.
Отговор в тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 188
    Супер фен Аватара на weheartiit
    И аз ще се включа,но по-късно със здравословните неща,които обичам.
    Моето меню обаче не е толкова разнообразно като вашето.
    Сега искам само да ви питам някой правил ли си е кюфтенца с елда?
    Аз смятам да си направя защото много ми се доядоха.
    Някой да знае някоя изпитана рецепта? Намерих една в нета и сигурно ще
    правя по нея,но реших да питам все пак.

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Само с едно не съм съгласна - "фрешове" в бутилки. Никакъв фреш не е това. Прясно изцеденият сок от плодове се пие до 4 минути след като е изцеден, иначе му се губи "фреш" идеята и става просто по-скъп сок. Няма смисъл.
    Когато отидеш в магазинчето и си поръчаш да ти направят фреш - правят ти го на моменти и пълнят с него една пластмасова бутилка. Споко де, не съм чак толкова наивна да вярвам на бутилирани фрешнове със срок на годност повече от 2 дни

Фрешовете трябва да се пият до 7 мин. след изстискването им. Знам го от мама, след това се губят витамините

Супер фен Аватара на tonssy
    От мен едни бисквити от овесени ядки с банан. От тези продукти излизат към 30. Ще ви трябват:
    - 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
    - 1ч.л. бакпулвер
    - 1/2 ч.л. сода
    - 1/2 ч.л. сол
    - канела + ванилия на вкус (и по желание :Д)
    - 2 с.л. обезсолено масло (на стайна температура)
    - 1 ч.ч. кафява захар (може да я замените с мед)
    - 1 яйце
    - 1/4 ч.ч. намачкан/пасиран банан
    - 2 ч.ч. овесени ядки
    - 3/4 ч.ч. орехи
    Приготвяне: В купа се смесват брашното, бакпулвера, содата и канелата. В друга купа се разбива маслото със захарта. Добавят се яйцето и пасираният банан. Към брашното се сипват овесените ядки и орехите и се бъркат докато изцяло се смесят. Добавят се към маслената смес и се разбърква добре. Оформят се бисквитки (като топчета са) с лъжица, като се поставят върху постлана с хартия за печене тава. Пекат се 10-12 минути (докато краищата им не станат светлокафяви).
    Тези няколко пъти съм ги правила, стават прекрасни.
    Иначе за закуска редовно си правя пълнозърнести палачинки. От 1 яйце, ~150 гр прясно мляко и 50-60 гр пълнозърнесто брашно се получават 3 или 4 (зависи колко големи ги направите). Обикновено ги ям със сладко без захар.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Обезсолено масло?! о.О

Фрийк, гледах рецепти за фъстъчено масло - винаги добавят допълнително мазнина. Сигурно затова ти се е развалил блендерът. Аз бих си направила от бадеми, но съм мляла бадеми доста пъти и дори не са започвали да пускат мазнина.

Пантерата, де :д
    Temet Nosce

벨야카

Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    Обезсолено масло?! о.О
    Да? :Д

Град
    My own world
    Аз да ви покажа нещо отвратително: http://profit.bg/news/Fakti-za-McDonalds/nid-90359.html

Освен това да ви кажа, че бадемите са много полезни сурови и накиснати за една нощ във вода преди консумация.

Я кажете дали знае за Гайо-Шоколад? Ако не знаете, ето: http://www.gaillotchocolate.com/

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    umri, блендерът ми се развали не защото няма мазнина - тя не е нужна. Просто го държах включен дълго време без да го спирам и накрая видях, че започна да пуши и когато махнах каната, отдолу едни пластмаски се бяха разтопили. Сега ножа не иска да работи въобще и като го пусна издава странен звук.

Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от pisss111 Виж мнението
    Фрешовете трябва да се пият до 7 мин. след изстискването им. Знам го от мама, след това се губят витамините
    Принципно ако ги пиеш заради витамините, има логика и мисля, че е вярно. Но аз в повечето случаи пия фрешове за да избягвам вредността на всякакви оцветени сокчета, когато ми се пие просто нещо с вкус на плодче. Та, изстискания сок от плодове е доър вариант за тази цел.

Само аз ли си мисля, че всички обезсолени, обезмаслени и т.н. неща са ултра вредни? Представете си само през каква обработка преминават продуктите за да се обезмаслят и обез-нещо-си-друго. Това е само предположение, де. Какво мислите?

Цитирай Първоначално написано от XTREMEFREERIDE Виж мнението
    Когато отидеш в магазинчето и си поръчаш да ти направят фреш - правят ти го на моменти и пълнят с него една пластмасова бутилка. Споко де, не съм чак толкова наивна да вярвам на бутилирани фрешнове със срок на годност повече от 2 дни
    Ако го изпиеш до 4 минути след като ти го напълнят в бутилката, става, но след това става нормален натурален сок. Тая фреш култура не мога да я разбера аз :Д Само аз ли го знам, че след половин час вече не си заслужават двойната цена?
    Иначе обез-нещо си - мразя обезмаслено кисело мляко! Както и растителна сметана.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    @kitty02, що за въпрос, дали е вкусно? Вкусът на фъстъченото масло с нищо не се различава от обикновени печени фъстъци. Ако обичаш тях, значи маслото ще ти хареса.
    Аз обичам фъстъци. Фъстъчено масло също съм яла и мнооого ми хареса. 2 пъти съм си купувала и за 2 дена все свършвам по 1 бурканче Аз те попитах дали домашно приготвеното е вкусно. Явно да.

Голям фен
    Град
    София
    [QUOTE=XTREMEFREERIDE;10659497]Аз да ви покажа нещо отвратително: http://profit.bg/news/Fakti-za-McDonalds/nid-90359.html
    Въййййййй! Добре, че ги спрях тия гадости! Сега вече не си и помислям да вкусвам от тоя боклучак. А,тва розово пихтиено нещо ми прилича на питон. :s
    Queen of the Damned

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Ако го изпиеш до 4 минути след като ти го напълнят в бутилката, става, но след това става нормален натурален сок. Тая фреш култура не мога да я разбера аз :Д Само аз ли го знам, че след половин час вече не си заслужават двойната цена?
    Иначе обез-нещо си - мразя обезмаслено кисело мляко! Както и растителна сметана.
    Какво значи "нормален натурален сок"? Глупости, просто му се губят витамините-това, че липсва захар, консерванти, оцветители и тн, няма ли значение за теб?
    Everything changes, but beauty remains ...

Хубавите натурални сокове също нямат.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Кажи ми една такава марка, която да няма никаква захар, никакви консерванти, която да е 100 % натурален сок, а не да пише просто така на кутията.
    Everything changes, but beauty remains ...

anonymous708973
    Guest
    Хубавите натурални сокове също нямат.
    Глупости, Джоли.
    Дори 100% сокове имат консерванти

Хора, кажете ми някаква готина рецепта с кокосово мляко? Имам вкъщи такова и искам да оползотворя остатъка, но не знам за какво.

Едит: Моя грешка, нямат консерванти. Съжалявам за объркването.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-07-2013 на 19:40

Pfanner, Rauch, Granini?
    Дори да нямат консерванти и ала бала, по-добре да си изстискаш вкъщи, отколкото да даваш 5лв за чаша нещо, което няма грам витамин и полза в него, дори и да нямало захар. Мисля като икономист.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Имам въпрос за кафявата захар и хималайската сол Колко струват и наистина ли са по-добър вариант от обикновената захар и сол ? И най-вече мога ли да намеря такава сол в по-големите вериги магазини ?

П.с: Съжалявам за глупавите въпроси, но ми стана интересно и искам вашите мнения ^

Майка ми и двете купува. Кафявата захар , която публикувах по-горе е около 2 и нещо -3лв за 500 грама. Солта е по-скъпичка. Има и хавайска (черна) и персийска (синя) и още не знам какви други соли, не само тая. Иначе за солта - предлагат се в солнички напълнени, много красиви, количеството е миниатюрно, а цената 5-6-7 лв, има и в торбичка и си го пълниш в твоята солничка. Иначе май е около 10лв за килограм солта.
    Иначе розовата сол много много не се различава от другата на вкус .. докато примерно със захарта разликата е много очевидна.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Майка ми и двете купува. Кафявата захар , която публикувах по-горе е около 2 и нещо -3лв за 500 грама. Солта е по-скъпичка. Има и хавайска (черна) и персийска (синя) и още не знам какви други соли, не само тая. Иначе за солта - предлагат се в солнички напълнени, много красиви, количеството е миниатюрно, а цената 5-6-7 лв, има и в торбичка и си го пълниш в твоята солничка. Иначе май е около 10лв за килограм солта.
    Иначе розовата сол много много не се различава от другата на вкус .. докато примерно със захарта разликата е много очевидна.
    хехе благодаря ти за бързия отговор

Цитирай Първоначално написано от pandasaur Виж мнението
    наистина ли са по-добър вариант от обикновената захар и сол ?
    100%
    Точни цени не мога в момента да ти кажа, но ако си мислиш, че всичко за тях е измислица- не е. Заслужават си.

anonymous708973
    Guest
    Определено си заслужават
    В повечето случаи използвам бяла захар в сладкиши, защото подобно количество би излязло солено, пък и кафявата е по-едра. Поне тая вкъщи е МНОГО едра.

Да си повторя искането на рецепта с кокосово мляко.

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Захарта си е захар, дали ще е кафява, зелена или оранжева, си е захар - по-добре ползвай меласа - точно това, което се премахва от захарта, когато се избелва.
    Пантерке, използвай кокосовото мляко, за да си направиш някакво кремче. Ако имаш нещо чиа, банани, ягоди, мисля, че би си вървяло с почти всичко. Даже може и сладолед да си направиш!

За вечеря си направих страхотни картофени кюфтенца, поне на мен ми харесаха Както по принцип си се правят, но без галета/брашно и квото друго там. Просто смесих варените намачкани картофи с 1 цяло яйце и 1 белтък + разни подправки, сложих олио (у нас ползваме едно от гроздови семки) колкото да има на тавата и ги сложих да се пекат. Да- вярно че бяха малко сухи, ама вкусът си беше перфе. Междудругото, сметнах, че едно кюфте от тях има 70 ккал, което за тези, които си ги броят, е доoooста доволно

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Да си повторя искането на рецепта с кокосово мляко.
    Бих заменила обикновеното в тази рецепта http://jenite.bg/%D0%94%D0%B5%D1%81%..._i.206628.html с него. Има вероятност много кокосово да се получи, ама бих пробвала

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    Захарта си е захар, дали ще е кафява, зелена или оранжева, си е захар - по-добре ползвай меласа - точно това, което се премахва от захарта, когато се избелва.
    Пантерке, използвай кокосовото мляко, за да си направиш някакво кремче. Ако имаш нещо чиа, банани, ягоди, мисля, че би си вървяло с почти всичко. Даже може и сладолед да си направиш!
    На каква цена е тази меласа?
    Ии наистина ще се радвам на рецепта :д

Някой може ли да каже какво е kale?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си