2). На колко години си ? Ако си под 18 е много тегаво, факт. Начини за придобиване на "квалификация" има много - сертифицирани курсове, взимане на изпити, неплатен стаж, чиракуване, участие в различни програми, самообучение...
Няколко месеца до 18 имам, а и като си момиче е още по-трудно намирането

Това със самообучението не знам как биха ми го признали, а и на този етап единствения курс, който бих могла да взема е за сервитьорка; толкова ли би ми помогнал един сертификат примерно?
3) Джобс.бг е умряла работа за съжаление. Няма така да си намериш работа. Просто 15 минути след като се качи една оферта по нея вече има над 100 кандидатствания и е просто безумие да се вредиш да пратиш пръв. По-реалистичните опции са, поне според мен, три на брой: 1 - разпитваш приятели и роднини да те насочат ако знаят някъде където се търсят служители. 2 - ходиш по Job fairs, срещи с работодатели. В Англия това е много често срещано сред младите, у нас честно казано не знам, макар че съм виждал обяви за такива мероприятия. 3 - сам се свързваш с компании които се занимават с това което искаш да работиш и им предлагаш услугите си. Това е най-трудният, но и най-ефективен начин. Но иска гигантски усилия и вяра в собствените ти способности(а и трябва да ги имаш тия способности in the first place

).
1 - Опитвам се, но те тея места ги използват за тях си; 2 - не съм чувала за нещо подобно тук; 3- Свързвала съм се няколко пъти, дори майка ми говори, но като разберат годините ми - не искат и да чуят.
4) Медицинско се вади при поискване от работодател. < това го разбрах, но то общо ли е за всички работи или при започване на конретна дейност в него да се опише именно тя?