Здравейте ,
Аз съм момче на 14 години . Тренирам волейбол и правя упражнения у нас . Много искам да порасна . Дайте някакви съвети. Разбрах за някакъв хормон на растежа и искам да попитам да ли си заслужава ?
Колко си висок?Не ми се вярва да си толкова нисък.Не ти го препоръчвам това, на който какъвто му е гена...
П.П. - на 14 имаш още много да растеш
Ами някъде към 1.65![]()
Ще пораснеш,има време.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Жалко, аз съм най-ниския от класаи ми е много гадно.
Моля Ви, дайте някой съвет за растежа - храна, упражнения ..![]()
Нямам желание да тренирам баскетбол , играя волейбол![]()
Някакви други предложения ?
Емм човек и аз сега ще ставам на 14 и съм 1.65 пък не съм най-ниския във класа..![]()
Яж здравословно, наблягай на месото (заради протеина) и на КАЧЕСТВЕНИТЕ въглехидрати. Спортувай здраво, никога не се лишавай от сън. НЕДЕЙ да прекаляваш с пиенето, НЕ се научавай да пушиш и НЕДЕЙ да взимаш наркотици. НЕ взимай каквито и да е хормонални добавки докато си тийнейджър.
Това са нещата за които се сещам.
Айде без месо, а? Щото протеини има не само в месото. За другото съм съгласен. Papstera, ако гените ти не са на висок човек, каквото и да правиш, няма да как да ги промениш. Иначе си спортувай за здраве и гледай да не си калцираш костите отрано.
Ами мама и тате са ниски така че жалко за мен![]()
Човек аз съм на 24 и съм 162... ти си на 14 и си по-висок,на мойте години ще си поне 180.... ти нормален ли си на 14 да взимаш хормони?!?! не го прави,няма да ти помогнат
хормона на растежа е, за когато вече си спрял да растеж, 25~27 бих казал, а сега си малък и шанса да пораснеш още е 140%
Аре си одиме! НА СЕЛО!
Ами аз съм либеро защото съм нисък и желая да играя като 4-ка. Затова желая толкова много да порастна.
Ако треньорът ти не те пуска да играеш нещо друго само защото си нисък, значи е идиот. Един от най-великите баскетболисти е 1.65-1.66
Ами един приятел играе център само , защото е 1.85 , но аз съм по силен от него![]()
Е още си малък имаш още 5-6 години в които вероятно ще пораснеш. Хормони ако пиеш (освен ако не са ти в дефицит и не са ти предписани от лекар) можеш да си преебеш много лошо физиката, особено на тия години така че вобще не си го помисяй тва. Тва че ваще са ниски не значи задължително че и ти ще си. Аз съм доста по висок от наще
Ами аз съм колкото тате а той е 1.70![]()