.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 94
    Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Охо, здрасти. Какво те води в тези прокажени, форумни среди?

Мисля че всеки невротипичен член на човешката маса, може да бъде докаран до самоубийствени настроения - само трябва да се разпаднат илюзиите, които градят вътрешната му реалност - в това число влизат: пропадане на самочувствието, загуба на близък, всякакви тежки условия, които не се вписват в образите му за света. Всичко това е възможно понеже егото всъщност е много крехко и постоянно е под заплаха от външния свят - затова и постоянно се стреми да стимулира и консолидира своята реалност. При липса на стимули - цялото нещо пропада.

Общоприетата норма за приемливо невротипично поведение е всъщност стената, зад която се крие всеки един член - там на сигурно, където мнението на "останалите" служи за оправдание и аргумент. Това също може да бъде катализатор за депресия и самоубийство - самотността (не самотата). В крайна сметка обаче, основната причина за самоубийствата е една - това е онзи момент когато индивида "Не може ДА ЖИВЕЕ със СЕБЕ СИ" - или иначе казано, крайно несъответствие между желаната и обективната реалност. Хората по принцип реагират негативно на всяка една промяна, която може да застраши малката им реалност, това е един вид защитен механизъм. Но когато тази промяна е твърде голяма, вътрешната реалност се преобръща и това води до отчаяние. А отчаянието е най-честия спътник на самоубийците.
    В края на крайщата, самоубийството е продукт на една болна, фалшива реалност, която при определени условия, е лесно разрушима.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-10-2013 на 20:21

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Охо, здрасти. Какво те води в тези прокажени, форумни среди?
    ами любов какво, ................. аз като говоря не приказвам.

Мега фен
    видя ли братле, вече изминаха 20 минути от последното ми мнение и тя не отрича ............... на коленеееее.............. свалих най-готината мадама ..................... гандалфа да го е яд.

Мега фен Аватара на RagioL
    ........
    Идвай в политика да тролим феновете на америка.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Всъщност един ревностен читател на форума ме информира, че сте ме споменали в някаква тема и реших да разгледам. Не се е променило особено..

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Всъщност един ревностен читател на форума ме информира, че сте ме споменали в някаква тема и реших да разгледам.
    Знаех си че има нещо общо... Прочете ли за това как дефендър си е правел планове да му станеш жена?

Мега фен
    Скарлет, разкажи му за онзи случай, когато си ме сънувала.............
    Последно редактирано от defender : 04-10-2013 на 21:23

Знаех си че има нещо общо... Прочете ли за това как дефендър си е правел планове да му станеш жена?
    Разбира се... изключително реалистична идея

Мега фен
    ^
    трябва вече да те запозная с мама, кога си свободна ................... хихи

ПП: ти кога ще ме запознаеш с вашите.
    Последно редактирано от defender : 04-10-2013 на 21:41

Мега фен
    виждам че си и срамежлива........ т.е. ей такова мълчиш си,........... какъв невероятен късмет.
    Последно редактирано от defender : 04-10-2013 на 21:53

http://www.gotquestions.org/date-marry-unbeliever.html

Ее колко жалко, че религията ти не позволява..

Мега фен
    това че не вярваш не е проблем, важно е да имаме църковен брак ............... и ти ще го направиш заради мене, ........... защото ще ме обичаш, предполага се

Е, библията не казва това, трябва да избереш..

Мега фен
    ами не е задължително брачния ти партньор да е вярващ, ..................

кое да избера, ................

Мисля, че отново ми е нужна почивка от този форум..

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Естествено, че "имаме право". По принцип ми се вижда примитивно приписването на вина върху човек, който избира самоубийството.
    Питам се, дали самоубийството е равносилно на оттеглянето на човека от обществото и нарушаването на правилата в социума? Тоест, за да се самоубие човек, трябва ли да се върне към "природното си състояние", разтрогвайки връзките си с другите хора?

Може би темата ви звучи странно, но въпросът беше основен в една лекция за човешките права и исках да видя дали ще стигнем до същите изводи като тях.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Питам се, дали самоубийството е равносилно на оттеглянето на човека от обществото и нарушаването на правилата в социума? Тоест, за да се самоубие човек, трябва ли да се върне към "природното си състояние", разтрогвайки връзките си с другите хора?
    Предполагам, че е равносилно, но "проблемът" не е в самоубийството, а в правилата на социума. Може би не те разбирам. Дай някакви насоки, към какви изводи са достигнали.

Цитат: Естественото състояние макар и състояние на пълна свобода и равенство между хората има и неудобства. Те са, че човек освен, че съди другите, които са нарушили природния закон също и сам си е съдник. Поради своето пристрастие човек не може да е обективен за себе си, а за друг е възможно да наложи по-строго от необходимото наказание. Затова е нужен обективен съдник и общ авторитет към който хората да се обръщат при спор. Такъв съдник се появява когато хората се обединят в една общност.

Това става чрез съгласието им да се откажат доброволно от правото си да съдят и да наказват, и да го предадат в ръцете на общността. Главна цел на политическото общество е съхраняването на собствеността и благото на членовете й, а главни му инструменти за това са законите. „ Макар хората при встъпването си в обществото да се отказват от равенството, свободата и изпълнителната власт, това се върши от всеки с намерение да съхрани по-добре своята свобода и собственост. Никое разумно същество не може да промени своето положение с цел да го влоши.”[/quote]

И така:

Съгласявайки се да се присъединиш към обществото, напускайки естественото си състояние, което горе-долу е равносилно на анархия, ти приемаш дълг да живееш в полза на човечеството. Дали в това число влизаш и ти самият, тоест имаш ли дълг да се опазваш, или правата над собственият ти живот са неограничени и можеш да правиш каквото искаш с него, включително и да го прекратиш?

Въпросът поражда следният казус. Ако приемем, че самоубивайки се нарушаваме законите на обществото, към което сме се присъеднили, то при неуспешен опит подлежим ли на осъждане?
    Последно редактирано от Chacho : 04-11-2013 на 10:25
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Цитат: Естественото състояние макар и състояние на пълна свобода и равенство между хората има и неудобства.
    а защо това да е естественото състояние на човека, ........................ според мен естественото състояние на човека е "любовта", която може да се осъществи единствено във взаимоотношението с ближните в обществото............. всъщност за християните обществото не е критерии, то е само инструмент.
    Последно редактирано от defender : 04-11-2013 на 11:10

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    а защо това да е естественото състояние на човека, ........................ според мен естественото състояние на човека е "любовта", която може да се осъществи единствено във взаимоотношението с ближните в обществото............. всъщност за християните обществото не е критерии, то е само инструмент.
    Естественото състояние не е това, което ние разбираме под "естествено" и "състояние". Има си такъв термин и значението му е: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%...BD%D0%B8%D0%B5

Тоест, като съм цитирал по-горе, в текста е ползвано с това му значение.

Мега фен
    ^
    ами там има изброени разни философски характеристики на термина "естествено състояние" ............ за мен "естествено състояние" е точно това, което се опитват да постигнат християните ...................... хората са изгубили своето "естествено състояние" след греха и сега не живеят "естествено".................. т.е. естественото състояние на хората е очистване на себе си от греха..................... защото такива са били създадени хората в началото.

(Православна гледна точка.)

ПП: атеистите философи ми говорят за "естествено състояние", все едно слепец (който е така роден) да ми говори за слънцето и светлината. ................

обществото не е виновно за нашето неестествено състояние............... бъркате виновника за нашето неестествено състояние.............. бъркате и мястото където се намира този виновник - той не е в обществото, а в нас.
    Последно редактирано от defender : 04-11-2013 на 11:44

^
    Добре, специално за теб, навсякъде, където съм писал за естествено състояние, чети неестествено и ще говорим за едно и също нещо.

Мега фен
    ами от гледната точа към термина "естествено състояние" зависи изобщо отношението към обществото и самоубийството и към целия въпрос който си поставил. ................. тази лекция за която ти говориш, май е трябвало да бъде кръстена "Другите - виновниците за моята трагедия".

всъщност нямо кво да говоря повече, ............ развей прах........ ............... а и се вижда че ти се нуждаеш от мнение на хора подобни на тебе........ от това имаш нужда ти............. поне да го беше написал в началото на темата.
    Последно редактирано от defender : 04-11-2013 на 12:18

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си