.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 143
    Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    Успех и от мен!
    Остана малко.

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Абе тая гадната изпитваща на интервюто махнали ли са я ? Дано да не ми се падне на мен, че ще пада хранене. Вече малко съжелявам, че се записах тъй като разбрах, че ще прехвърлят парите на карта всеки месец по 50 в продължение на цялата учебна година или докато не станат 500. Поправете ме ако бъркам.

#малкоуменбяхас
    Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"

Повече от фен Аватара на UnkNoWn12
    Няма как да се знае, дали "гадната" са я махнали, защото интервюиращите са много и не се знае кой ще ти се падне и колко гаден ще бъде Иначе - да, така превеждат парите, по 50 на месец
    Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..

Това животно 1000 стипендии е пълен т*шак. Тея пари са си подигравка за тва което искат от теб. Кво да си купя по-напред със тях Аз не трябва да харча цяла година нищо от тях за да са ми фулл 500 лева. Поне 400 лева да дадат от раз. Защо се пинизят така долно
    Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"

Абе и 50 лв на месец да са, все пак кой ти ги дава
    Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Това не си заслужава. Пълна подигравка.

1000 стипендии sux

Оф тия са пълни смешници. При супер есе за което съм си играл поне месец, при 4-5 призови места от последните 2 години по предмета с който кандидетствам при 2 страници автобиография с призови места по други предмети, инфоррмация за разработки и пр. При първото кандидатстване в 7 клас бях одобрен в тема География. В 9 клас кандидатствах с Физика и със още много нови заслуги - постижения и разработки, още откак вдигнах телефона се започна с въпроси от рода на това защо съм сменил темата, обясних им добре, че смятам че кандидатурата ми трябва да е подплътена с успехи на национални олимпиади и състезания интервюиращата ми се сопна, че не е нрмално за 2 години да сменя интересите си и "то на тази възраст". Аз и обясних, че ако погледне старата ми автобиография ще види и тогава постижения по физика, които просто са били по-слаби от актуалните ми постижения на тема география и за това съм кандидатствал с геограафия, а тя каза "добре екипът ни ще прецени". След това се включи специалист по физика който трябваше да ме препита по предмета, нещо което не ми се беше случило при предното интервю. Та той започна да ме пита за неща граничещи с научната фантастика и абсолютно недоказани факти свързани с черните дупри и теорията на относителността на Айнщайн. Това беше свързано с есето ми, тъй като единственото което ми хрумна от всичките им глупави философски теми за есе беше свързано с тази теорията за относителността на Айнщайн, космически струни и прочие фантазии които за мен не са наука на този етап от развитието на човечеството. След като му разазах всичко което знам, изрази лицемерно задоволство от отговора ми, от който видимо не беше доволен. След това започна да ми задава въпроси свързани с движението на светлината които е почти невъзможно да се обяснят без чертеж и по телефона. Отделно интервюиращата не беше много наясно със старата ми кандидатура, но я цитираше редовно. В крайна сметка не получих стипендия и не пиша това поради тази причина, а заради това че хора с много по-малко постижения и знания по предметите си става въппрос за информатика и по-малко заслуги от моите по този предмет, въпреки че не участвам с него получават 3 години стипендии, а аз получих само 1. Отделно е супер глупаво да карат хора занимаваи се с точни науки да пишат есе по философски теми които определено са много неподходящи за повечето предмети. Отделно се дават стипендии в един и същи конкурс на роми и турци които съм 100% сигурен, че нямат никакви изяви в областта с която кандидатстват, но печелят наравно с определено изявени в областта си. Нека се дават такива стипендии но да е в отделен конкурс, защото е некоректно спрямо хората с успехи. И ако те се класират по социален фактор,то хора от моето уилище със нормални семейни доходи и никакви заслуги в автобиографията печелея много години подред. За справка ще кажа, че автобиографиите им бяха доста по-малки от моята и бяха пълни със заслуги от типа "пиша си във форум със тематика предмета по който кандидатствам",снимка от бележник показваща само 6-ци по предмета на кандидатстване, неща които изобщо не се забележителни... Сега кандидатстваха и други мои приятели отново без заслучи, ама ще видя. Не че приказвам против приятелите си, но просто не заслужават стипендията. Други хора които познавам и имат много успехи също са имали подобен на моя проблем, то явно не съм само аз. Имаще доста обширна тема във форума на фондацията за това. Кандидатствайте за АФБ, поне ще знаете че се оценява по заслуги.
    Последно редактирано от kamentk : 07-10-2013 на 20:04

Ами, какво да ти кажа, макар в конкурса им да има много пропуски, мисля, че не си прав/а. Оценява се главно есето и интервюто, всички други успехи са просто като "гарнитура". Лично, аз смятам, че има много хора, които не са по-малко вещи в областта си от теб и без да са ходили на конкурси, олимпиади и прочие. Няма значение, колко ти е голяма автобиографията, може и нищо да няма в нея, тъй като не е изискване да си ходил по конкурси и т.н. Иначе, за това с интервюто, доста гадни са били Има интервюиращи, които просто трябва да се заядат, надявам се да ми се паднат подобни на миналогодишните - пичове бяха

anonymous895156
    Guest
    kamentk - всичко зависи от интервюто и есето. Познавам човек с първи места на национални олимпиади по четири предмета (включително и по предмета, с който кандидатства) и в челната тройка почти навсякъде. Кандидатства за втора година - тази не го одобриха, защото на интервюто спекъл един-два пъти сериозно. За мен това не е особено правилно, но те си знаят.
    На мен първия път (тази година) ми се паднаха много яки интервюиращи (кандидатствах с история), бяха си мили (може би, защото бях 6-ти за 7-ми клас )
    Доволен съм от конкурса, колкото и да казваме, че със 700 лв (общо основната стипендия) не може да се направи нищо, аз не знам за друг български проект, който и да предлага възнаграждения на толкова много деца, и те да са в такъв (сравнително голям) размер. Наистина е малко неприятно, че има талантливи деца, на които не дават стипендия, за сметка на такива в неравностойно положение, но се замислете - не кой заслужава повече тези, а кой има повече нужда от тях.
    Последно редактирано от dimitar., : 07-10-2013 на 20:10

Дано, че тея бяха ужас. Според мен се държаха така с цел да не дам убедителни отговори, за да не ми дадат стипендия. И що се отнася до конкурсите повярвай ми не е така. Ако кажем, че до конкурси не са имали достъп, на национални състезания училището им не ги води то олимпиадите общинския кръг е в техния град - не се изискват средства от ничия страна за участие. Областният също е доста вероятно да е в техния град и националния се финансира от училището т-е училището е задължено да ти покрие пътя и спането. Т.е ако са много вещи поне на олимпиада щяха да се класират ама не... Повярвай ми имам много участияна състезания и обикновенно сме едни и същи хора които наистина сме най-вещи в тези области, но доста от тях не вземаме стипендии от тази "фондация". Есето е пъла измишльотина за точните науки, ама нека си ги четат...

Голям фен
    Като минус на конкурса, ще посоча прекалено многото документи, но конкурсът си е страхотен.

Тази година, аз участвам с математика и есе "Философията е игра с цели и без правила".

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    kamentk - всичко зависи от интервюто и есето. Познавам човек с първи места на национални олимпиади по четири предмета (включително и по предмета, с който кандидатства) и в челната тройка почти навсякъде. Кандидатства за втора година - тази не го одобриха, защото на интервюто спекъл един-два пъти сериозно. За мен това не е особено правилно, но те си знаят.
    На мен първия път (тази година) ми се паднаха много яки интервюиращи (кандидатствах с история), бяха си мили (може би, защото бях 6-ти за 7-ми клас )
    Доволен съм от конкурса, колкото и да казваме, че със 700 лв (общо основната стипендия) не може да се направи нищо, аз не знам за друг български проект, който и да предлага възнаграждения на толкова много деца, и те да са в такъв (сравнително голям) размер.
    И аз бях доволен докато не ме постигна тази кофти сътба... Есето ми е много добро според преподавателя ми по литература и по философия, но оценяването на есетата е супер относително, което говори кофти за конкурса, тъй като нещо относително е толкова важно за тях.

Аз имах впредвид, че гледат интервюто и есето най-вече, никъде не засегнах темата за парите. Наградите и т.н. са бонус - не и главното, което се оценява. Някой може да е представил абсолютно постна автобиография, но пък да се е справил брилянтно със есето и интервюто и така...И след като си толкова недоволен от конкурса, просто не кандидатствай повече и това е Искам да уточня, че намерението ми, в никакъв случай, не е да се заяждам

Ами повярвай ми, че щом седнах да пиша в тиин форум за тях, значи има защо да пиша против тях. Повярвай ми биографията ми не е никак празна. Парите споменах не като награда, а като пречка за изяма на част от учасниците които смяташ за много вещи. Есето ти казвам че беше много добро, тъй като го дадох на преподавателите си за проверка. На интервюто не съм спирал да говоря. Просто въпросите им бяха абсолютно прецакващи с цел да се спека и да не кажа нищо, а не да ме проверят дали аз съм писал есето и да научат неко за мен. Отделно интервюиращата беше напълно некомпетентна. Нека си оценяват есетата на мангали, турци и невежи. Така или иначе не участвам повече в този конкурс. В свободна държава живеем и всеки има право да обяви какъвто си конкурс иска и да награди когото си желае. Успех на всички ви. За пореден път ми се потвърждава мнението за форума ви.

И мнението за форума ти се гради на несъгласието на един от пишещите (и то много рядко) тук? И пак с тая биография Човек, take it easy !!

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Гледам много се заяждате за тия 1000 стипендии.

В България почти всички са комплексари. Всеки втори келеш на 16, живее в някакъв измислен свят и иска или да прилича на професионален бодибилдър, или да изкарва по 5 бона на ден, или да шиба яко много пички. В действителност първите си остават 60 килограма и помпат безсмислено ръце във фитнеса, вторите продават трева, а третия пуска теми тука, че му е малка пишката.

В тоя конкурс комплексарщината е на следващото ниво, защото там хората, които оценяват са проядени от комплекси, като гнила ябълка от червей. Докато намирам логика в писането на есето, все пак трябва да се види, че можеш да мислиш последователно, да се изразяваш и аргументираш, не намирам логика нито в темите, нито в оценяването. Очакват от 7-9 клас деца да се изразяват като Шекспир и то в рамките на 3 страници - 1100 думи.

Вярно е, че кандидатстват по над 20 000 човека, ама всички като чуят "пари" и скачат като циганин на небрано лозе.
    Парите, дори за България, са смешни. 50 лева на месец са ужасно малко, но преди това погледнете идеята на конкурса:

"Очакваните резултати от "1000 стипендии" са на първо място, чрез "инвестиране" в потенциала на реални личности, те да получат възможност да се състезават на по-равностойна основа с материално осигурените деца за върхови успехи в образованието. Второ, да провокира импулс у стипендиантите за прескачане на социалните им ограничения именно чрез постоянство в образованието и следвайки талантите си. Трето, да създаде елитна общност на млади хора с изявени творчески интереси."

"Да се състезават в по-равностойна среда с материално осигурените деца": Тоест, кандидатствайки, вие си признавате, че не сте материално осигурен. Демек, ваще са бедни и не ви дават пари, а фондацията магически ще ви направи конкурентоспособни с 50 лева на месец.

"материално осигурените деца": Това пък ми звучи като тайна масонска ложа на деца-Декстъри, чиито родители са им направили тайни лаборатории, за да могат те да бъдат в призовите места на Национални олимпиади.

Като цяло образованието не е скъпо удоволствие при наличието на компютър с интернет. А интернет вече има почти всеки. Ако, обаче, си толкова беден, че да не можеш да си купиш компютър, как ще стане номера да го направиш с 50 лева на месец?

Демек каква е цялата идея на конкурса - вие признавате, че са бедни. Те са ларж и ви дават пари. После отиват по разни европейски фондове, министерства, организации и компании, за да искат пари за следващата година. Като някаква част от парите им отива в джоба. Аз поне имам достойнство и няма да обяснявам, че съм беден, за да може някакви госпожички да си пълнят портфейлите с пари.

За 50 лева на месец - по-добре да съм платен протестиращ за 1 ден.

anonymous895156
    Guest
    Още час-два и ще качат предварителните резултати от първи кръг

Голям фен
    С кой предмет се явихте за 1000 ст.?

anonymous895156
    Guest
    ааааа минавам ебаси якотооо ~~~~

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    ааааа минавам ебаси якотооо ~~~~
    И аз :Д Бтв вече те знам кой си, господин Джангозов

Не минавам.
    Жалко, защото бях сигурна, че есето, автобиографията, както и цялата ми кандидатура бяха много добри.
    Имах и доста награди от престижни състезания.
    Здраве да е!
    Успех на продължаващите напред!

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от zlatko98 Виж мнението
    И аз :Д Бтв вече те знам кой си, господин Джангозов
    край на анонимността ми, Григоров

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от angel_girl9 Виж мнението
    Не минавам.
    Жалко, защото бях сигурна, че есето, автобиографията, както и цялата ми кандидатура бяха много добри.
    Имах и доста награди от престижни състезания.
    Здраве да е!
    Успех на продължаващите напред!
    Благодаря успех и на теб в състезанията и олимпиадите

Мерси!
    И на теб успех!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си