- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Правата над живота ми
Охо, здрасти. Какво те води в тези прокажени, форумни среди?
Мисля че всеки невротипичен член на човешката маса, може да бъде докаран до самоубийствени настроения - само трябва да се разпаднат илюзиите, които градят вътрешната му реалност - в това число влизат: пропадане на самочувствието, загуба на близък, всякакви тежки условия, които не се вписват в образите му за света. Всичко това е възможно понеже егото всъщност е много крехко и постоянно е под заплаха от външния свят - затова и постоянно се стреми да стимулира и консолидира своята реалност. При липса на стимули - цялото нещо пропада.
Общоприетата норма за приемливо невротипично поведение е всъщност стената, зад която се крие всеки един член - там на сигурно, където мнението на "останалите" служи за оправдание и аргумент. Това също може да бъде катализатор за депресия и самоубийство - самотността (не самотата). В крайна сметка обаче, основната причина за самоубийствата е една - това е онзи момент когато индивида "Не може ДА ЖИВЕЕ със СЕБЕ СИ" - или иначе казано, крайно несъответствие между желаната и обективната реалност. Хората по принцип реагират негативно на всяка една промяна, която може да застраши малката им реалност, това е един вид защитен механизъм. Но когато тази промяна е твърде голяма, вътрешната реалност се преобръща и това води до отчаяние. А отчаянието е най-честия спътник на самоубийците.
В края на крайщата, самоубийството е продукт на една болна, фалшива реалност, която при определени условия, е лесно разрушима.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-10-2013 на 20:21
видя ли братле, вече изминаха 20 минути от последното ми мнение и тя не отрича ............... на коленеееее.............. свалих най-готината мадама ..................... гандалфа да го е яд.
Всъщност един ревностен читател на форума ме информира, че сте ме споменали в някаква тема и реших да разгледам.Не се е променило особено..
Скарлет, разкажи му за онзи случай, когато си ме сънувала.............
Последно редактирано от defender : 04-10-2013 на 21:23
^
трябва вече да те запозная с мама, кога си свободна ................... хихи
ПП: ти кога ще ме запознаеш с вашите.
Последно редактирано от defender : 04-10-2013 на 21:41
виждам че си и срамежлива........ т.е. ей такова мълчиш си,........... какъв невероятен късмет.
Последно редактирано от defender : 04-10-2013 на 21:53
http://www.gotquestions.org/date-marry-unbeliever.html
Ее колко жалко, че религията ти не позволява..![]()
това че не вярваш не е проблем, важно е да имаме църковен брак ............... и ти ще го направиш заради мене, ........... защото ще ме обичаш, предполага се
ами не е задължително брачния ти партньор да е вярващ, ..................
кое да избера, ................
Питам се, дали самоубийството е равносилно на оттеглянето на човека от обществото и нарушаването на правилата в социума? Тоест, за да се самоубие човек, трябва ли да се върне към "природното си състояние", разтрогвайки връзките си с другите хора?
Може би темата ви звучи странно, но въпросът беше основен в една лекция за човешките права и исках да видя дали ще стигнем до същите изводи като тях.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Цитат: Естественото състояние макар и състояние на пълна свобода и равенство между хората има и неудобства. Те са, че човек освен, че съди другите, които са нарушили природния закон също и сам си е съдник. Поради своето пристрастие човек не може да е обективен за себе си, а за друг е възможно да наложи по-строго от необходимото наказание. Затова е нужен обективен съдник и общ авторитет към който хората да се обръщат при спор. Такъв съдник се появява когато хората се обединят в една общност.
Това става чрез съгласието им да се откажат доброволно от правото си да съдят и да наказват, и да го предадат в ръцете на общността. Главна цел на политическото общество е съхраняването на собствеността и благото на членовете й, а главни му инструменти за това са законите. „ Макар хората при встъпването си в обществото да се отказват от равенството, свободата и изпълнителната власт, това се върши от всеки с намерение да съхрани по-добре своята свобода и собственост. Никое разумно същество не може да промени своето положение с цел да го влоши.”[/quote]
И така:
Съгласявайки се да се присъединиш към обществото, напускайки естественото си състояние, което горе-долу е равносилно на анархия, ти приемаш дълг да живееш в полза на човечеството. Дали в това число влизаш и ти самият, тоест имаш ли дълг да се опазваш, или правата над собственият ти живот са неограничени и можеш да правиш каквото искаш с него, включително и да го прекратиш?
Въпросът поражда следният казус. Ако приемем, че самоубивайки се нарушаваме законите на обществото, към което сме се присъеднили, то при неуспешен опит подлежим ли на осъждане?
Последно редактирано от Chacho : 04-11-2013 на 10:25
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
а защо това да е естественото състояние на човека, ........................ според мен естественото състояние на човека е "любовта", която може да се осъществи единствено във взаимоотношението с ближните в обществото............. всъщност за християните обществото не е критерии, то е само инструмент.
Последно редактирано от defender : 04-11-2013 на 11:10
Естественото състояние не е това, което ние разбираме под "естествено" и "състояние". Има си такъв термин и значението му е: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%...BD%D0%B8%D0%B5
Тоест, като съм цитирал по-горе, в текста е ползвано с това му значение.
^
ами там има изброени разни философски характеристики на термина "естествено състояние" ............ за мен "естествено състояние" е точно това, което се опитват да постигнат християните ...................... хората са изгубили своето "естествено състояние" след греха и сега не живеят "естествено".................. т.е. естественото състояние на хората е очистване на себе си от греха..................... защото такива са били създадени хората в началото.
(Православна гледна точка.)
ПП: атеистите философи ми говорят за "естествено състояние", все едно слепец (който е така роден) да ми говори за слънцето и светлината. ................
обществото не е виновно за нашето неестествено състояние............... бъркате виновника за нашето неестествено състояние.............. бъркате и мястото където се намира този виновник - той не е в обществото, а в нас.
Последно редактирано от defender : 04-11-2013 на 11:44
^
Добре, специално за теб, навсякъде, където съм писал за естествено състояние, чети неестествено и ще говорим за едно и също нещо.
ами от гледната точа към термина "естествено състояние" зависи изобщо отношението към обществото и самоубийството и към целия въпрос който си поставил. ................. тази лекция за която ти говориш, май е трябвало да бъде кръстена "Другите - виновниците за моята трагедия".
всъщност нямо кво да говоря повече, ............ развей прах........ ............... а и се вижда че ти се нуждаеш от мнение на хора подобни на тебе........ от това имаш нужда ти............. поне да го беше написал в началото на темата.
Последно редактирано от defender : 04-11-2013 на 12:18