Първоначално написано от
Auriss
Епа как да не се подиграва. То е видно, че всички натролихме яко, ама сериозно - ще седне ли някой да отдели 5 минутки от живота си да се обоснове какво им е толкова на тия щати. И мен не ме кефи социалната им политика, ама това настрана.
К'во толкова храните американската култура, като тука сме в пъти по-зле ?
Пък войните в близкия изток, освен от алчността на щатите, са директно следствие и от политиката на съвесткия съюз. За студената война можем много да си говорим, но в крайна сметка не е далеч от акъла кой е виновен за политическата криза.
Шегата настрана - сега да беше 45-та година източния блок ли щяхте да си изберете ?
България е толкова малка държавица, че просто всичко ни идва отвън - от културата и стилът на обличане, та чак до политическите ни решения. Нямаме кино, нямаме свястна музика, никой не посещава тетри, камо ли да се четат български автори - съвсем нормално е хората да гледат навън. Просто ТУК няма нищо. Във всякакво отношение. И въпросът е на запад ли ще гледат хората или към тоталитарно-терористичната (май съчиних нова дума :Д ) държава на североизток.
Не знам що разбирате заемането на култура и идеи от други нации с повече опит и ресурс от нашата като лапане на пишки. Всеки го прави и то от векове. Следвайки сходна логика човек може да каже че и гръцки пишки сме лапали, като сме приемали християнството. Малоумно звучи, нали ?