.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 67
    Повече от фен
    Вредни вредни ама вдигат, мама им

Повече от фен Аватара на whitediamond
    Малкия ли го вдигат,ако не е тайна ?

Енерджито го пиех яко преди 4-5 месеца и нищо не ми е ставало, но го спрях защото постепенно спря да ме кефи, сега само кафета.. (по много)

anonymous708973
    Guest
    Негазираният е доста готин
    Но да, вредни са.

Кафето не е вредно в умерени количества. Енергийните напитки са вредни и стават дори опасни, когато не извършваш никаква физическа дейност и ги пиеш, имаш сърдечни проблеми, или ги смесваш с алкохол. Освен, ако не спортувате активно, въобще си нямайте работа с тях.

Въобще не сравнявайте кафето с тея боклуци!
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Повече от фен
    Един приятел колабира на на парти от енергиини напитки (интересно е че приятелите му които вместо енергиини напитки ползваха кокаин и бонбони им нямаше нищо). Лайна са големи, аз пия монстър рипър само чат пат за разредител на водка, че ме кефи ама никога повече от 1

Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Въобще не сравнявайте кафето с тея боклуци!
    Точно така!
    Момиче ^^

Супер фен Аватара на ubuntureload
    Тва са най- големите лайна... като пия каквато и да е енергийна напитка с уиски другия ден имам чувстово че съм ял циганин. Пий си студена вода и си гледай кефа ...
    MY NEW LOVE S55 AMG + чипче++=600+hp!

Много му се кефя, но избягвам употреба по- често от 1 път в седмицата, нито сърцебиения съм получавала нито инфаркти :Д

Повече от фен Аватара на Muaythaifighter
    кви сте слаби организми да ви фаща смешния ред бул или тва монстер , лично аз имам хапове по 500гр кофеин , ко искам да не спя , като съм на ноща смяна примерно...

Всички падаме на колене пред твоята мъжественост. Ама нещо май не си много напред в живота след като бачкаш по нощите, а ?

PS: Проблема на енергиините напитки далеч не е кофеина бтв.
    Последно редактирано от vladyman : 04-17-2013 на 18:22

Повече от фен Аватара на Muaythaifighter
    Цитирай Първоначално написано от vladyman Виж мнението
    Всички падаме на колене пред твоята мъжественост. Ама нещо май не си много напред в живота след като бачкаш по нощите, а ?

PS: Проблема на енергиините напитки далеч не е кофеина бтв.

хаха тука се обърка,лятото 3 месеца за стаж работим не за смешните има няма 1000лв, + тва има мн курвенца на курорта, така че ми е филм.В никакъв случай не бачкам за смешните заплати , дет не ми стигат за храна

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Muaythaifighter Виж мнението
    лично аз имам хапове по 500гр кофеин
    Мале мале ти верно си бая машина, считайки че 15 грама се води смъртоносно за хора... Ма то с тоя гръб си личи че си безсмъртен

Мега фен
    500мг е имал предвид и аре стига сте се репчили.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    500мг е имал предвид и аре стига сте се репчили.
    скарай им се! :Д

Мега фен
    ше ги шляпкам ;д

Някъде бях чел преди година и половина , че 1 Монстър = 8 кафета ... Така , че според мен е пълен боклук!

Блъх вярно е че сте млади и не много разбиращи, ама защо говорите глупости без да прочетете нещо?
    Според мненията ви това е някаква отрова де се сравнява с токсичност с рицина, стрихина и цианидите...

Но реално какво представлява тази напитка? Има ли разлика от другите енергийни напитки?
    Реално веществата де имат действие са:
    1. кофеин - (по закон не може да превишава 32мг/100мл) - тъй че ~ 5.32 = 160мг
    2. таурин - 1000мг
    3. женшен - 40мг - пренебрежимо количество
    4. l-carnitine 5мг - пренебрежимо количество

Следователно двете неща са кофеин и таурин.
    Дали има разлика от другите енергийни напитки? Само на вкус и само в главите на необрозаваните келеши (да не забравяме, че пласебото е голямо нещо - още помня от ученическите ми години как едни съученици пиха аспирин мислейки, че пият екстази и цяла нощ трещаха и бяха убедени че има ефект) - защото количеството кофеин както споменах не може да надвиши 32мг/100мл а таурина приблизително винаги е около 1000мг.

Но нека се фокусираме сега на активните вещества. Кофеин - най-използваната психоактивна субстанция в света. В разумни количества дори може да се води полезна, поради редица причини. Нека сега да сравним количествата в различните разпространени кофеинови напитки:

хубаво силно домашно кафе - 100-120мг
    експресо - 80-100мг
    кафе от машина на улицата - 60-80мг
    черен чай ~50мг
    зелен чай ~35мг
    монстър (в зависимост от цвета) - 145 - 160мг

Тоест излиза, че монстъра има кофеин ~ колкото 2-2.5 кафета от машина. За човек, който не употребява кофеин и е сравнително лек на килограми това си е стабилно количество - и съвсем спокойно може да му се разтупа сърцето. За човек де пие на ден по 10 кафета и е 90+ килограма това е смехотворно количество и едва ще го усети

Второ таурина - органична киселина чийто прием при една нормална диета достига около 400мг дневно. Има десетки ползотворни ефекти, интернет е богат източник може да се прочете, ако имате желание. До 3000мг дневно е абсолютно безопен прием. При по-голям - малко се натоварват бъбреците след което излишъка се изхвърля.
    Защо го слагат - счита се, че в комбинация с кофеин спомага за усилване на стимулиращия ефект. Няма особено много официални изследвания по въпроса, тъй че общо взето го слагат - щото е безопасен, второ може да има лек ефект и трето ако някой тръгне да чете съставките и види нещо такова ще реши, че 100% това е мега, гига лудницата де помага и заради това се чувства толкова енергичен

Последния фактор де трябва да се вземе впредвид е съдържанието на захар или подсладители в напитката - дам това носи някакъв елемент на неблаготворно действие, но е по-малко от повечето газирани напитки ала кола

След тези съждения до какъв извод може да се стигне? Основната действаща субстанция в енергийните напитки (включително монстъра) е кофеина - той не е безкрайно безопасно вещество и в продължителен прием на ударни количества може да доведе до негативни ефекти върху сърдечната и централната нервна система, независимо от общата заблуда, че е хипер безопасен. От друга страна при умерен прием може да доведе до положителни ефекти за здравето.
    Тъй че както при повечето неща се оказва, че в зависимост от количеството се променя дали ще е вредно или полезно.

Но ако това ще ви светне малко: 1 монстър разделен на 2 пъти през деня ~ равен на две кафета. Тъй че надявам се да помислите малко пред това, какво пиете и как го приемате

Поздрави.
    Последно редактирано от Domad : 04-20-2013 на 17:02
    ...

Вие сте много изнежени бе Аз почти всеки ден си кльопам по един син монстър и странични ефекти никога не съм имал да не говорим че пия и по 2 кафета на ден отделно от монстъра.

Тия напитки да не са за лека нощ, бе!? Не можели да спят. Ми то се пие на банкет, дискотека или нещо такова, какъв е смисъла да си го пиеш пред компа?

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Muaythaifighter Виж мнението
    кви сте слаби организми да ви фаща смешния ред бул или тва монстер , лично аз имам хапове по 500гр кофеин , ко искам да не спя , като съм на ноща смяна примерно...
    Много искам да присъствам след като изпиеш 500гр кофейн, ще ми бъде крайно интересно

Вредни са енергийните напитки като цяло.

Цитирай Първоначално написано от IFFVO Виж мнението
    Тия напитки да не са за лека нощ, бе!? Не можели да спят. Ми то се пие на банкет, дискотека или нещо такова, какъв е смисъла да си го пиеш пред компа?
    Да се правиш на гАзарче, разбира се.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен
    Не съм податлив на такива слаби стимуланти. Трябват си по-силни и в по-яки дози.

трябва си тестостерон в дупето викаш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си