- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски език
Здравейте на всичкиимам няколко въпроса и се надявам да можете да ми помогнете.
Живея в София и съм на 17 години и бих искал да си продължа учението в чужбина. Да бъда по-точен - Германия. Проблема е , че не знам немски език , но искам да почна да уча. Бихте ли ми препоръчали място , където ще мога да получа сертификат , който се признава в чужбина. Благодаря предварително![]()
НЕ съм учила немски, но мисля, че трябва да изкараш TestDaF
http://www.ezikovcentar.com/index.php?action=news&ID=20
Тук можеш да го караш, а уроци, за да го научиш като за начало има навсякъде, но не съм от София, за да ти посоча конкретно място.
При DaF най-търсено и ценено е ниво 4. Признат е в цяла Германия и можеш да държиш изпитите и там, не е задължително да са в България. Също така няма и валидност, сертификатът важи за цял живот. DaF е Deutsch als Fremdsprache (немския като чужд език), за това аз препоръчвам да се бориш за Goethe-Zertifikat C2, който показва, че владееш немски като майчин език образно казано. С този сертификат можеш да се освободиш от всякакви изпити в университетите в Германия (а е признат и в цял свят).
За 1 година обаче едва ли ще успееш да се подготвиш за този изпит. При нас изпитите за сертификати и дипломи и кандидатстването в Германия е доста по-рано от останалите.
Ако си се ориентирал вече към университет, най-добре виж изискванията им. В някои университети ще те приемат и с ниво 3 на DaF.
И спря да се върти за миг земята..
В немската държим DSD изпит безплатно, не знам иначе как стоят нещата - дали трябва да платиш, за да го държиш, и дори дали е достъпен изобщо. Xoxi ти препоръчва да се бориш за C2, ама и аз мисля, че ти е малко късно. C2 е преподавателската степен. Успех![]()