- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Щатите
Знам, че може би това не е най-подходящият раздел за темата, но сметнах, че тук ще получа повече отговори (надявам се да не ме нападнете).
Става въпрос за живот в САЩ. Винаги съм искала да живея там, но за съжаление не съм наясно с доста неща. Искам да ви попитам как мога да замина по друг начин, като изключим чакането с години на Зелена карта? Другият ми въпрос е кои професии са търсени там? Ще се радвам, ако ми отговорите![]()
... знам, че повечето изобщо няма да го приемат насериозно, но на мен ми е важно, затова ако някой наистина може да помогне, нека пише.
Гугъл?!
За да пребиваваш трябва да имаш работническа/ студентска виза. Професии всякакви, като се има предвид, че за да си намериш работа там или трябва да имаш роднини,които да помогнат ,или да си супер кадърен и да започнеш от 0.
Можеш да посетиш преди това страната,ако получиш покана от някой,който пребивава там.
С туристическа виса също можеш. На нея има срок докога трябва да влезеш в страната. Имаше някакви 5-10 годишни, това им е давността, но можеш да останеш в страната не повече от 6 месеца, поне така беше преди. На летището властите те питат колко ще останеш и ти бият печат.
Калеко ми с туристическа беше казал месец, а му бяха лепнали 6,ако иска да остане за по-дълго.
maDamn
Я си оставай тук. Щатите та Щатите. Да не мислиш, че там ще живееш по-добре?! Щатите не са това, за което се разказва във филмите и се пише в книгите. Нямам за цел да те разубеждавам, просто нещата там не са толкова розови, колкото изглеждат.
Стига с тия Щати ! Има толкова много по-красиви страни, в които живота е много по-хубав от там. Това, че си гледал филм, където представят щатите като едно толкова хубаво място за живот не значи, че е така ! Излез от филмите ! Кое му е хубавото в САЩ ? Дебелите и депресирани хора ли ? Многото ресторанти за бързо хранене ли ? Многото психясали хора ли ? Единственото хубаво нещо е, че имат хубави филми !
Вярвай в мечтите си !
Така...Един много добър мой приятел замина за щатите и за 6 месеца там едва събра пари за да се прибере...Кофти място е там
Това е.
Виза и много пари. Много!
Положението и там не е розово, никак даже.
Да се опитваш да заминеш с покана от приятел или роднини е доста оптимистично, граничещо с невъзможното. Изискванията към теб са от тук до небето и дори ако отговаряш на всички тях, пак не е сигурно, че ще те пуснат.
За там е най-препоръчително да заминеш със студентска бригада. Т.е. започваш висше образование тук и след първата година заминаваш на бригада... и повече не се връщаш.
И там положението с работата не е розово. Сравнително по-лесно е от тук, но пак не е за завиждане.
И спря да се върти за миг земята..
Еми вие искате да идете и парите да почнат да валят, ама работата не става така
Ако имаш роднини или познати тук, могат да ти пратят покана и ако те одобрят за виза, да дойдеш.
Студентска виза, както и туристическа също са опция. Тъй като не си казала на колко си години, ако си все още в училищна възраст можеш да потърсиш за exchange student program и да си подадеш документите.
Моят личен съвет към теб е, ако идваш тук с цел да живееш тук и да работиш, най-добре се ориентирай към по-южните щати. Доста по-евтини са и като за начало са добре. Колкото по- на север отиваш, толкова повече се оскъпява цената на живот.
Вякакъв вид професии, свързани с компютри или медицина са доста търсени. Като цяло наистина не е това, което беше преди 2008, но все още е по-добре, отколкото в България. Полето за реализация е много по-голямо и гладна или бездомна няма да останеш, освен ако не решиш, че това е начина на живот, който те влече
Ако имаш още някакви въпроси, питай или тук или ми пиши на лично, ще се радвам ако мога да съм от полза![]()
Ах тези щати дето парите растът по дърветата, купоните не спират, всеки има 40 свободни часа в 1 денонощие, и всичко е без пари...
Мееееееееееееечти...
От кога е забранено да се мечтае?Герб да не са гласували нов закон в парламента докато ме е нямало в българия?Половината от тука са се изказали просташки и типично по балкански,все повече си мисля че в ада найстина няма дяволи да пазят българския казан
На запад не ни искат вече. А това, че си в Щатите въобще не ти гарантира нито доходност, нито щастие. Само да ти кажа- виждала съм богат емигрант, но не и щастлив емигрант, така че...И тук имаме шанс. Нещата не са чак толкова черни, колкото ги изкарват. Всичко зависи от нас. Ние сме бъдещето и от нас зависи дали ще оправим нещата.