Много късно се сещаш, че трябва да пораснеш. Без да целя те обидя, но разсъждаваш много глупаво. Краката няма как а ти пораснат. Освен това не си даваш сметка какво представлява разтягането и физическото натоварване. Това, което си правила е било пълен абсурд. Нищо лошо ти няма. Просто трябва да си купиш от онези мехлеми за болки в ставите. Не мога да ти кажа някое име. На мен ми изписаха подобно мазило, точно за болките в коленете. Тогава бях четвърти клас. Много ме болеше едното коляно и спрях спорта. Мазах се определено време и ми мина.
С 30 см пораснах в периода, грубо сметнато, 11-14 години. До 10-годишна възраст бях дребна, но вече доста развита като жена и изведнъж станах на 11, и започнах да раста ненормално рязко. Болки имах най-вече в коленете, но като цяло в ставите. Сега съм висока 1,63. Родителите ми са 1,65 и 1,72. Цикълът ми дойде доста рано.
Моя приятелка сега е малко по-висока от теб, но още като дете са следели ръста й. Нещо не е било наред. Приемала е хормони и е преодоляла забавянето на растежа. Тогава са й открили нещо, но не знам какво е.
За да пораснеш е важно да ти растат костите. Така че колкото и да се разтягаш, файда няма да има. Някоя травма ще си направиш, ако е неправилно.