Мисля да пътувам за Русия. Някой знае ли, дали мога да пътувам без придружители. Нямам навършени 18 г.
Навсякъде из Европа можеш да пътуваш без придружител, като преди това се прави един документ при нотариус/адвокат. Документа струва 10лв. и двамата ти родители си дават позволението да пътуваш в чужбина. Документа важи една година и може да си го принтираш много пъти. Когато преминаваш границите даваш копието, но ПОКАЗВАШ оригинала задължително и всичко е точно.
За другите континенти не знам как стоят нещата, посъветвай се с адвокат.
^Това е само, за да напуснеш България. В Скандинавието, Виена и т.н. изобщо не ти го искат :Д
Да де, като преминаваш границатаТе тук даже лична карта не ти искат за цигари, алкохол, дискотека, няма и вечерен час
![]()
За Русия е малко по-сложно положението. Аз пътувах преди 2-3 години мисля беше и доста чаках за виза, но бях пълнолетна, та не съм вадила други документи. Ти с каква виза ще пътуваш?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Частна виза. Работата е там че тук, като попитахме в паспортно казаха че не може да се пътува без придружител, а пък при информацията за билетите с автобус пише че ако си непълнолетен и пътуваш сам, трябва да имаш пълномощно и от двамата родителя. Объркана работа.