.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 45

Къде да кандидатствам?

Здравейте,
    не бях много сигурна къде би трябвало да ориентирам темата си, но тук ми изглежда по-добре и с по-голям шанс наистина да получа помощта, от която имам нужда, от раздел "Училище".
    Идеята ми е следната:
    Аз искам да стана писател. Ясно ми е, че това няма как да стане (особено успешно) в България, но, за съжаление, нямам финансовата възможност да уча там, където наистина искам - Лондон. За това въпросът ми е следният - Къде бихте ми препоръчали да се ориентирам за висшето си образование в България (и за предпочитане София)?

Ще се радвам да чуя (видя) вашите мнения, благодаря ви предварително за помощта!

Голям фен Аватара на Mladenoff
    Ми някаква филология, според мен.

П.П. Интересни планове за бъдещето си имаш, не са много хората, които искат да стават писатели. При положение, че почти няма да изкарваш пари от това, евала за ентусиазма.

Успех.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от onlyforamoment Виж мнението
    Здравейте,
    не бях много сигурна къде би трябвало да ориентирам темата си, но тук ми изглежда по-добре и с по-голям шанс наистина да получа помощта, от която имам нужда, от раздел "Училище".
    Идеята ми е следната:
    Аз искам да стана писател. Ясно ми е, че това няма как да стане (особено успешно) в България, но, за съжаление, нямам финансовата възможност да уча там, където наистина искам - Лондон. За това въпросът ми е следният - Къде бихте ми препоръчали да се ориентирам за висшето си образование в България (и за предпочитане София)?

Ще се радвам да чуя (видя) вашите мнения, благодаря ви предварително за помощта!
    Специалност английска литература и журналистика в Глазгоу, Шотландия!! Мога и да те свържа с момиче, което учи това.

За България забрави.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

За България забрави.
    ауууу

Мега фен
    Само аз ли си мисля,че се става маааалкооооо трудно писател, ако учиш чужд от родния език?
    Дори някои стихотворения губят смисъла и значението си, преведени на друг език.

Мега фен
    Само аз ли си мисля,че се става маааалкооооо трудно писател, ако учиш чужд от родния език?

anonymous895156
    Guest
    Интересно. Аз винаги съм искал да бъда писател, но от това не можеш да се издържаш, освен ако не си автор на бестселъри, че и тогава е малко вероятно (в страна като България) да получиш нещо сериозно - едва ли Стивън Кинг или Джоан Роулинг щяха да са милионери, ако бяха издавали у нас. Препоръчвам ти да се насочиш към нещо близко или не чак толкова, което ти се отдава. Никой писател не е започнал направо от издателската къща.

Благодаря ви много за мненията, наистина, дори не очаквах да получа толкова и все сериозни мнения.
    Иначе, да, не много хора искат да стават писатели в днешно време. Честно казано, и аз незнам как го реших, но някак си ми дойде точно на място. Винаги съм можела да пиша увлекателно, обичам да го правя и се гордея с работите си, а и имам доста развито въображение, което може да ражда всякакви ситуации, които да изливам на листовете.
    Осъзнавам, че това е почти dead end работа и мечта, но като там ме влече...? Скоро, за съжаление, ще ми се наложи да се примиря и да уча/работя нещо съвсем различно, докато (евентуално, с повечко късмет) си публикувам нещицата on the side.

Иначе, в отговор на Klimatronik - аз мога да пиша както на перфектен български, така и на перфектен английски. Даже имам идеи, които биха били реализирани на единия език и такива, които виждам само в другия.

Отново благодаря на всички ви, ще проверявам отново темата, още мнения винаги са добре дошли !

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Ох.
    Базата е важна. В България няма да я получи.
    Усет към езика трябва. Никой добър писател не е добър само на родния си език.

Девойче, за английския ти просто съм сигурна, че е далеч от перфектен. Обаче тъжното е, че и българският ти не е на впечатляващо ниво.

Мега фен Аватара на draid
    Иска ми се да чуя, каква по-точно база се изисква за обучението на един писател ? Вероятно някакво специално мастило или маса под специален ъгъл ? Не, не ми е ясна тая работа, моля за обяснение.

Девойче, за английския ти просто съм сигурна, че е далеч от перфектен. Обаче тъжното е, че и българският ти не е на впечатляващо ниво.
    Oх, защо така си сигурна без да знаеш ?
    В момента "съдиш за книгата по кориците", както се казва, от две мнения, написани от мен във форум, НА БЪЛГАРСКИ, ти реши, че аз не се справям добре с английския? Честно? И чак пък и забележка към родния ми език правиш. Брей.
    Искам, МОЛЯ, да ми кажеш, къде ми намери грешка в писането и как така прецени, че не ми е добре И английският?

anonymous708973
    Guest
    Проста логика, маце.
    Българският ти не е впечатляващ, а ти е роден. Следователно чуждият език, който в най-общия случай, е на по-ниско ниво, ептен ще го няма при теб.

Дрейд, хайде стига. Един писател е хубаво да е учил литуратура, толкова милиони книги ще й минат през ръцете, че ще има усета, идеята, стила на един добър писател. Не се става добър писател просто с идея.

Мега фен
    Проста логика, маце.
    Българският ти не е впечатляващ, а ти е роден. Следователно чуждият език, който в най-общия случай, е на по-ниско ниво, ептен ще го няма при теб.

Дрейд, хайде стига. Един писател е хубаво да е учил литуратура, толкова милиони книги ще й минат през ръцете, че ще има усета, идеята, стила на един добър писател. Не се става добър писател просто с идея.
    Да приемаме тогава,че Джек Лондон е лош писател,защото аджеба е решил да пише твърде късно в живота си, а освен това детството и младините си е прекарал като общ работник?

Мега фен
    Да, в България нямало книжарници.

anonymous708973
    Guest
    Да, то така става.

Защо ли изобщо си правя труда да споря с теб.
    Айде отвори и виж програмата за специалността, която казах по-горе и после ми обясни, че може да се замести с посещения в книжарници.

Мега фен
    Да, то така става.

Защо ли изобщо си правя труда да споря с теб.
    Айде отвори и виж програмата за специалността, която казах по-горе и после ми обясни, че може да се замести с посещения в книжарници.
    За тоя дето духа спориш.

Те и художниците от драскане в тетрадката стават такива. Юсейн Болт сигурно в парка подтичква два пъти седмично. Е, наистина не му трябват специални маратонки ако не друго лол

anonymous708973
    Guest
    Което значи, че си съгласен с мен или напротив?

Мега фен Аватара на draid
    Проста логика, маце.

Тук говорим за база. Исках да ми обясниш, защо в България не може да се стане писател ? Много богати библиотеки имаме, а и 70% от световната литература не е проблем да бъде намерена под някаква форма за доста кратко време. И не на последно място има неща които не се получават само с учене.

anonymous708973
    Guest
    Но има неща, които се получават САМО с учене.

И айде кажи ми кой е по-печелившия вариант, ще ти го сдъвча малко:
    Учи, където наистина ще й дадат необходимата база, И научава останалото, което не се учи в университета.

ИЛИ:

Учи това, което университетът не може да й даде (друг е въпросът дали е достатъчно навътре в материята, за да проумее кое е то, а това ме съмнява) и не получава останалото.

Аз си мисля, че 2 е по-голямо от 1, ама знам ли...

Да, има успели писатели, които не са учили това. Но аз бих заложила на сигурното и бих отишла на място, където атмосферата ще ме погълне и завладее и най-важното - където ще ми разбият всички глупави клишенца, които имам за писането, а авторката по мое мнение си има не едно и две.

Мега фен
    Авторката няма финансова възможност да учи в чужбина.. Не прочете ли?

anonymous708973
    Guest
    Лондон равно на чужбина, така ли? Матура взел ли си? Това е типичен пример за грешка - смесване на родово и видово понятие.

В Глазгоу никой не й иска 9 бона на година.

Авторке, нещата наистина не се делят на две - Лондон и България. Има и доста изгодни финансово варианти в чужбина.

Мега фен
    Лондон равно на чужбина, така ли? Матура взел ли си? Това е типичен пример за грешка - смесване на родово и видово понятие.

В Глазгоу никой не й иска 9 бона на година.

Авторке, нещата наистина не се делят на две - Лондон и България. Има и доста изгодни финансово варианти в чужбина.
    Какво си пила? Или си на зелено?

Мега фен
    Хората нямат пари в друг български град да отидат и в най-добрия случай записват задочно, за да работят каквото намерят, ти ги пращаш на 3000 км.

anonymous708973
    Guest
    Тя каза, че няма пари да учи там, където иска - ЛОНДОН.
    Не "чужбина".

Мега фен
    Тя каза, че няма пари да учи там, където иска - ЛОНДОН.
    Не "чужбина".
    E и? Толкова голяма разлика няма. Отново ще и трябват освен пари за таксите за университета, ами и за квартира, храна, ток, интернет, транспорт, дрехи и тнт. И, ако няма опция да работи едновременно, докато учи, а това е рисковано и в доста случаи неудачно,защото няма да й стига време да учи, то е ясно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си