.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Question Не разбирам какъв е проблемът с моята коса?

Здравейте на всички!
    От близо 2 3 години следя всякакви теми относно здрава коса. Винаги ми е било интересно и забавно да чета мнения и резултати. От малка съм имала коса дълга до кръста, сравнително гъста и здрава и доста чуплива. Сега съм на 20, да се уточня. От близо 1 година, може и повече косата ми загуби блясъка си, стана суха в краищата и се вижда разликата че не е жива както преди. Дори имаше период на косопад, който много ме уплаши. А аз наистина много държа на косата си, като всяка жена и тя наистина ми придава огромен чар защото е огромна и дълга. Проблема е там че за година година и половина съм направила толкова много опити да я съживя че вече се отчайвам. Опитвала съм маски с тривитаминол, маски с различни масла,не я суша вече близо 3 години въобще, може би само понякога през лятото. Не я изправям, повече прически и правя също през лятото, като изправяне или леко къдрене. Причини за не доброто и състояние могат да бъдат стреса на който съм подложена понякога, относно учене или някакви други проблеми но аз наистина постоянно се грижа за косата си и не знам защо няма резултат. Винаги е суха в края и понякога стои като сплескана в корените. Приемам всякакви съвети и въпроси.
    Благодаря ви

Може би проблема е вътрешен. На мен стреса ми оказва влияние на целия организъм. Храниш ли се добре, приемаш ли витамини, пиеш ли много вода?
    Момиче ^^

Да бъда честна от както се помня вода не мога да пия, опитвала съм да стоя със шише до мен, за да мога да си напомням но просто се надувам и не мога да поемам вода. Не ми се пие просто,но това не е от сега, а винаги е било така. За храната може би не се храня много добре, ям много зеленчуци и плодове и общо взето всичко си хапвам но близо година нямам апетит. Не че ям боклуци, но не всеки ден се храня нормално , понякога ям само веднъж на ден. Витамини поемах преди, сега не. Наистина може и да си права, не знам, явно наистина проблема може да е вътрешен.

Мхм.. Ми от година нямаш апетит и не се храниш добре, мисля, че е от това.. Витамини не приемаш.. Пък те плодовете и зеленчуците в момента не знам колко са полезни.. И аз си взимам да си правя салатки и хапвам плодове, но.. Лятото са най-хубави все пак.. Пробвай да се храниш по-здравословно, отначало ще ти е трудно, но като свикнеш, ще ти е по-лесничко. Вземи си и някакви витаминчета.
    За водата - напълно те разбирам! Не изпитвам такава жажда, забравям да пия вода.. Но в момента има шише 1.5л на бюрото ми и всеки ден изпитам едно такова + още малко. Т.е. между литър и половина - два на ден. От 3 глътки вода веднага се подувам и ми се пишка ;д хих Затова гледам да пия доста, когато съм вкъщи. Водата е полезна за всичко.
    Момиче ^^

Имам една кутийка с витамин Б комплекс,бях пила малко от тях и може би ще е добре да ги свърша и имам и също така Центрум. Хихи и аз съм така веднага трябва да пишкам Благодаря за съветите. Ще опитам да пия вода и ще започна витамините. Благодаря отново
    Бих се радвала и на други мнения ако някой е имал подобен проблем

Banned Мега фен
    стреса... гледай да си оставяш време ако е възможно всеки ден поне по 30 мин. ей така да си починеш,да не мислиш за нищо.. поне един ден в седмицата да имаш за разходка и слушане на музика - абе нещо,което ти е приятно + чист въздух... другото - вътрешно приемане на витамини + здравословни храни.. един плод сутрин винаги ще ти повиши настроението

Благодаря и на теб, стресът наистина е враг на един организъм

Banned Мега фен
    забравих да кажа - чай ! много чай !

А има ли значение какъв?

Подстрижи я малко, така ще махнеш сухите краища. Намали мазането с разни неща, то от много хубаво накрая... Обратен ефект. Стресът най-вероятно също е оказал влияние.
    В интернет има достатъчно статии относно витамините. Прочети и ще се ориентираш какъв комбиниран продукти да си вземеш, но витамините, които си набавяме чрез храната са напълно достатъчни, за това те съветвам - храни се!
    bn

Подстригах я преди около седмица,слагането на маски не го правя преди всяко къпане, слагам си маска през 2 3 къпания. А аз си къпя косата през 3 дни. Ще опитам да си направя режим с храна богата на различни витамини, но същевременно ще приемам и някакви витамини временно. Ще споделя ако има резултат, може би няма да е толкова скоро но да се надявам до 2 месеца.

Благодаря на всички, много сте мили

Някой ако иска бих пратила снимка на косата си. Но трябва да я пратя по имейл ,защото не знам как да я сложа направо тук.

anonymous708973
    Guest
    качи я в prikachi.com и копирай линка.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Да не би да е от прекаленото третиране? Моята коса е като твоята- чуплива, тежка, гъста, лъскава. Единствения й проблем е омазняването, което от около година е на всеки втори ден почти. По-миналият септември си направих френско каре, дори фризьорката се шокира, защото косата ми беше дълга до кръста и здрава, но реших да направя промяна. Сега е средна, но разнообразието й се отрази добре.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Да не би да е от прекаленото третиране? Моята коса е като твоята- чуплива, тежка, гъста, лъскава. Единствения й проблем е омазняването, което от около година е на всеки втори ден почти. По-миналият септември си направих френско каре, дори фризьорката се шокира, защото косата ми беше дълга до кръста и здрава, но реших да направя промяна. Сега е средна, но разнообразието й се отрази добре.
    Не мисля че е прекалено третирана. А всъщност като казваш третирана, какво имаш в предвид?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    качи я в prikachi.com и копирай линка.
    Благодаря!

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Междодругото аз много харесвам тази прическа, френско каре, но не съм опитвала просто защото си мисля, че ще има нужда от повече изправяне, не е ли така?

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Цитирай Първоначално написано от katalia3 Виж мнението
    Междодругото аз много харесвам тази прическа, френско каре, но не съм опитвала просто защото си мисля, че ще има нужда от повече изправяне, не е ли така?
    Аз съм с френско каре и то с прав бритон и я изправям всеки път като я измия. Мия я през ден. Малко се начупва на втория ден, но предпочитам да не я изправям всеки ден.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Цитирай Първоначално написано от marin4itu Виж мнението
    Аз съм с френско каре и то с прав бритон и я изправям всеки път като я измия. Мия я през ден. Малко се начупва на втория ден, но предпочитам да не я изправям всеки ден.
    Да, на тази прическа стои по добре права коса. Не ти ли изтощава косата прекалено много?

Banned Мега фен
    А има ли значение какъв?
    не.. всеки чай е полезен и за организма естествено

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Да, на тази прическа стои по добре права коса. Не ти ли изтощава косата прекалено много?
    Просто цъфти повече заради пресата. Но тази прическа и без това изисква поддържане и по-често подстригване, така че докато нацъфти е пораснала и вече е за ножица. Но аз като цяло имам здрава коса, без да я поддържам кой знае колко (миене през ден с шампоан и балсам), да не говорим и че я боядисвам през месец, месец и половина.
    Може би си е до организъм...
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си