител. Искам да ги напиша и 3 ,но там има само за 2.....Какво да правя ?! Днес разпечатвам документите![]()
Diamond, препоръките са препоръчителни, но не задължителни. В краен случай можеш просто да напишеш телефонния номер на учителя по твоя предмет. Целта на препоръката е някой "на ти" с предмета да изкаже мнение за теб. Ако ще кандидатстваш с физика, например, е добре това да бъде учителя ти по физика. Ако той не може да ти напише препоръка - те после ще го потърсят по телефона. Ако класния ти предава по философия да речем, той би могъл да каже що за ученик си, но не и да сподели за знанията ти относно физиката. Но след като имаш препоръки - изпрати ги и тях заедно с номера - не губиш нищо.![]()
^така си е благодаряно преди малко разпечатaх документите и написах от класната препоръка и от още един учител , но не по предмета, защото пишеше "по предмета, но не е задължително" сметнах така, защото техните препоръки са много по-стойности и добри, а тази госпожа по предмета .... нищо не направи ! Айде както и да е утре ги пращам
Стискайте палци
и успех на всички
![]()
Автобиографията като разказ/обръщение ли го писахте, или просто суха информация под формата на отделни факти?
Понеже аз имам портфолио - диска имам ли гаранция, че някой няма да ми го гепи докато стигне до там :д имам предвид, че на бг пощи доста писма претършуват иии с куриер ли трябва да е?